Livet er en fest,  Ønskelisten,  Shopping og Inspiration,  Skønhed

Guide til de 4 bedste foundations og en matterende base; en ærlig anmeldelse

Foundations. En jungle ikke sandt? Man står der i Matas eller sidder og browser på nettet og forsøger at kloge sig på, hvordan en given foundation vil sidde på ens egen hud. Er den for tynd? For tyk? Dækker den? Er den naturlig? Passer den til min unge/modne/besværlige/andet hud osv osv. Jeg har saftsuseme prøvet mange foundations i løbet af mit voksenliv og jeg indrømmer gerne, at det har taget mig rigtig mange år at finde den eller dem, som jeg synes dækker mine behov. Og når det så er sagt, så skifter mit behov altså også i takt med årstiden.

Mine bedste tips

Jeg har besluttet mig for at dele mine oplevelser med de bedste foundations og skal forsøge at være tydelig omkring, hvad de hver især kan. De fire, som jeg har tænkt mig at tale om, er alle kommet for at blive. Og så vil jeg også skrive lidt om en matterende base, som er virkelig god.
Nogle af produkterne er givet til mig i test – andre er købt og betalt. Det har dog ingen indvirkning på min oplevelse af dem, for som jeg skriver, så er de kommet for at blive. Testprodukterne er dog markeret i teksten for en god ordens skyld.
Jeg håber at min anmeldelse kan hjælpe de af jer, som enten søger en ny foundation eller generelt også bare søger de virkelig gode af slagsen.
Links i teksten er affiliate links.

De 5 overskrifter

Vi kommer til at tale om de bedste foundations ud fra de samme overskrifter: dækkeevne, konsistens, dagsforløb, pris/ drøjhed (hedder det det) og særlige kendetegn. Og skal vi så ikke bare kaste os ud i det?

Mine personlige behov

Men først et par ord om, hvad jeg søger efter i en god foundation og hvad der derfor bliver de bedste foundations i mine øjne. Jeg har brug for en foundation, som både dækker og plejer og som ikke “kager” på huden og sætter sig i furer og folder. Samtidig skal den også være naturlig, reflektere lyset pænt og ikke få mit ansigt til at skinne i løbet af få timer. Desuden foretrækker jeg en foundation med solfaktor i også og jeg er ikke særlig glad for afsmitning på tøj mm. Det er ikke så få krav, men faktum er at det er det, der er vigtigt for mig.

Bedste-foundations-guide-til
De 4 bedste foundations

CLINIQUE – Beyond Perfecting
Denne foundation bruger jeg primært om vinteren eller hvis jeg skal til noget fest om sommeren også. Det er den som skjuler mine ar på halsen absolut bedst og i nogle situationer er det ekstra vigtigt for mig at hals og ansigt har en ensartethed.
Dækkeevne: Høj. Det er en kombineret foundation og concealer, hvilket den lever op til i den grad.
Konsistens: Den er kraftig flydende eller ret tyk, hvis man kan sige det. Den er dog nem at arbejde med, når man varmer den lidt op i håndfladerne – det er sådan jeg synes jeg får den fineste ensartethed med den. Bagefter “glatter” jeg ud med en svamp.
Dagsforløb: Det er en holdbar foundation, som kun kræver lidt matterende pudder et par gange i løbet af dagen. Jeg har en tendens til at skinne lidt i t-zonen også hvis jeg ikke har foundation på, men en neutral pudder fikser det for mig. Den kan tørre en smule i løbet af dagen, så det er ret vigtigt hvilken dagcreme der bruges under. Brug en med gode plejende ingredienser og fugt.
Beyond Perfecting kræver en grundig renserutine om aftenen – det skal man være klar over.
Pris/ drøjhed: Denne foundation er rimelig i pris og kan tit findes med rabat hos Matas. Fuld pris er 280 kr. as we speak.
Særlige kendetegn: Dækkeevnen.  Og virkelig pæn, hvis man fx skal lægge en flot makeup.

Læs også:  5 parfumer jeg er vild med for tiden og de bedste steder at købe dem online

Fås her

CLINIQUE – Even Better
Denne semi-foundation bruger jeg sjældnere, men den er ret fin om sommeren til et meget “u-makeuppet” look. Den udtoner og korrigerer små plamager. Min hals kan den dog ikke klare men det er også fint nok. Den er så god til at få lidt jævn hudtone uden at man overhovede kan se at der er brugt hjælpemidler 😉 Den kan også nemt friskes op med en ny lille klat i løbet af dagen – fx på ferien.
Dækkeevne: Lav. Den toner og jævner hudtonen meget meget fint, men den dækker ikke solskader, pigment mm.
Konsistens: Den er tynd og man skal ikke bruge så meget. Ved at fordele den lidt i håndfladerne så opnår jeg det fineste resultat, synes jeg.
Dagsforløb: Kombineret med lidt solpudder og måske lidt matterende pudder, er den en super rejsemakker. Og som sagt – giv en ny lille klat op ad dagen, hvis du synes du har brug for lidt udjævning.
Even Better er super nem at tage af om aftenen.
Pris/ drøjhed: Denne foundation er også rimelig i pris og kan tit findes med rabat hos Matas. Fuld pris er 280 kr. og altså samme som Beyond Perfecting (som dog er endnu mere drøj en denne)
Særlige kendetegn: Dens lethed på huden og at den har solfaktor 15.

