diverse,  Min stil,  Shopping og Inspiration,  Skriblerier

2014: Stil-forsæt og outfits fra året der gik

Når jeg ser tilbage på mit modeår 2013, så er der faktisk en del fremadrettede tanker, som gør, at jeg for første gang “rigtigt” har nogle stil-forsæt. Eller i hvert fald nogle ting, som jeg vil forsøge at forholde mig bedre til og efterleve i kampen for dels den bedre og mere komplette garderobe, dels den mere “rene” stil om man vil. For det er i det forgangne år blevet meget tydeligere for mig, hvordan jeg egentlig gerne vil se ud … før i tiden stak min stil lidt i alle retninger og jeg kunne gå all-in på først den ene, snart den anden trend eller stil. Det resulterede primært i to ting: et overforbrug, som oftest havnede på Trendsales eller hos genbrugen samt et forvirret udtryk, når jeg forsøgte at få overblik over garderobens mange mystiske dele.

2012-13 har budt på et større vægttab, som naturligt nok også er med til at sparke min stil i en mere klar retning. Jeg ser bedre ud i ting, som jeg tidligere aldrig har kunnet have på (i min egen verden) og dermed opstår også en større tilfredsstillelse, når der prøves tøj og outfits. Jeg har aldrig haft det bedre med mig selv, tror jeg. Jeg kan i hvert fald ikke huske det. Der er ingen tvivl om, at jeg aldrig bliver en str. 36 og det er slet heller ikke nødvendigt – det der egentlig er min pointe er nemlig det sidste. At have det godt med sig selv. At være ok med det der møder en i spejlet. En delle eller fire er sgu’ fint nok så længe man selv er ok med dem. Jeg havde for mange og det var jeg ikke ok med. Derfor skulle de væk og det kom de fleste heldigvis. Jeg er ikke helt færdig endnu, men det begynder at snerpe derhenad.

Læs også:  Når man nu har en badebro, men ingen god badedragt

Fakta, status og løftede pegefingre til mig selv i det nye stil-år:

 1. Ryd mere op i garderoben. Sælg ud og hav kun tøj/ sko/ accessories, som giver mening og som passer. Status: Jeg har allerede lavet to runder med oprydning – min søde mor er en habil Trendsalessælger og hjælper mig med at sælge lidt, da min tid er så knap i øjeblikket.
  Jeg mangler stadig et par omgange før jeg med god samvittighed kan kigge ned over bøjlestængerne og være tilfreds.
 2. Køb kun nødvendige ting. Status: Dette er nok det værste, for jeg er en impulsshopper af rang. Er svag i sjælen, når det kommer til udsalg og gode tilbud, men jeg ved det og har erkendt det, så forhåbentlig kan det også betyde at jeg bliver bedre til at passe på. Jeg har efterhånden fundet mine favoritmærker og dem vil jeg forsøge at dyrke mere.
 3. Forsøg at lade alle ting i garderoben rotere, sådan at de bliver brugt. Status: Hørt! Det skal jeg blive bedre til. Ellers må det ud og videre 🙂

Selve stilen i 2014 bliver enkel og minimalistisk med lange linjer, feminine input og små lækre detaljer for mit vedkommende. Accessories skal vælges mere ud fra less-is-more tanken og jeg skal have lidt hæl på oftere. Om jeg lærer decideret at gå i stiletter, tror jeg ikke, men så lidt kraftigere hæle da 😉
Prints får lov at blive i min garderobe – både dyreprint, så som leo og især zebra, som bliver hot-hot, men også kaleidoskop-printet som for alvor bliver en trend i 2014. Især på kjoler og sæt er det ret fantastisk. Læder, blonder, cashmere og silke og måske bliver der tilføjet mere. Jeg er mere og mere fan af læder i alle mulige varianter.
Kjoler er en af de ting, som jeg mangler i garderoben. Har næsten kasseret dem alle, da de var for store, så er på udkig efter et par stykker når de nye kollektioner rammer butikkerne. Især en hvid og en farverig kunne jeg tænke mig, da hvid igen-igen kommer til at være udbredt i forår/sommerkollektionerne og farver ligeså. En isblå måske. Kunne være lækkert. Eller en nude. Nude har været semi-ude et par år, men er på vej tilbage, hvilket jeg er super glad for, for det kan være så fint!
Desuden drømmer jeg om, at tilføje et par ting fra LV – bl.a. en sort taske, en pung og et helt bestemt tørklæde, men nu må vi se, hvad jeg kan skrabe sammen af salgs-penge plus lidt opsparing. Drømmer også om at få et par leopardbriller fra et svensk mærke jeg ikke kan huske, hvad hedder, men som jeg ved man kan få i Profil optik. De er alt for seje og kunne være cool at bytte de sorte ud med indimellem.
Farvepaletten hos mig bliver derfor rundt regnet: sort, hvid, grå, isblå/ mint, nude, leopard, zebra og måske noget “knald-blåt” og måske noget multiprintet.

