Rejser og ture,  Shopping og Inspiration,  Skønhed

Dr. Hauschka // Karim Sattar giver gode makeup tips og tricks …. og dem får du også!

Da jeg i onsdags ankom til Urtehusets Café på Gammel Kongevej, var jeg oprigtig spændt på Dr. Hauschka arrangementet, som var grunden til jeg var der. Jeg er udmærket bekendt med mærket og har da også haft flere hudplejeprodukter derfra, men selve makeup-delen var ny for mig og jeg havde derfor ingen idé om, hvad jeg ville få med mig af ny viden.

Det viste sig at være ikke så lidt!
Makeup-artisten Karim Sattar
, som skulle afholde vores lille hyggelige event og som tidligere har arbejdet med Bodyshop, lavet et hav af kendisser samt været brugt til glossy blade i sværvægterklassen (fx Vogue!), er nemlig blevet den ledende figur i firmaet, når det handler om udvikling af nye looks, afholdelse af events verden over og han har også en finger med i spillet om udviklingen af både eksisterende og nye makeup-produkter. Faktisk, var han så eftertragtet for firmaet, at hans stilling blev formet specielt til ham.
Dr. Hauschka har, siden starten af 30’erne, været i gang med at udvikle produkter baseret på planter
(både almindelige og lægeplanter) og råstoffer fra naturen. Alt i firmaet er “grønt” og selv de små metaldutter, som holder hårene på makeup-børsterne på plads, er 100% genanvendelige og uden skadelige stoffer. Kosmetikken starter i 60’erne.
Karim understregede da også, at det ofte var derfor at organisk makeup var lidt længere tid undervejs, da alting lige fra den mindste bestanddel i selve produktet til indpakningen skal være i tråd med company policies. Laaang proces. Man tester i øvrigt ikke på dyr (naturligvis), men på frivilligt personale.

Karim er opvokset på en gård i det tyske rhinland, så det med at være god ved naturen og bruge den fornuftigt, har han så at sige fået ind med modermælken. Han er da også oprigtig fan af det organiske – det mærkes helt ud i hvert eneste ord han bruger om produkterne og hans interesse for at vide, hvordan vi danskere forholder os over for naturligt organisk makeup og hudpleje var stor. Udover at være et af de mest professionelle mennesker jeg nogensinde har mødt, så emmede han af humor og varme i det han tog os alle ind i sit spændende univers på et meget venskabeligt plan. Jeg følte næsten at jeg havde kendt ham altid, da jeg gik derfra.
Jeg ved ikke, hvordan I har det, men sådan nogle mennesker lytter man bare ekstra opmærksomt til – jeg husker sågar også bedre, hvad de siger, fordi det bliver vedkommende, når de formår at skabe relationer til dem de skal undervise. Nå! Nok om hvor fantastisk han er – det han er endnu mere fantastisk til, det er at dele sine makeup-guldkorn ud med rund hånd.

Læs også:  Man siger vel ikke nej tak til at få penge tilbage på de webshops hvor man alligevel handler?

Vi skulle lære at lave Dr. Hauschka’s look “Slow Mood”, som er en elegant hverdagsmakeup. Den fremhæver det friske og naturlige i huden, samtidig med at den tilfører en smule farve for at give lidt dybde og spil. Her er Signe, som på det øverste billede har nøgen hud og på det nederste slow-mood-looket.

Videoen herunder viser, hvordan man lægger dele af makeup’en – især hvordan man bruger øjenblyanten!

Som det sidste vil jeg videregive nogle af de guldkorn, som Karim Sattar gav os:

 • Lad være med at sige “aldrig” og “altid”, når det handler om hudpleje og makeup. Der findes ingen facit og det der virker for mig, virker ikke nødvendigvis for dig. Vi kan dele inspiration, videregive ideer osv. men hvad der er en succes, er udelukkende op til den enkelte.
 • De fleste vil se yngre ud, hvis man undlader at komme mascara på de nederste vipper! Brug evt. en brun blyant eller skygge til at farve hårene let og kan du absolut ikke undvære mascara på undervipperne, så prøv en brun i stedet for en sort.
 • De fleste vil se friskere og yngre ud, hvis de kører en børste blidt med lidt lys blush/pudder lige under øjenbrynet (fra midten og ud mod øret) til allersidst, når alt andet makeup er lagt undtaget….
 • …..mascaraen, som du kommer længst ved at lade være det absolut sidste du kommer på. Hvis du cykler på arbejde, så kan du evt. vente med at lægge den på til du er ankommet, hvilket vil gøre at du undgår øjne der løber i vand, mascara der løber eller ser klistret ud mm.
 • Prøv at “duppe” din mascara på, for at få et fyldigere mere naturligt look. Start med at bøj mascarabørsten let (uden at vride), sådan at du har en vinkel på måske ca. 40 grader. Tryk mascarabørsten let ind mod roden af øjenvippehårene og dup dig vej ud til spidsen af hårene.
 • Når du skal vælge foundation, kan det være en rigtig god idé at tage testen på undersiden af dit kindben. Sammenlign derefter med farven på din hals – matcher de to farver, så har du fundet en god nuance.
 • Du får et flot foundationresultat, hvis du starter i mellem øjnene og bevæger dig op over panden og derefter nedover kinderne og næsen og ned mod halsen. Så undgår du streger og overgange.
 • Blush bør lægges fra øret og ind mod næsen – på den måde kan man lettere tone farven ud og blende den ind i hudens naturlige glød. Man undgår derved meget farve på hver side af næsen og får et mere ensartet look.
 • Jo længere nede på din pensel du holder, jo meget koncentreret bliver den farve du lægger på og derved også sværere at blende og tone ud.
 • Du kan få flotte øjenbryn ved at starte med at redde hårene ned mod næsetippen, for derefter at børste brynfarve på startende fra øret og ind mod næsen. Når du har farvet det du skal reddes hårene forsigtigt den rigtige vej igen. På den måde sikrer du at farven kommer på hårene og ikke huden 😉 Brug evt. en gel til sidst eller en anden form for fixering.
 • Brug gerne din øjenblyant til at tegne konturer i globelinjen…..”smudge” ud bagefter for at undgå at det ser optegnet ud. Resultatet bliver en fin dybde og skyggerne får bedre spil, når du skal blende dem ud.
 • Dup læbestift på med fingeren eller brug en pensel. Start med underlæben og tryk læberne sammen. Kom mere farve på underlæben, tryk igen….ind til du har den farvenuance du gerne vil have. Ret til på overlæben, så resultatet er jævnt.
 • Skab liv i dine læber ved at tilføje lidt gloss med fingeren midt på underlæben i ca, en fingers bredde – ton lidt ud.
Læs også:  Blødt og lækkert både inderst og yderst

Jeg har forsøgt mig med en del af de her tips og især tippet om at duppe og bøje mascara, øjenblyant i globelinjen, læbetippet, øjenbryn og blush fra øret og ned mod næsen er tips der er kommet for at blive i min makeuprutine. Syntes virkelig jeg kunne se forskel da jeg skulle lave mit “Slow Mood” look i forgårs. Har også brugt produkter fra Dr. Hauschka til det og laver en anmeldelse af dem snarest. Har også en FED overraskelse til jer 😉

 

Kilder til artiklen:
Organic-market
Dr. Hauschka

4 Comments