Forbrugsbevidsthed,  Økonomi

Privatbil – hvad kan bedst betale sig?

Privatbil, forsikringer, lån, investeringer, husholdning og alt der kan relateres til forbrugsbevidsthed, interesserer mig meget. Det vil jeg være helt ærlig og sige, at det har det ikke altid gjort. Jeg har i mange år nok været lidt flyvsk sådan rent økonomisk og tilskriver det dels manglende livserfaringer. Men måske også manglende mål. Altså sådan helt overordnet set – hvad vil jeg med mine penge?

Da jeg i 2015 blev alene efter et langt ægteskab og inden jeg så flyttede sammen med min nuværende mand i 2020, var pengene små. Rigtig små. Det krævede et helt nyt fokus og en helt nye tilgang til min økonomi. Nogle kalder det en sanering. En rengøring i budgetterne. Det var uden tvivl sundt og sideløbende med at jeg satte mig selv under lup, forsøgte jeg også at starte en proces henimod at rydde ud i alle mine gemmer udelukkende med salg og lidt ekstra bucks for øje. Det har taget nogle år og jeg er (slet) ikke i mål endnu, men jeg er mega godt på vej. Det her med oprydning, sortering og salg vil jeg vende tilbage til en dag i nær fremtid, for jeg synes selv jeg har udviklet nogle gode metoder til ‘at holde mig selv til ilden’. De metoder vil jeg give jer helt gratis, så I måske også kan få glæde af dem.

Audi Louis Vuitton

Privatbil er ofte en stor post i et budget – hvordan tackles det bedst?

Privatbil er en af de overskrifter, som bliver ved med at stå på mit “Hvad kan jeg gøre bedre? – board”. Jeg har en Audi, som i sig selv ikke har kostet så meget, men den er dyr i pasning og pleje. Vægtafgift, forsikring, benzin, service osv. og jeg har flere gange været i tanker om at skifte den ud. Jeg har et følelsesmæssigt problem her, for jeg knuselsker den, men det kan man jo ikke betale sine lån med 😉 Så jeg går i overvejelser: Skal jeg sælge og købe en lidt billigere men stadig sikker? Det er vigtigt for mig den er sikker efter trafikulykken.
Eller skal jeg unde mig selv den luksus eller skal jeg lease en bil? Jeg er så ‘undecided’. Men jeg har faktisk sat “Privatbil”, som et mål for 2021, så et eller andet resulat skal jeg komme frem til. Leasing er bestemt en mulighed. Der er dog mange ting, som man skal være opmærksom på i forhold til om det kan betale sig i længden.

Læs også:  Godt nytår og her får du måske en overraskelse, samt et virkelig godt sparetip

Jeg vil meget gerne høre fra jer, hvis I leaser …… fordele og ulemper. Skriv meget gerne en kommentar med dine inputs.

2 Comments

  • Louise Herby

    Jeg leaser ikke, så jeg kan desværre ikke hjælpe. Men når jeg skal skifte min bil ud, så vil jeg lease. Jeg købte min bil brugt i 2013, og den var ikke billig. Og jeg synes, pengene løber op for “små” reparationer. Jeg har også haft et par store. Min mand har også haft brugte biler, 2 stk. Og han fik ingenting for dem, da de skulle sælges. 5.000kr. og 16.000kr. Han har en leasning aftale i dag, og vi er bare enige om, at leasing er det eneste rigtige for os. Nogle gange gad jeg også bare godt at bo til leje frem for at eje. Det er da bare lidt sjovere nogle gange 😅

    • Malsen

      Jeg kan godt følge dig i at det med at lease kan være en rigtig god ide, men man skal godt nok sætte sig grundigt ind i det, så ikke man ender med en udgift, som er mange gange større end hvis man ejede….. Generelt, er jeg mest til at eje og specielt jord/ huse. Jeg ser lidt på det, som at man har sin opsparing stående så sikkert som man kan. 🙂