hjerteformet kage valentinsdag
Mad og opskrifter

Bag nemt en smuk og nem hjerteformet kage til Valentinsdag – opskrift

En hjerteformet kage. Så romantisk og hyggeligt. Valentinsdag nærmer sig og om bare 4 dage, d. 14 februar, er den her. Hvis du er en af dem, som ikke synes om konceptet, så håber jeg at du kan lide kage, for en hjerteformet kage kan jo bages til mange andre lejligheder også.
Hvis du vil bage en nem og smuk hjerteformet kage til den eller dem du har kær, så er min opskrift et godt bud, for den kræver sådan set ikke så meget ud over lidt tålmodighed og lidt pæn pynt. Til gengæld er begejstringen stor hos modtageren for den er jo både smuk og så smager den lækkert!
Sidste år bagte vi denne til hinanden herhjemme …. nu hjælper det jo lidt at min mand er bager, men pyntningen – den står jeg for <3

hjerteformet kage valentinsdag

Det skal du bruge til en hjerteformet kage:

 • opskriften til en god svampet chokoladekade, som du bager i en stor springform. Hjerteformen skæres, når kagen er afkølet. Fx den her.
 • cream cheese frosting
 • pynt fx toffifee, lidt mynteblade, andre chokolader, marengs, små bær, blomster …. kun fantasien sætter grænser
 • En sprøjtepose + stjernetylle
 • En skarp kniv

hjerteformet kage valentinsdag
Sådan laver du en god cream cheese frosting:

Du skal bruge:
flødeost; Philadelphia (jeg bruger light-versionen), lidt smør, en pakke flormelis og lidt rød frugtfarve, lidt vaniljesukker, lidt salt …. her har du din topping.

Sådan gør du:
Pisk 200 g flødeost sammen med ca 100 g blødt smør
Dryp lidt rød farve i til du har den farve du gerne vil have men lidt (kun lidt!) for mørk (den bliver lidt lysere efter flormelis)
Tilsæt ca 5,5 – 6,5 dl flormelis lidt ad gangen og rør stille og roligt rundt imens. Rør og tilsæt til konsistensen er fast og ikke flyder ud., men den skal stadig være cremet.
Tilsæt 1 tsk vaniljesukker og et mininip salt (helst fint)
Smag til og kom lidt mere vanilje i, hvis du ønsker.
Sæt den på køl en halv times tid.

Læs også:  Temafødselsdag - fra lille til stor

OBS! Hvis du sætter den på køl i lang tid, så bliver den mere stiv og kan være svær at arbejde med.

Sådan laver du selve kagen:
 • tag den afkølede kage ud af springformen og skær den til hjerteform – jeg skærer den i fri hånd, men hvis du gerne vil være sikker på geometrien, så er denne udskæringsmanual genial. Og ellers kan du nemt google, hvordan man skærer en hjerteformet kage
 • placer den på det fad du har tænkt dig at servere den på
 • sæt tylle i sprøjteposen og fyld med cream cheese frosting. Pres luft ud
 • “dut” kagen i lodrette linjer, som jeg viser herunder og det gør ikke noget hvis der er lidt afstand histen og pisten, for pynten kommer til at dække det.
hjerteformet kage valentinsdag
Her fornemmer du sikkert at der er “kørt” i lodrette linjer – startede i midten og bevæger mig så først til venstre til den side er færdig. Så tilbage til midten og mod højre.
Venstrehåndede kan med fordel gøre det modsat.
Det er for at undgå at komme til at tvære i kagen med hånden 🙂

Pynt nu kagen – start med de mindste ting – i mit tilfælde små marengs og bær. Blomsterne og myntebladene satte jeg som det sidste.

Så er der bare tilbage at lade kærligheden komme ud af døren og ned i maven på den eller dem, som er de heldige <3

hjerteformet kage valentinsdag

Se andre opskrifter her

2 Comments

 • Louise Herby

  Hvor er den flot! 😍 Min første tanke var, at jeg ikke har en hjerte-form. Men jeg har en rund form, og som du netop skriver, kan den skæres ud bagefter. Helt vildt fin idé. Jeg husker for maaaange år siden, hvor jeg bagte en hjerteformet pizza og en hjerteformet chokoladekage til min mand (dengang kæreste). Vi har faktisk en Valsemøllen drømmekageblanding, jeg havde tænkt på at bage i weekenden. Den skal da selvfølgelig skæres ud som et hjerte ❤

  • Malsen

   Jeg hepper på dig <3
   Du kan eventuelt opgradere drømmekagen lidt med noget fint pynt .....

   Nu hjælper det også, at jeg har en bager-mand til lige at dutte helt perfekt på kagen med frostingen. Og sørge for at chokoladekagen er 100% svampet. Men pyntningen er 100 % mig 😀
   Ville gerne lave nogenlunde den samme i år, men med lilla topping.