Ar- og hudkorrektion,  Skønhed

Forbedring af hud med laser #2

Jeg har nu været til tre behandlinger med fractional laser på mine hænder og arme hos Dermocosmetic, som jeg er ambassadør for og derfor giver det rigtig god mening at lave en lille status, da jeg (med stor sandsynlighed) er ca. midtvejs i behandlingsforløbet.
Egentlig skulle jeg have været af sted i marts, men Danmark lukkede ned og tiden blev derfor udskudt. Heldigvis var klinikker med i første fase af genåbningen, hvilket betød at jeg endelig kunne komme afsted og komme videre med forløbet.

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det var uden sommerfugle i maven, for hvordan havde Dermocosmetic løst udfordringen med afstand, værnemidler osv.?

Da jeg parkerede bilen i Hammerensgade og krydsede over vejen, slog det mig hvor stille København var. Og jeg var helt ærligt en smule nervøs for det der venteværelse og hele behandlingsforløbet, men jeg havde, over telefonen, talt med Kristoffer, som er sygeplejerske og min behandler og han havde fortalt mig alle de forbehold, som klinikken havde taget. Han jokede også med, at jeg ikke måtte blive forskrækket, når han skulle udføre behandlingen, for det ville være med visir, mundbind, handsker og det hele. Ja, hold da op – se billederne længe nede. Sådan skal det abre være!
Han mindede mig også om, at hvis jeg var det mindste syg, så måtte jeg naturligvis ikke komme. Selvfølgelig.
Hvor var jeg lettet over, at der var tænkt på alting. Både deres og min sundhed.

Ankomst midt i en Corona-tid

Den smukke opgang lignede sig selv – elsker den. De orange vægge og det ternede gulv og den fine gamle trappe. Elevatoren kørte sin sædvanlige tur op til 4. men i venteværelset var der noget mere affolket end normalt. Få pladser og behørig afstand. Sprit ved indgangen.
Da Kristoffer var færdig med den person som var før mig, så sprittede han hele rummet af. Udstyr, briks osv. Sådan. Det tog tid. Det er okay. Orden i sagerne. Og så var det min tur. Vi sludrede lidt om løst og fast og om Kristoffers arbejde – både i Dermocosmetic, men også om hans andet arbejde … på Herlev sygehus. Han er sygeplejerske og sådan nogle oplever jo lidt af hvert i disse tider. Store omstillinger og masser af arbejde. Gudskelov vi har ham og alle de andre.
Jeg kunne godt mærke, at han var bekymret. Bekymret for om danskerne kan holde stand i forhold til at holde afstand og spritte af og undgå at være for mange sammen. Bekymret for om hele åbningen – både fase 1 og nu fase 2 – ville komme til at give et bagslag. Om smitten pludselig vil tage til igen. Om værnemidlerne i så fald vil slå til. Som han sagde: “Alle er nødt til at fortsætte med at passe på, tænke sig om og passe på både sig selv og alle de andre. Det er også derfor vi gør så meget ud af det herinde. Vores kunder skal føle sig 100% i sikre og trygge hænder”.

Så er vi ved at være klar til behandling … alt dufter svagt af sprit og rengøringsmidler.

… og når Kristoffer skifter til et nyt sæt værnemidler på Herlev, så ser han sådan her ud …

Tænker der må være varmt bag ved de visirer hele dagen …. pyha.

Det mest stillede spørgsmål

Tryg og veltilpas hoppede jeg så op i stolen, mens Darth Vader iklædte sig sin dragt. For nu skulle han jo tæt på. Behandlingen gik så fint så fint. Der findes gode billeder og video af selve behandlingen med fractional laser i det her indlæg. Her skriver jeg også en del om det tekniske i behandlingen og selve forløbet.

Det spørgsmål jeg får oftest – både privat, på mails og især på instagram (følg med her) – er: Gør det ondt? Nej. Jo. Lidt. Det er forskelligt. Der hvor huden er tyndest gør det selvfølgelig lidt mere nas. Især på mine fingre, synes jeg. Det er jo tynd hud næsten direkte på knoglen. Men det er så hurtigt overstået, at det altså ikke er noget at snakke om (synes jeg). Den værste del, for mig, er bagefter. En 3-4 time, hvor huden er meget varm og klør lidt. Men allerede derefter er det bedre. Rødmen aftager, men hævelsen varer lidt længere og jeg forsøger ikke at skulle noget direkte bagefter og forsøger også altid at kunne arbejde hjemme dagen efter. Fordi det er ømt og for mig er det rart at det får luft og masser af creme. Creme er afgørende. God fed fugtig creme.

Resultatet ind til nu – efter 3. behandling

Allerede efter 1. behandling med laser kunne jeg mærke at huden blev blødere. Altså efter ca en uge. Efter 2. behandling begyndte jeg at kunne se at samlingerne mellem transplanteret hud og min egen hud ikke længere havde helt så skarp en kant og nu efter 3. behandling er der (sgu!!) også begyndt at ske noget med strukturen på transplantaterne. Der er områder som er mere jævne og hvor den der “kyllingehud” begynder at miste den nubrede struktur. Hold nu op…. det er jo lige præcis det vi går efter. Er så glad. Og tænk – vi er jo slet ikke færdige ….

Pilen viser et fint område på min hånd, hvor der begynder at vise sig en meget mere glat hud. Jubii!

Der er ikke sket så meget med farveforskellene vha laser endnu, men jeg kan se, at det hvide (andengradsforbrændingerne) alligevel har lidt nemmere ved at modtage sol fx. Jeg bader jo næsten armene i faktor 50, men alligevel. Så jeg er virkelig ved godt mod i den her proces. Næste gang …. meget snart om ca. 14 dage, som så også er sidste gang inden højsommeren. 5. behandling bliver først i efteråret. Der skal vi også snakke om, hvorvidt vi skal forsøge med laser på et lille stykke af halsen. Jeg ville SÅ gerne have lidt mere bevægelighed/ smidighed i halsen. Ej, hvor ville det være dejligt. Og hvis det så blev lidt pænere også.

Hvorfor spørger du måske? Tja…. jeg er stødt på nogle som synes at det kan være ligemeget med den hals og armene for den sags skyld. “Du er da så fin som du er ….”. Tak. For det er jo virkelig sødt af dem at sige, men det her handler om selvtillid. Det handler om det man tror de andre ser. For mit vedkommende betyder det rigtig meget at jeg ikke føler mig anderledes. Jeg har ikke lyst til at folk kigger. Jeg bryder mig ikke om det og selv om der jo kan være tusind grunde til at nogen kigger på en, så er min tanke at de helt hundrede procent ser på min hals eller mine arme. Uanset hvor meget jeg øver mig i at være den positive sjæl og det optimistiske selv som jeg i bund og grund har, så er der selvfølgelig også skygger hos mig. Naturligvis.

Det er vigtigt for mig, at I spørger, hvis I har brug for det. Også hvis I har brug for andre billeder end dem jeg viser. Jeg er meget meget åben omkring det her, så hold jer endelig ikke tilbage ….

En glad Malsen forlader Dermocosmetic og glæder sig over at være godt på vej og med gode resultater på laserbehandlingerne. Alt er godt.

Gode links