Livet er en fest

10 gode og velspillede serier til dit efterår – del 1

Hvis der er noget ved de mørkere dage og koldere udetemperaturer som jeg virkelig holder af, så er det at de giver mulighed for med helt god samvittighed at poppe en flok popcorn og putte sig i sofaen alene eller med selskab og så nyde nogle cool serier! Så i dag på denne smukke efterårsdag har jeg lyst til at give mine 10 favoritserier et par ord med på vejen såfremt i fald at du har lyst til lidt inspiration på den front 🙂 Og der kommer 10 mere en anden dag.

10 favoritter

Jeg har adgang til to streaming-tjenester …. HBO og Netflix. Sidstnævnte er klart der jeg bruger mest tid, men HBO er faktisk vært for et par af mine favoritter. Sådan virkelig favoritter (ud over Game of Thrones, som jo er must-see). Her kommer 10 gode serier til dit efterår i tilfældig rækkefølge:

  1. The Handmaid’s Tale. Fuldstændig skudt i den her serie, som udspiller sig i en ikke så fjern fremtid, hvor kvindens rolle mildest talt reduceres til pynt eller fødemaskine og hvor den modige heltinde trodser det bidske samfund, som hun nu er en del af. Den er fænomenal. HBO, 2 sæsoner.
  2. The Blacklist. En mængde sæsoner fyldt med seje udfordringer i et miljø, hvor FBI samarbejder med en fra Most Wanted listen. Han giver et navn og FBI udrydder problemerne. Det er ikke fordi selve plottet er noget nyt-nyt, men James Spader, som spiller Raymond Reddington (ham fra Most Wanted listen) er i mine øjne fuldstændig fantastisk. Hans sprog alene. Arhmen altså. Han er klasse, er han. Det gode ved denne serie er i øvrigt, at man kan tage et afsnit i ny og næ. Hver episode er en ny sag, så man kan nemt lade lidt tid gå indimellem. Netflix.
  3. Suits. Hvis ikke du har set Suits, så kom i gang! 🙂 Der er efterhånden en del sæsoner af denne skønne serie, som udspiller sig i et advokatmiljø, hvor personlighederne knokler for dels at bevare firmaets prestige, men også for loyaliteten overfor hinanden. Uden tvivl får man favoritter blandt rollerne. Jeg er team Donna. Netflix.
  4. Havets Katedral. Måske har du læst bogen? Handlingen udspiller sig i middelalderen og handler om kampen mellem klasserne, om det gode overfor det onde og viljen til at kæmpe sig vej fra ingenting. Serien er på spansk, men det gør ingenting for den er så velspillet at man ikke lægger mærke til det. Jeg vil dog sige om denne serie, at den er barsk. Der er flere scener i den, hvor jeg måtte gemme ansigtet i puden, men omvendt er det jo reelt, for Middelalderen var barsk. Menneskeliv betød ingenting og kvinder var egentlig mest djævle i forklædninger, som med magt skulle kontrolleres. Netflix, 8 afsnit.
  5. Peaky Blinders. Gangstere så det vil noget. Opgør mellem bander og politi. Detektiver, som altid er lige i hælene på forbryderne og rå velspillede karakterer. Den er engelsk og er man vild med de engelske dialekter, så er det bare ekstra vand på møllen. Den er virkelig cool. Netflix, 4 sæsoner.
  6. Homeland. Jeg tror det er en af de bedste serier jeg nogensinde har set. Måske fordi det for en gang skyld er en amerikansk serie, som ikke forherliger og favoriserer USA og den kristne tro. Den forholder sig lige så ofte til det skæve billede USA har af, hvem der er venner og hvem der er fjender, som den forsøger at bidrage til en erkendelse af, at USA har fingre med i masser af spil rundt omkring. Hovedpersonen Carrie spiller eminent og man elsker og hader hende på samme tid. Netflix, 6 sæsoner.
  7. Billions. Super fin serie, som handler om aktie-geniet Axl og hans firma. Om korruption, insiderhandel, kærlighed, vennetjenester og advokat- og politiarbejde. Giv den lige et par afsnit til at komme i gang og så er man altså på. Det var jeg. Super dygtige skuespillere også i øvrigt. HBO.
  8. Prisonbreak. Den er vel næsten overflødig at nævne – regner med at de fleste kender den -, men det er til dato den bedste serie jeg nogensinde har set. Den mest geniale i plot og den mest velspillede af hovedrollerne. Hvis du ikke kender den, så handler den i bund og grund om en flugt fra et fængsel, udspekulerede planer, skæv kærlighed og skæbner. Da sidste afsnit takkede af (håber på flere nye) havde jeg det sådan at jeg slet ikke kunne komme i gang med en ny serie. Netflix, 4 sæsoner.
  9. Tyrant. I et fjernt mellemøstligt land hersker en diktator som har to sønner. Den ene går gladeligt i hans fodspor, mens den anden har en fin karriere i USA. Da faderen dør, bringes de to brødre sammen igen og på den ene side handler serien om et forsøg på at indføre demokrati i et nådesløst klassesamfund og på den anden side om familie, blod, ære, kærlighed, opofrelse og skam. Den er virkelig virkelig god. Netflix, 3 sæsoner.
  10. Designated Survivor. Hvis man er til USA, politik og det hvide hus, så er det den her serie man skal have fat i. Præsidenten bliver præsident uden at ville det og forsøger at navigere i det kaos, som embedet medfører. Uden erfaring forsøger han sammen med sin stab at handle ansvarligt, klogt og bevidst. Det er den gode jævne mand mod staten, styret og korruptionen. Kiefer Sutherland spiller eminent. Netflix, 2 sæsoner, ny på vej.
Læs også:  Temafødselsdag - fra lille til stor

 

Kender I de her serier? Har I nogle I vil anbefale mig? Kan altid bruge et godt tip! 🙂

8 Comments