Louis Lørdag,  Louis Vuitton,  Luksusliv og drømme,  Shopping og Inspiration

Louis Lørdag #48: NN14 bag of SS14

louis-vuitton-NN14_noe_collection_Campbell_Deneuve Louis-Vuitton-Sofia-Coppola-11 louis-vuitton-NN14_noe_collection_main-800x550 louis-vuitton-NN14_noe_collection_1 louis-vuitton-NN14_noe_collection_Bingbing_Maigret
Den kommende forårs- og sommerkollektion fra Louis Vuitton bliver både spændende og interessant, samtidig med at den på sørgelig vis også markerer det endelige omkring Marc Jacobs’ stop som kreativ chef. Men, han forlader mærket med et show af format … især med hans nytænkning af den gamle ikon-model “Noé”. Noé, som oprindeligt var tegnet af Gaston Vuitton på ordre fra en kunde, som havde brug for en taske, kunne rumme fem flasker champagne. Fire opretstående og én på hovedet i midten; så er man godt kørende … eller ridende på det tidspunkt, nok nærmere 🙂
Anyway, så ved jeg, at Marc Jacobs længe har haft tænkt på at bruge Noé som inspiration til en mere moderne taske (og der har da også været små drys i julekollektioner mm), men om det så har været fordi der var mange andre bolde i luften eller det bare trak ud at vi ikke ser nye Noé-designs før nu, aner jeg ikke. Ikke desto mindre, så kommer der altså (endelig) en række af fine – og i øvrigt meget forskellige – nytænkninger af tasken. Lige fra de helt ekstravagante med masser af dyr pynt, fjer, sten osv. til den helt enkle monogram-version (dog med mørk læder i bunden og på hanken i stedet for det klassiske lyse læder/ vachetta). Ligeledes bliver priserne selvfølgelig også meget varierede og jeg forestiller mig, at den med fjer på, bliver noget nær ubetalelig. Navnet på den nye taske er NN14.
Der er to af modellerne, som tiltaler mig rigtig meget og det er den sorte med de flade runde nitter samt den fine mørkeblå satintaske med pailletter. Pailletterne, selv om det er svært at se det, former “Louis Vuitton”, som Steven Sprouse skrev det og som vi altså også kender det fra signaturen på de trendy leopardtørklæder, grafitti-serien osv.  Jeg kender ikke priserne på nogen af dem endnu, men det skal da klart undersøges! 🙂
Kampagnen er i sig selv fabelagtig! Jeg er helt vild med det lidt dystre univers, som kontrast til at det faktisk er en forårskollektion. De smukke modellaer er jo Marc Jacobs’ muser, som han selv har benævnt dem og I genkender sikkert flere af dem. De har i øvrigt stort set alle sammen været med i kampagner for LV før – især Catherine Deneuve’s kampagne på de tågede togperroner står tydeligst i min erindring, fordi de i den grad fortalte en historie om at rejse og føle sig hjemme flere steder – en setting, som hun som skuespillerinde i den grad må have kunnet nikket genkendende til. Se et af billederne her.

Læs også:  Louis Vuitton rygsæk - når man har ønsket sig noget i 100 år

NN14! Hvad synes I? 🙂

4 Comments

  • Tina

    Hvor er de vilde! Især de tre øverste i collagen.
    Jeg elsker Noé modellen og har den også selv og nyfortolkningen synes jeg faktisk også er fin 🙂
    Men hvor er det sørgeligt, det er det sidste LV fra Marc Jacobs 🙁

  • Camilla K. Olesen

    HØRT! Jeg glæder mig så meget til forårs- og sommerkollektionen fra Louis Vuitton, men det er altså også lidt ambivalent, når nu det er Marc Jacobs’ sidste kollektion som kreativ chef. Jeg er meget spændt på at se, hvad udtrykket og designet bliver derefter. Men i hvert fald er Noé og NN14 virkelig spændende! Jeg ville elske at eje den nederste til venstre (inkl. 5 flasker champagne) 😉