Læs også:  Blomster - når den gode følelse ringer på døren

Glæder mig til at tage hul på et nyt stilår 🙂

Hermed lidt udvalgte outfits fra året der gik … klart flest fra andet halvår af 2013 – er der nogle favoritter måske? Kunne være sjovt at høre jeres mening 🙂

Chanel boots

http://www.malsen.dk/2014/01/nytarsaften-2013-outfit-med-gat-rimon-kjole/

Mein liebling nina dress

http://www.malsen.dk/2013/12/meinliebling-outfit-i-tagen/

5-IMG_1395
http://www.malsen.dk/2013/12/outfit-med-kviltede-laederleggins/

2-IMG_1078

http://www.malsen.dk/2013/11/gestuz-enid-me/

1-IMG_1274

http://www.malsen.dk/2013/11/isabel-marant-pour-hm-nederdel-og-top-pa-en-lordag/

2-IMG_0585-001

http://www.malsen.dk/2013/10/pressedags-outfit-og-et-godt-tip/

1-IMG_0401

http://www.malsen.dk/2013/10/den-lange-cardigan/

IMG_9956

http://www.malsen.dk/2013/09/featured/

2013-08-23T07-30-07_2

http://www.malsen.dk/2013/08/leo-og-nova-meadow-bag/

Louis Vuitton Dentelle

http://www.malsen.dk/2013/08/lace-and-louis-outfit/ 2-IMG_7204http://www.malsen.dk/2013/08/fashionweek-outfit-loose-western-style/

20130630-234634.jpg

http://www.malsen.dk/2013/06/my-look-stine-goya-meets-ash/

http://www.malsen.dk/2013/05/my-look-fluro-coral-shirt/Tivoli-hotel-e1368515635429

http://www.malsen.dk/2013/05/my-look-new-provider-leather-jacket/

http://www.malsen.dk/2013/03/outfit-13-18-louis-vuitton-leopard-speedy-and-some-burgundy/

http://www.malsen.dk/2013/01/white-fluffy-knit-pink-details-outfit/

Vil du se endnu flere outfits fra 2013, så kig HER.

23 Comments

 • monica

  WAUW sikke mange gode outfits, jeg har faktisk svært ved at vælge en favorit:-)
  Og nogle spændende tanker du gør dig omkring din garderobe og shoppemønster, jeg har gennem et stykke tid gjort mig lignende tanker. Men har aldrig fået sat ord på dem. Jeg glæder mig til at læse mere om dine overvejelser og få inspiration til min egne søgen efter den perfekte garderobe:-)

 • Ann

  Først tillykke med dit flotte vægttab! Jeg er så enig med alt, hvad du skriver i dette indlæg, at jeg bare tænkte, det er lige mine ord om igen. OG så rammer din smag spot on min egen smag. Jeg er meget vild med de fleste af dine outfit, men jeg er ekstra vild med outfit 3, 4, 5, 6, 7, 10…
  Personligt er jeg vild med outfit indlæg, indlæg med inspiration til kommende køb og indlæg med gode tilbud.
  Jeg ser frem til at læse alle dine inspirerende indlæg i 2014!

  • Marlene D

   Tusind tak 🙂 Og også tak fordi du sætter ord på hvilke indlægstyper du godt kan lide … det vil jeg have in mente. Outfit 3 er også en af mine favoritter.

 • Bolize

  Jeg synes også at det er svært at vælge ét ud – de er så fine alle sammen
  men skulle jeg tage et ud, findes det mellem 2,3,4,5,6,7,8, 14 ♥

 • Camilla

  Jeg havde faktisk godt tænkt over, at det lignede at du har tabt dig en del – godt gået! Må man spørge hvordan du har gjort det? Er det amning, kostomlægning, motion oder?

  • Marlene D

   Selvfølgelig må du spørge. Da jeg blev gravid, satte jeg mig for at det var nu eller aldrig. Så fosteret var motivationen, kan man sige. Jeg ønskede jo at leve så godt som muligt mens jeg ventede mig, så skar alt snask væk fra den ene dag til den anden. Det var lidt en ond cirkel jeg var kommet ind i og den brød jeg.
   Derudover, så forsøger jeg i princippet bare at tænke over, hvad jeg spiser samt at jeg vejer mig hveranden dag. På den måde kan jeg holde styr på kurven, så det ikke går galt igen.
   Er på ingen måde fanatisk og napper gerne en kage eller 3 … bare ikke lige så tit og ofte som før.
   Jeg har siden jeg blev gravid tabt mig knap 20 kg. (altså før-graviditetsvægt … 28 med ham) Jeg er så høj, så det har aldrig set helt så voldsomt ud som vægten faktisk sagde, men det kunne mærkes …. og jeg har aldrig haft det bedre end nu 🙂
   Motionen tja ….jeg har en knægt på 19 mdr. som er aktiv. That’s it 🙂

