Ar- og hudkorrektion,  Skønhed

Forbedring af hud med laser


Jeg har glædet mig til at skrive det her indlæg om forbedring af hud med laser. Både på grund af resultaterne, men også fordi I er mange der dels følger med og dels har spurgt til, hvordan min hud har det nu efter brandulykken.
For lige at lave en kort caption, så fik jeg de største forbrændninger på min ene arm, min hals og mit bryst. Nogle så svære at det var nødvendigt med en transplantation af hud fra lårene ….ud over at det er de områder, hvor huden generelt har haft sværest ved at samarbejde, så er det også de områder som synsmæssigt er værst. Hvorfor tænker du måske? Forestil dig at skulle lappe et par jeans hvor der er hul. Hvis man tager et stykke stof et sted fra, så ligner det godt nok, men har måske en lidt andet struktur, lidt anden farve og lidt anden tykkelse. Det er sådan ca. det samme og derudover opfører huden sig anderledes, fordi den ikke er “født”, hvor den er, hvis det giver mening. Den bliver lettere irriteret, lettere tør og overfladen er anderledes end den oprindelige hud.
I begyndelsen ser det værst ud …. eller forskellen er størst, kan man sige, men efter nogle år udjævnes forskellen lidt, men bliver aldrig helt pænt. Heldigvis lever vi i 2020, hvor teknologi kan hjælpe os med rigtig mange ting – deriblandt også forbedring af hud på områder, hvor der er udfordringer. Som fx i mit tilfælde.

Den første behandling

DermoCosmetic og jeg har sammen lavet en aftale om at forsøge at gøre de grimme områder pænere. Både de og jeg er spændte på resultatet, da der ikke foreligger mange resultater fra behandlinger med laser på transplanteret hud. Derfor har vi også skruet forventningerne ned – og håber på det bedste. Jeg har det sådan, at kan det bare blive en my smule pænere, så er jeg glad. Forhåbentlig får de nogle gode erfaringer og jeg et godt resultat. Vi må se 🙂
Vi blev enige om, at starte med laser på venstre arm og hånd, samt højre håndled. Hvis resultaterne er rimelige (enddog gode), så fortsætter vi på bryst og hals. Hånden på hjertet, så er mit inderlige håb at resultaterne viser at halsen også kan blive pænere. Jeg vil sådan ønske det. Jeg ved godt, at dem som ser mig i det daglige, ikke lægger mærke til det, men jeg lægger mærke til det …. hver eneste gang jeg kigger i spejlet. Som i hver eneste gang. Forfængeligt? Mnjaaa…. måske. Men prøv lige at høre her – ens selvtillid kommer jo flere steder fra og er forskellig fra person til person. Jeg er ikke bange for at sige lige ud, at jeg føler mig mindre pæn og som om jeg er gået i stykker. Det har haft og har en stor indvirkning på den er jeg er. Sådan er det. Jeg må leve med det – ja. Men hvis jeg nu kan gøre det lidt pænere, er det så ikke fint nok? Det synes jeg og jeg håber at de resulater jeg får kan skabe muligheder for andre, som måske står i lignende situation som mig.
Den første behandling fik jeg i midten af november måned og det er tid til nummer to meget snart. Der skal 3-5 behandlinger til før man for alvor kan vil kunne sige, om laser har en effekt på netop mine udfordringer.
Helt konkret er der brugt Fractional laser 1540nm, som du kan læse mere om her.

Læs også:  5 parfumer jeg er vild med for tiden og de bedste steder at købe dem online

Før vi går i gang og altså inden start på laser i det hele taget. I kan se skaderne på huden på hånd og håndled lidt tydeligere på denne lille video …. får ikke gjort den sidste sætning færdig, men det jeg vil sige er, …..at så går det på halsen også godt 🙂

Hvem kan få laser?

