diverse,  Hjem og bolig,  Livet er en fest,  Luksusliv og drømme,  Shopping og Inspiration,  Skriblerier

LED lights bogstavlamper – noget om boligprioriteringer og mål for 2015

For et halvt års tid siden begyndte jeg at lave en inspirationsmappe med billeder, som udelukkende handler om interiør og boligfornyelse/forskønnelse. Vi havde en vandskade i huset for en 3-4 år siden og selv om det på en måde var dejligt at få chancen for at starte indretningen helt fra scratch, så var faktum også bare, at vi hverken havde tid eller penge til at lave alt det vi ville … ej heller købe alt det vi ville. Det har efterladt huset i sådan et slags beboeligt-men-ikke-helt-færdigt vakuum, hvor der har manglet en lampe histen og pisten, en skænk mangler maling, et skab skal sorteres, et loft skal ryddes, en dør skal skiftes osv. osv. Ikke ting, som en gæst ville lægge mærke til, men irritationsmomenter i det daglige. Et hjem der fungerer fint og er hyggeligt, men ikke optimalt.

led letter lights

Måske har jeg (det er vist især mig) sat barren for højt. Mine ønsker har været lidt for ekstravagante, uopnåelige eller har sat min mand på en håndværksmæssig prøve som han hverken har lyst til eller tid til. 2014 gjorde mig lidt klogere på det. En dag i december satte vi os nemlig ned efter at sønnike var puttet og tog hul på snakken om, hvad der egentlig betyder noget for os. Snakken startede med at handle om alt muligt, men ret hurtigt blev det boligen der fyldte. Vi besluttede os for at være effektive og lavede lister over hvert rum … hvad mangler, hvad er gratis men koster tid og hvad koster penge. Og så gav vi det prioriteter. Vi er desværre begge to glade for ting … som i “har det svært med at smide ud”-agtigt … og når man nu har en relativt lille bolig på 113 kvm2, som skal have mange funktioner, så er det ikke en skide god cocktail.
Juleferien skulle have været startskuddet på at få begyndt på punkter fra listen, men kort før jul kørte min mand galt på motorvejen og det sendte os lige en tur til tælling. Der skete ham heldigvis ikke det store og da jeg så bilen forstod jeg, at jeg var heldig stadig at have ham hos mig. Den var totaltskadet og fuldstændig krøllet sammen. Kan stadig komme til at tænke på det og er så taknemmelig for, at nogen har holdt hånden over ham.
Dagene op til jul gik derfor med at lægetjek, taksator, låne bil, kigge efter ny, købe ny osv. men nu er vi igen ved at være der, hvor vi kan tage fat. I går var vi en tur i Næstved Storcenter og på vejen gennem Bilka opdagede jeg bogstaver med lys i. Dem havde jeg på min ønskeliste, men havde også streget dem igen, da de er så dyre normalt. Disse kostede 99 kr. (sat ned fra 399,-) og jeg fik lige præcis de to bogstaver jeg gerne ville have. X og O, som i “kys og kram”. Ville gerne have haft et S også, som er vores drengs forbogstav, men det var der ikke. De to lamper var på listen over “dekorationslys soveværelse”, så det var skønt at kunne strege dem ud. Jeg fik også købt et helfigursspejl, som kan stå frit og dermed flyttes rundt. Det var også på listen, da jeg mangler det til kunder, som kommer og kigger BLACK SWAN. Tjek! 🙂

Læs også:  Mistrivsel. Om at træffe den tunge beslutning om skoleskift og om hjerteenergi som er på vej tilbage

For lige at opsummere, så handler det her indlæg om et af mine (vores) mål for 2015 – boligen. At få ryddet op/ smidt ud/ givet væk/ optimeret/ lavet mangler/ købt hvad der mangler, sådan at hjemmet er funktionelt og overskueligt. Og det behøver overhovedet ikke koste en formue eller hedde noget bestemt så længe vi kan lide det 😉 Jeg glæder mig rigtig meget til at få mere gang i projektet og håber jeg kan se tilbage på en masse afkrydsede lister ved udgangen af dette år.

Jeg har tidligere bedyret, at jeg ville dele mine 2015-mål (har sit eget blog-tag her) med jer og at der var 4 af dem. Det første var mere motion/ sundere livsstil og nu dette omkring at gøre boligen færdig. De sidste to handler om garderobeoptimering og frihed. Mere om dem snart 🙂

4 Comments

 • Trine Lykke

  Først og fremmest, det lyder som en forfærdelig forskrækkelse med din mand. Jeg er glad for at i slap med en krøllet bil.

  Det lyder rigtig spændende med jeres bolig, det bliver rart for jer at få bragt punkterne på listen ned.

  Her hjemme mangler vi stadig lamper, skabslåger og generet bor vi ikke specielt pænt, men det virker… 🙂

 • Jannie // Guapizimo

  Puha sikke en ubehagelig oplevelse, godt at der ikke skete ham noget alvorligt!

  Det lyder som en god idé at få ordnet de forskellige ting i boligen I ønsker, det betyder rigtig meget at hjemmet bare spiller og der fx. ikke er en masse ting man er irriteret over ikke er i orden.

 • Sascha

  Sikke da en forfærdelig forskrækkelse 🙁

  Der er ikke noget som kan skabe orden i sindet, som en rolig base der er præcis som man gerne vil have den. Det lyder som et rigtig godt mål for i år.

 • Ditte

  Puha en skrækkelig oplevelse. Den sidder i kroppen længe. Håber I/han kommer sig uden alt for mange mén af enhver slags.

  Tak for bogstavtippet. Har netop købt et “&” til den nette sum af 1.900 kr.

  Puha, så kan jeg lære at lade være med at impulsshoppe en søndag kl. 17.