 • Lise Jørgensen

  Jeg synes virkelig din stil er blevet så fin og meget inspirerende. Det er flot du har tabt dig – har du ændret din kost eller hvordan har du gjort det? Det kunne måske blive til et indlæg 🙂

 • Marina

  Fin med mere fin på, Marlene! Vores “stilforsæt” kommer vist til at ligge lidt tæt på hinanden, kan jeg se. Er også blevet lidt glad for læder – noget jeg slet ikke ville have troet. Min elskede Selected læderjakke er afgået ved døden, så en ny må jeg på jagt efter. Derudover kunne jeg afsindig godt tænke mig et pencilskirt i læder. Har du set sådanne nogle? H&M havde et ret fint et på et tidspunkt (til lige at prøve looket af), men desværre lidt for kort til min smag.

 • Sascha

  Mit aller-yndlings outfit af dem du viser nu er nr. 3.

  Jeg har fuldt din blog i flere år nu, på trods af at vores stil som sådan ikke har mindet om i hinanden. Men har efter du har ændret din stil, er det bare endnu federe for mig, at læse med, da den nu lægger sig meget mere op af min egen end før.

  Jeg glæder mig ihvertfald til, at følge med i 2014 også 🙂

  • Marlene D

   Det kan jeg også godt lide det outfit 🙂
   Jeg havde godt på fornemmelsen at vi har nærmet os hinanden stilmæssigt …. kan du bruge bloggen anderledes nu end tidligere så? 🙂

 • Stine

  Super fedt indlæg. Det er nogle gode tanker du har omkring garderobe – jeg prøver selv at efterleve det der med at shoppe lidt mere fornuftigt.
  Der er mange lækre outfits, men jeg tror, at min favorit er det med Acne Alma i leopard 🙂

  /Stine

 • Karina

  Er vild med dit tøj og stil. Gad godt jeg selv kunne få så meget styr på min garderobe (og måske undgå alle de fejlkøb jeg ofte gør).
  Måske jeg bare skulle få taget mig sammen og få ryddet op og ud, hehe.
  Er slem til at se noget lækkert tøj på en veninde eller bekendt og så flux skulle have det selv. men det er bare ikke altid det så fungere for mig.
  Har dog været super glad for det jeg har købt gennem dig hos black swan, det fungere 😉

  om jeg har et farvorit sæt af dine ved jeg ikke, er vist bare ret vild med din stil 😉

  • Marlene D

   Hvor er du sød, Karina 🙂 Tusind tak!

   Jeg er smadder glad for at du kan lide Black Swan i øvrigt … det er så godt at høre at det bliver brugt og ikke bare ligger i bunken.

 • Rikke

  Uuuuuh mange fine, men outfit 2, 3 og 5 er klart mine favoritter, men jeg er også meget glad for sort og lange linjer 🙂
  Ville ønske, at jeg kunne blive bedre til at strukturere mine tøjindkøb, men synes hurtigt at shopping til mig selv bliver en venstrehånds-øvelse, mens jeg løber rundt og prøver at få styr på en hel masse praktiske ting…. Er også tilbøjelig til kun at shoppe dyre ting når de er sat ned, og så ender det ofte med, at man alligevel ikke heeeelt får det man drømte om, men måske det næstbedste – og så bliver man bare aldrig helt tilfreds. H&M redder mig tit, når shoppetrangen bliver stor, men ofte ender jeg med at bytte halvdelen af det der kommer med hjem, enten fordi det ligner ALT det andet sorte jeg har eller fordi det trendbaserede alligevel tit er way out of my comfortzone… Mine shoppeforsæt dette år må derfor være mindre sort og mere kvalitet (gerne danske designere som f.eks. Day, Baum und Pfherdgarden, Marlene Birger og Designers Remix) så jeg kan få opfyldt drømmen om den afslappede luksus gardarobe.
  Tak fordi du satte nogle tanker i gang.
  Kh Rikke

  • Marlene D

   Velbekomme og tak for din fine kommentar 🙂

   Jeg tror det er super vigtigt at få lavet den der “grund-oprydning”, så man rent faktisk får et overblik og ikke bare køber uovervejet. Det er i hvert fald det jeg selv har haft gjort og det har IKKE holdt, så nu måtte der nye boller på suppen 🙂

   KH
   Marlene

 • Lise/walkinrunout

  Sikke mange skønne outfits… jeg er altså helt vild med tredje sidste… der hvor du har sat to mindre billeder sammen – du ser altså helt vildt sød, naturlig, smart og lækker ud… og så er jeg bare SÅ vild med dit tørklæde…
  (så hvis du mangler penge til et nyt… er jeg måske din aftager 🙂 ha ha)