Alle vel sagtens. Eller alle med hud der kan forbedres. Forbedring af hud med laser kan jo handle omalt fra hud i ansigtet til fx pigmentforandringer efter solbadning og også til acne-ar. På de områder er der super gode resultater at opnå. Jeg har også nogle mindre plamager i ansigtet og fik samtidig med laseren på armene også en ipl i ansigtet – men det bliver et andet indlæg ellers bliver det simpelthen for langt.

Selve behandlingen

At få en laserbehandling gør ikke ondt. Ikke i mine øjne i hvert fald. Selvfølgelig styrer graden af styrke også hvor meget man mærker, men i det store hele synes jeg mest det napper og bider lidt. Lidt ligesom hvis man tager en elastisk om håndleddet og “smækker” blidt med den. Sådan et slags nap. Dem kommer der selvfølgelig en del af, når man skal have behandling på hele armen, men jeg fik, som det ses på billedet, en lokalbedøvende creme på, som tager toppen af de mange små nap. Bagefter må man forvente en reaktion … igen så handler det jo dels om størrelsen på det behandlede område og også styrken af laseren. Jeg oplevede at min arm hævede lidt, var rød og huden var lidt irriteret. Lidt som når man har fået taget for meget sol. Jeg var glad for at jeg fik behandlingen om fredagen, for så havde jeg weekenden til at tage det lidt med ro.
Læs om de forskellige typer laser her.

Læs også:  Sådan kan du afhjælpe uren hud efter brug af masker

Fractional laser fungerer helt præcist sådan at det er et lille område pr. “nap” som behandles. Der skabes små kanaler ned i huden og det gode væv omkring kanalerne går i gang med at reparere med det samme. Dermed vil huden komme til at blive pænere. Se her på min video, hvordan det ser ud, når jeg bliver behandlet med laser.

Og så er der den der tillid

Tillid. Tillid til den som behandler. Jeg kender efterhånden Kristoffer godt og han jeg. Det betød rigtig rigtig meget for mig, at han dels kender hele min historie, men også at han aldrig tager chancer. Han er også interesset i gode resultater, men ikke for enhver pris. Han lover mig aldrig guld og grønne skove, for som han siger, så er det bedre, at vi bliver positivt overraskede. Jeg kan simpelthen ikke anbefale ham nok. Der er så mange der er nervøse for skønhedskorrigerende behandlinger og kliniker …. der er så mange historier om at behandlere ikke råder kunder rigtigt og de “bare giver den gas” med alt muligt lige fra botox til fillers til løft af det ene og andet, men det sker altså ikke hos DermoCosmetic. Jeg har altid følt at jeg blev rådet rigtigt og fik den behandling som jeg havde brug for. Intet mindre og intet mere. Også i testsituationer som fx denne og også cool sculpting (fedtfrysning) osv.

Resultaterne

Da rødmen og hævelsen havde lagt sig, krævede min hud fugt, fugt, fugt og mere fugt. Og så skallede den. Ikke i flager, men på overfladen. Og føltes stram. Mere stram end før og jeg tænkte kortvarigt at det jo helst ikke skulle gå den vej. Det blev faktisk ved med at være sådan en 3-4 uger, men kort før jul oplevede jeg pludselige en meget større smidighed især på håndryggen og i håndleddet. Huden syntes også en anelse mindre knobret og den største overraskelse var nok, at jeg faktisk synes at farveforskellene fra overgangen mellem min egen hud og transplantaterne ikke er helt så udtalte som før. Det giver mig dælme blod på tanden til de næste behandlinger, for det er jo lige præcis det jeg vil ønske kunne blive bedre på min hals. Farveforskellene. Så hvis armene kan, så ….
Her på billedet er vi lige blevet færdige og som I kan se, så er armene lidt røde.

Jeg glæder mig til at opdatere omkring udviklingen omkring forbedring af hud med laser og hvis I har spørgsmål er I mere end velkomne til at skrive en kommentar eller en mail.

3 Comments