Shopping og Inspiration,  Skønhed

Nem hverdagsmakeup på 5 minutter

Nem hverdagsmakeup på 5 minutter – lyder det for godt til at være sandt? Måske, men det er faktisk min hverdag og sådan har det været de sidste 6-7 år.
Jeg er vild med at se, hvad andre bruger af produkter – både til hudpleje men også i den daglige makeup-rutine. Der var engang en inden for makeup-branchen, som sagde til mig at en pæn naturlig nem hverdagsmakeup maksimalt måtte tage 5 minutter at lægge. På det tidspunkt brugte jeg vist lidt mere makeup end jeg gør i dag og havde svært ved at forestille mig det lyntempo jeg i så fald skulle have gang i for at nå det, men det var før jeg blev mor … Når man først står der med småbarn, så er 5 minutter jo tæt på luksus! 😀 Og 5 minutter er i virkeligheden ofte det man har til rådighed. I den tid blev mine makeup-vaner omlagt drastisk. Og pludselig begyndte det at give mening at udvælge de absolut mest nødvendige ting og i en god kvalitet.
Nu? Nu tager det 5 minutter. Jeg bruger 5 minutter på rens og cremerier og 5 minutter på nem hverdagsmakeup. Håret er oftest det der tager længst tid faktisk. Jeg kan ikke holde ud altid bare at smide det i en knold – det er pænt når det er løst, synes jeg og ja så tager det lidt tid med krøller osv. 10 min. måske.

I det følgende benytter jeg affiliatelinks nogle gange og produkter fra Sensai var oprindeligt testpeodukter.

Mine go-to produkter

Men hvad bruger jeg så til denne 5-minutters-makeup-seance? Here goes. Det du ser i makeup-pungen her …. det er det jeg bruger. Der er dog to ting der ikke er med på dette billede, men det vender jeg lige tilbage til på det nederste.

1) Foundation – 80% af tiden denne fra Sensai …. Den hedder Sensai Flawless Finish og er min absolutte favorit af mange årsager – find den her hos Matas.
Jeg lavede fornyligt en ret omfattende anmeldelse af mange forskellige foundations …. til flere forskellige behov. Den kan du læse her. Her uddyber jeg også hvorfor Sensais foundation er den bedste.

2) Lidt let øjenskygge – det er forskelligt hvad det er, men jeg er glad for Sensai og der er en rigtig god, meget meget drøj, ekstremt holdbar pigmentering i OG den drysser ikke, så det hele hænger på kinderne efter 2 timer. 4 nuancer, så kan man skifte lidt imellem flere looks. Den kan købes her. Bruger også min blush på øjnene …. Det er flot med lidt peach/rose når man har blå øjne.

Læs også:  Til manden der har alt - et jakkesæt

3) Base på øjenvipperne …. Har verdens korteset øjenvipper, så må snyde mig til lidt længde. Denne fra GOSH er rigtig god og har haft den i virkelig lang tid, så drøj er den også. Den hedder GOSH FAKE IT! Lash primer og fås her.

4) Brynstift – mørkebrun ….. bare til at fylde de værste bare pletter ud med og forme lidt. Sindssygt god denne her, som også er fra Sensai. Den er nem at arbejde med og er ikke alt for kraftig i farven. Find den her i forskellige farver.

5) Mascara. Uha, her skal jeg passe på længden af mit afsnit. Altså. Jeg er møghamrende besværlig når det kommer til mascara og jeg har faktisk ikke endnu fundet mit match så at sige. MEN jeg er glad for den guldfarvede fra Lavinde (kan købes her). Den er god. Den var så udsolgt i Matas sidst jeg skulle købe og lod mig overtale til at prøve en mægtig smuk en fra Clarins – ind til videre har det taget mig en måned at vænne mig til den og vi er ikke venner endnu. Synes den er for våd og svær at skille ad, men de dage det lykkes, kan jeg godt se at den er pæn og giver mægtig fin længde og volumen. 4D and all …. kan fås her.
MEN …. Jeg er så åben over for tips til verdens bedste mascara – så giv den gas med en kommentar.

6) Så blush. 1-2-3 på venstre og 1-2-3 højre og det var det. Jeg bruger en meget budgetvenlig en fra Essence og den er ikke til at slide op. Her fx

7) Concealer som det (næsten) sidste. Maybellines anti-age bandit under øjnene. Den har sådan en svamp på, som er fantastisk til at fordele produktet med. Og så skal man kun glatte lidt ekstra med sin finger eller børste (hvad man nu er til). Køb den her.
Og så bruger jeg Embryolisse concealer til diverse små udbrud eller rødmen. Dup den på og lad den side et øjeblik og tørre lidt og dup så/ fordel ….. så dækker den så flot hvad dækkes skal. Elsker den. Og den er heller ikke til at slide op. Har haft den i over 1 år og bruger den hver eneste dag til småting/ små rettelser. Fås her.

Læs også:  Forårsfodtøj

8) Lidt til læberne. Oftest denne fra Clarins – instant light, som kun indeholder en smule farve og har masser af fugt. De er super super gode. Men det kan også være denne slags fra Chanel jeg bruger. Det er lidt forskelligt. Bruger aldrig rigtig læbestift til hverdag. Men det kan man jo selvfølgelig også sagtens i stedet for de semi-lipgloss varianter jeg bruger.

…og det var det. Det tager i en god rutine ca. 5 minutter. Voila … nem hverdagsmakeup.

Og lidt til opfriskningen i løbet af dagen

Men jeg nævnede at der var to ting der mangler og det er de to på billedet nedenfor.

Pudder og facial mist. De er ikke en del af 5-minutters-makeup-rutinen, for de er til opfriskning i løbet af dagen. Pudderen er fra Filorga og er transparent. Den er så fin og lægger sig bare helt let på huden. God til at ”udviske” overgange mellem ansigt og hals og god til at mattere skulle man blive lidt blank på huden. Den kan du få fat i lige her.
Mist Delight er fra Rudolph Care og er en fugtgivende lotion … den bedste jeg har prøvet. Den dufter fantastisk og man føler med det samme at huden tager den til sig. Kan vitterligt kun anbefale den og så handy i størrelsen og til at have i tasken. Køb den her.

Håber du kunne bruge mit lille indlæg om nem hverdagsmakeup og at du måske har fundet inspiration til nogle nye produkter eller en nemmere rutine om morgenen.

Tips og tricks må du altid gerne dele – kommentarfeltet er åbent J

5 Comments