Forbrugsbevidsthed,  Luksusliv og drømme,  Økonomi,  Shopping og Inspiration

Forbrugsbevidsthed: Mine indkøb til et blødt efterår

Jeg har talt en del på instagram om at skabe mig en øget forbrugsbevidsthed. Og jeg oplevede, at der var en ret stor interesse for om jeg kunne dele mine processer og mine metoder. Det vil jeg rigtig gerne og er i øjeblikket i gang med at finde ud af, hvilken form der vil være den bedste.
Overordnet set handler det om, at jeg har et alvorligt fokus på køb, salg og investering. Tre vigtige omdrejningspunkter, som vil være med til at støtte mine mål og planer på både den korte og den lange bane. Hvordan, hvorfor og med hvad bliver et andet indlæg, men nogle af nøgleordene er lister, oversigter og benhård logning.

Hvad har jeg brug for i min dagligdag?

Helt praktisk betyder det, at jeg ikke har shoppet amok i efterårsnyheder og heller ikke kommer til det, for jeg lavede i juli måned en kort liste med de ting, som jeg har brug for eller som jeg ønsker mig til min hverdag.
Krav til mig selv: maksimum 5 punkter til hvert “segment”. Tøj, sko og accessories udgør et “segment” og har derfor sin egen liste. “Ting til hjemmet” udgør fx et andet segment….

Jeg endte efter gennemgang af skab osv. med 4 punkter:
1. sweatpants/ leggins
2. strik
3. sorte snørestøvler
4. en fin kjole som kan kombineres med strik

… jeg har en anden ønskeliste også. Det er en “drømme-ønskeliste”, hvor jeg noterer, når der er noget mere ekstravagant jeg gerne vil eje. Som jeg vil elske at eje…

Det hurtige øje læser følgende ord i de 4 punkter: Komfort. Og det er rigtigt. Jeg savner komfort i min garderobe og i min hverdag generelt.
De sweatpants, som jeg har haft gennem tiden, har mest haft to funktioner – hyggebukser og sportstøj. Men jeg kan godt mærke, at jeg har set mig lidt lun på, at man sagtens kan bruge alle mulige slags sweatpants på job også – man styler dem selvfølgelig bare lidt anderledes. en pæn tee, strik eller andet og så fodtøj til lejligheden.

I det følgende benyttes indimellem affiliate links


Jeg har indkøbt de her ultra budgetvenlige sweatpants i både lyserøde og lyslilla – klik på billederne for at komme til dem.
Derudover har jeg købt et par prikkede fra Moshi Moshi Mind – så fine! (fås her stadig). Er lidt på udkig efter et par army også og et par i en brændt farve, men der har jeg slet ikke set nogle pæne bud endnu. Kunne godt ende med ruskindsleggings i stedet.

Punkt nummer 2 er strik. Jeg er godt i gang med at tilføje en stribet cardigan nummer 2 fra Noella. De er så fine de stribede cardigans – til alt. Og bløde. Halleluja. Jeg har allerede den på billedet, som er købt her, hvor der er et stort udvalg.
Lige nu er denne farvekombi i kurven til overvejelse. Dér har den været lidt tid og jeg tror jeg køber den.


Jeg har desuden tilføjet nogle rigtig fine strikbluser fra H&M. Der er link ved klik på billedet. De er super nemme at style til alt og feminine med smukke dekorative bling-knapper. Den kortærmede med krave har jeg i alle tre farver: sort, blå og creme. Kan ikke finde den blå online, men ellers er den i de fysiske butikker.

Læs også:  Efterårets små projekter

På punkt nummer 3 der snørestøvlerne. Er helt vild med disse. De minder mig om dem Billi bi lavede sidste år, som blev revet væk. Jeg nåede ikke at få dem og har ledt efter nogle lignende lige siden – også secondhand, men så kom de her pludselig og til en fin pris, synes jeg – fås her 🙂 De er pt udsolgt i min størrelse via det link, men støvlerne, Copenhagen Shoes Rock, fås også her.

Punkt nummer 4 er uafklaret. Lige pt er der for mange bud – dem skal jeg lige luge ud i inden jeg deler.

Når jeg nu, i et af de ovenstående afsnit, understreger “til min hverdag”, så er det fordi jeg har en anden ønskeliste også. Det er en “drømme-ønskeliste”, hvor jeg noterer, når der er noget mere ekstravagant jeg gerne vil eje. Som jeg vil elske at eje.
Det er ikke hver måned der er råd til sådan noget her og måske kræver nogle af tingene at jeg sparer op over længere tid eller får solgt godt ud secondhand. Det er på den liste Louis Vuitton og deslige er på.
Jeg kommer til at dele præcis, hvordan det hele ser ud i praksis i min lille “koncept-bog”, som er den jeg bruger til at holde styr på det hele: tankerne, processerne, det faktuelle, ideerne, drømmene, målene og de forhåbentlige successer.

Hver uge noterer jeg nye køb og sammenligner med mine lister, hvor der så kan sættes flueben hen ad vejen.
Jeg håber, at finde en god form til, hvordan jeg kan dele det hele med jer ….. og at I vil finde det interessant at læse min forhåbentlig styrkede forbrugsbevidsthed.

Marlene 🙂

Læs også:  Sådan rengør du din Louis Vuitton Monogram Canvas taske så den ligner en million igen