diverse,  Rejser og ture,  Shopping og Inspiration

Den Gyldne Pelsnål // Kopenhagen Fur 2012

Uddelingen af Den Gyldne Pelsnål. Sikke et arrangement det var! Fakler i mørket bød os velkommen til et indgangstelt, hvor champagne og kager/chokolade ventede til fri afbenyttelse forud for showstart. Den store hal var lavet om til en mode-venue uden lige og sikke nogle fine pladser vi havde fået – vi sad på bagerste række, men det var ligesom i en biograf, så vi havde super udsyn og sad lige overfor midten af scenen, så det kunne faktisk ikke være bedre.
Kort fortalt, så uddeles Den Gyldne Pelsnål hvert år til en designer, som viser sig at være både innovativ og on-trend, samtidig med at de styles som vedkommende kreerer er direkte brugbare. Forud for uddelingen, er der udvalgt kandidater, som derefter har arbejdet på deres styles/ pieces. Fælles for dem alle er selvfølgelig at de arbejder med pels – det er jo Kopenhagen Fur, som står bag prisen.

Der var tre kategorier: Womenswear, Menswear og Homewear. Men i år var der også en overraskelsespris, som baseres på Kopenhagen Fur’s “Oh!”-linje, som har særligt base i netop det innovative.
Peter Falktoft, som er kendt fra P3, var vært og han formåede at bringe hele begivenheden meget ned på jorden med små finurlige jokes og en lidt laid back kæk attitude. Meget fornuftigt, da sådan en event ellers godt ville kunne blive lidt højtragende. Aftenen igennem blev der grinet, hvilket bragte designere, juryer og publikum tæt på hinanden. Virkelig godt skruet sammen.

Jeg vil ikke komme med lange analyser af de enkelte styles, men særligt ét design blev siddende i min hukommelse og det var vinderen af “Homewear”-kategorien. Rosita Gonzales Skjelmo havde designet en humoristisk saddelvarmer til cyklen! Udformet som dyreansigter og udført i høj kvalitet. Designet stjal mit hjerte med det samme og man kunne fornemme på publikum at langt de fleste var meget begejstrede. Juryen roste designet for netop at have en høj grad af brugbarhed for et bredt udsnit af befolkningen.

Læs også:  Weekendplaner


Jeg har knyttet små kommentarer på mine udvalgte billeder herunder, så det står klart, hvad jeg har fotograferet. Jeg har udeladt nogle af kandidaterne, men der kan læses meget mere her, hvor der også er billeder, som er meget tydeligere….


En aften i Glostrup kan altså gå hen og blive lidt ud over det sædvanlige, hvilket man må sige at denne var. Efter lidt sludder med Guapi på parkeringspladsen, luskede jeg hjemover igen alt imens jeg funderede lidt over, hvor meget jeg er taknemmelig for at få disse oplevelser. Tænker tit på, hvordan min hverdag ville se ud, hvis ikke jeg havde min blog. Tænk, hvad den har ført med sig…fantastisk.


2 Comments