Fås her

FILORGA – Flash-Nude (test)
På mange måder minder Flash-Nude lidt om even better, men den er bedre. Det vil sige – dels dækker den en smule bedre samtidig med at man stadig ser helt naturlig ud. Den reflekterer også lyset bedre, synes jeg.
Flash-Nude er fin også om vinteren til et naturligt look. Den fungerer fint på vinterhuden, fordi den samtidig plejer.
Dækkeevne: mellem til lav. Den udjævner hudens toner og dækker også de værste farveforskelle i modsætning til even better. Den fungerer faktisk rimeligt på min hals, men pigmentforandringerne i panden har den lidt vanskeligere ved at dække. Mine pigmentpletter i panden er altså også store, så der skal ret så meget krudt til at håndtere dem 🙂
Konsistens: Den er ikke tynd og ikke tyk, men meget drøj i brug. Også den fordeler jeg lidt i håndfladerne og fordeler med hænderne, så opnår jeg det fineste resultat, synes jeg. Jeg skulle vænne mig lidt til den her. Lige når den kommer på, syntes jeg den så lidt våd ud, men når den lige får lov at sidde et øjeblik, er den simpelthen så fin.
Dagsforløb: Den er stort set uforandret i løbet af dagen. Nogle gange kan jeg lige duppe lidt med en neutral pudder, men det er faktisk ikke altid nødvendigt. Den holder godt. Og er nem at tage af om aftenen.
Pris/ drøjhed: Flash-Nude er også rimelig i pris og kan tit findes med rabat hos Matas. Fuld pris er 299 kr. og ganske drøj.
Særlige kendetegn: Dens lethed på huden og at den har solfaktor 30 (!). Og at den plejer mens den er på. Det er godt for en moden hud, hvor det absolut er nødvendigt, at huden har godt hele dagen.

Læs også:  Årets julebord

Fås her

SENSAI – Flawless Satin Foundation (test)
Elsker den. Men hvorfor? Fordi den er lige præcis det jeg vil have på alle parametre. Den dækker pænt, den ser ikke makeuppet ud, den udjævner, toner, plejer, har solfaktor, er drøj i brug og er så nem at arbejde med. Og så dufter den skønt. Jeg kan bruge den hele året og hvis jeg kun måtte vælge én, så ville det være denne. Den er topscorer blandt mine bedste foundations.
Dækkeevne: Mellem. Den er jævn og pæn uden at den lægger sig som et lag på huden. Desuden dækker den rødme, det meste pigment, udtoner fregner med mere. Flawless er fin på min hals også – dækker ikke 100% men nok til at der er en vis ensartethed mellem ansigt og hals.
Konsistens: Meget meget nem at arbejde med i en konsistens lidt til tynde side. Den fungerer (for mig) bedst ligesom de andre, ved at jeg pumper ud i håndfladen og fordele med hænder og fingre. Der er ikke meget overskydende tilbage på hænderne, hvilket også er et plus.
Dagsforløb: Meget fint dagsforløb. Matterer den nogle gange lidt med en neutral pudder (den her faktisk – den er genial), men kun der hvor jeg har tendens til at fedte til i løbet af dagen.
Pris/ drøjhed: Flawless er lidt dyrere end de andre, men den er drøj og god. Det giver jeg gerne lidt ekstra for. Og den kan tit findes med medlemsrabat hos Matas. Fuld pris er 390 kr.
Særlige kendetegn: Dens arbejde på huden, dens lethed og at den har solfaktor 20. Den plejer mens den er på og som sagt, så er det super vigtigt for mig.

Fås her

Brug for matterende underlag til din makeup?

Hvis du som jeg har en fedtet t-zone (hvilket vist nok er det mest almindelige “problem”), så kan det altså afhjælpes så det ikke er så udpræget i løbet af dagen. Der findes – også til dette formål – masser på markedet, men jeg har testet Pore-Express fra Filorga, som er det bedste bud jeg endnu har prøvet. L’Oreal har også lavet en der er ret god (denne her)
Pore-Express regulerer på to sider – dels på at gøre porerne mindre synlige og dels på at reducere shine. Den klarer altså sit job virkelig godt og jeg bruger den kun i t-zonen. Ikke i hele ansigtet. Jeg bruger den der hvor problemet er. Og dermed bliver mine bedste foundations lige lidt bedre.
Den er også blevet et fast produkt hjemme hos mig – den første holdt i 4-5 måneder, så man må sige den er drøj. Har netop lige købt en ny, som er på vej.
Du får 15% med koden “skønhed” – fås her.

På et sidespor, vil jeg i øvrigt anbefale at I kigger nærmere på Filorga generelt. Det er altså virkelig et godt mærke… jeg er i gang med at teste nogle sindssyge anti-age sager, som jeg skriver om snarest. Skrev lidt her også.

Måske lidt klogere

Jeg håber at dette indlæg omkring mine bedste foundations var nyttigt og inspirerende. Måske vil du overveje en af mine favoritter næste gang du er på udkig efter foundations.

Hav en fortsat dejlig dag derude 🙂 Vi skrives ved.