Året rundt,  Min stil

Sommeren der gik

for Strikkes.dk

Der er nogen der mener, at vi skal finde cardigan og trøjer frem, for vi har haft de sidste sommerdage for i år. Jeg er jo superoptimist og tror på, at de vejrkyndige tager fejl. Jeg håber på Indian summer i september med dage, hvor der bliver mulighed for aftengåture i blidt ved stranden og så videre. Jeg er bare ikke klar til at finde de lukkede sko frem og de lange bukser, trøjer, jakker osv. For slet ikke at tale om at skulle pakke de lange kjoler væk. Oh no. Ej, hvor har jeg nydt at have dem på.

Når det så er sagt, så er jeg så småt begyndt at tænke på efterårsgarderoben. På hvad jeg mangler og hvad jeg har så rigeligt af. Jeg har allerede købt en ny jakke, en ny efterårsagtig kjole, en skjorte og et par støvler. Hånden på hjertet havde jeg nok godt kunnet undvære især støvlerne, men ja, sådan går det nu engang, når man elsker fodtøj. Jeg har også været en tur i strikskabet og jeg mangler en sort cardigan. Sådan en lidt vamset, lun men let og lidt lang sag. Jeg er jo lidt mere en 180 og vil rigtig gerne have sådan en rigtig lang en. Noget jeg faktisk har kigget efter længe men uden at kunne finde.

En af de smukke sommerkjoler, som jeg ville elske at bruge ind i efteråret med en lang grovstrikket cardigan
Man må tro på processen

Nu overvejer jeg om det vil være muligt at fremstille en rigtig lang cardigan selv. Måske lade det være sådan et efterårsprojekt. Jeg vil gerne have en der er lidt grovstrikket og gerne i alpacagarn og dermed ikke for afhængig af “skøn-strik” og jeg har fundet et par opskrifter som jeg tænker, at selv jeg kan finde ud af. Vi har talt om det før. Om det der med at strikke og det er jo bogstaveligt talt noget der har vundet stort indpas under coronatiden især. Jeg er ikke kommet gang med det – ikke fordi jeg ikke har lyst, men fordi jeg for det første ikke rigtig har været 100 på, hvad jeg ville gå i gang med og for det andet ikke rigtig har haft lysten – sådan helt ægte.

Læs også:  5 grunde til at handle lokalt i Solrød Centeret

Jeg har til gengæld en god veninde, som jeg ved kan være min livline, hvis det kikser og som helt sikkert har et par gode fifs til projektet. I første omgang skal jeg på jagt efter den letteste cardiganopskrift der findes 😀

One Comment

  • sonja zattlander

    det er skønt med en hjemmestrikket cardigan , kort som lang, men pas på med at strikke i ren alpacca, det har en tendens til at blive langt og slasket, strik med lidt uld eller mohairtråd med, så får du et lækkert resultat, god strikkelyst:)