Louis Lørdag,  Louis Vuitton,  Luksusliv og drømme,  Shopping og Inspiration

Louis Lørdag #46: Miniature Courrier Trunk 1888

1-IMG_1358

4-IMG_1363

2-IMG_1361

3-IMG_1362

5-IMG_1366
Først kom det helt almindelige gråbrune kanvaslærred (1854), som dækkede de første Louis Vuitton kufferter, så kom et stribet rødbrunt lærred som fik mærket til at distingvere sig fra andre og senere et ternet lærred (1888), som senere blev brugt som inspiration for den nu så populære Damier-linje. Det meget velkendte monogram med de beige “LV”er på kom først en del år efter – nemlig i 1896.

Indimellem har LV set tilbage i arkiverne og lanceret kollektioner eller enkelte styles, som puster liv i de originale typer lærreder. Trianon kollektionen er fx en hyldest til det allerførste materiale og er meget specielle/værdifulde blandt samlere og LV-entusiaster som jeg selv 🙂 Det er jo som at bære et stykke historie. Sidst jeg var i LV, var jeg lige ved at få historien galt i halsen, for jeg blev nemlig beriget med denne smukke lille kuffert, som er lavet i størrelsesforholdet 1:7 og som kan åbnes! Den indeholder to små skuffer med et hav af små detaljer. Selv den lille platte inde i kufferten er i overensstemmelse med en original – fuldstændig fantastisk. Se lige, hvor enestående den er! Jeg er SÅ taknemmelig for den.
Det er ikke en man kan købe, men en lille kundegestus, som jeg var heldig at blive tildelt. Materialet er heller ikke som en “rigtig” kuffert i og med en jo naturligvis bare er tiltænkt til at være en pyntegenstand. Det bliver den dog overhovedet ikke hos mig – der er nemlig flyttet LV-smykker ind i de små skuffer. Og de er kommet for at blive! 😛 Nørd? Tja 😀

Læs også:  Sådan rengør du din Louis Vuitton Monogram Canvas taske så den ligner en million igen

Hvis du aldrig har fået læst min dagbog fra jeg besøgte Louis Vuittons hus i Asnieres, Paris, så findes indlæggene her. DEL 1, DEL 2, DEL 3 …. her får man et ret godt billede af det tidlige LV både i ord og billeder. Når jeg selv genlæser, får jeg en sindssyg lyst til at få lov til at tage afsted igen – er da slet ikke færdig med det sted! Hi Hi 🙂

I øvrigt kan jeg anbefale at tjekke ind igen ved en 20-tiden …. der er noget spændende i vente. Og det rimer på “cool”. Hø hø …

9 Comments

 • Bolize

  Man lærer hele tiden – hold da op – sikke et flot indlæg :-)))
  Hvor ville man da gerne eje én … suk

 • Sascha

  Hold nu op hvor er den fantastisk! Jeg er dybt misundelig.
  Men den er ihvertfald givet til den helt rette person og ikke en eller andet utaknemlig person som sælger den på ebay til en uhyrlig sum.

  • Marlene D

   Tak, Sascha 🙂 Jeg værdsætter den helt ind i hjertet og kan slet ikke forstå at nogen kan finde på at sælge sådan en lille laberhed.

 • Sabina

  Hvis man kunne like mere end én gang, så sad jeg her og klikkede hele weekenden!!! Åh Gud hvor er den smuk – og hvor fortjener du den bare! <3 Alt for mange hjerter smukke Malsen!!!

  Julekalender ser SÅ lækker ud med mærkerne!! Men den kuffert tager alt lækkerhed jeg kan føle i dag, julekalender bliver i morgen 😀

 • Camilla K. Olesen

  Åh, søde Malsen 🙂 Om nogen så fortjener du den smukke gestus.
  Jeg elsker, at du igen er begyndt med dine Louis Lørdag-indlæg. Din kendskab til Louis Vuitton og din passion for selvsamme stråler virkelig gennem skærmen, så vi alle sammen kan mærke det! <3 Keep them coming!

  • Marlene D

   Årh, tak 🙂
   Jeg lover at blive bedre til det, for jeg vil jo så gerne! Det er klart et ønske for 2014 at jeg skal blive bedre til netop de indlæg 🙂 <3