Året rundt,  Ture i Danmark

Tid til at komme ud på cyklen igen

At komme op og ud på cyklen er noget af det jeg holder allermest af i den tid der kommer. Jeg bruger bilen så lidt som muligt, når først min cykel er blevet gjort klar til sæsonen. Cykler aldrig om vinteren, for er hundebange for at glide og slå mig. Det har jeg gjort alt for mange gange tidligere.

Fra en september dag sidste år hvor jeg lige havde haft en tur ud på cyklen – den nye vel at mærke og med ganske nyklippet hår.

Sidste år var jeg så heldig at få min mors cykel. Den var nærmest spritny og hun kunne ikke forlige sig med modellen. Ind til da kørte jeg på min oldsag af en skærveknuser. Den fungerede sådan set fint nok. I det ene gear, så det var pænt meget op ad bakke i mere end en forstand og i modvind var det helt ærligt ikke så sjovt. Men den fungerede og jeg brugte den så godt jeg kunne. Jeg kan da ikke skjule at begejstringen var stor, da hun så ringede og bad mig hente hendes. Skærveknuseren står her nu stadig, for den er jo god nok og nu ryger den nok med ned til toget. Der har vi nemlig snakket om at det kunne være fedt at komme ud på cyklen. Der er jo så pæn natur og meget fladt (til mit ene gear) på Lolland. Jeg elsker ture rundt i DK på cykel. Dog dagsture. Bliver aldrig den store fan af cykelferier og sådan.

Så meget nemmere at være explorer

Min mors cykel er faktisk lige præcis sådan en jeg gerne vil have og med cykelkurve og det hele. Mega fedt. Den minder lidt om dem her fra norden cykler. Sådan lidt “city”-agtige eller “bedstemor”-agtige. Min er så bare sort. Og med flere gear – oh the joy! 😀

Læs også:  Sommerpostkort

Sidste år brugte vi faktisk vores cykler rigtig meget – dels for at få noget motion, men også for at få noget luft og få set mere af vores hood. Man jo en tendens til altid at gå de samme ruter hvis man skal gå en tur. På en cykel er det lidt nemmere at være “explorer” 😀
SÅ jeg glæder mig til at få fat i pedalerne igen her i påsken og komme lidt ud over stepperne. Hvad siger du – er du cyklist eller foretrækker du gåturene?

2 Comments

 • Venterpaavinblog

  Jeg er cykelist på “Fra A til B”-måden – har ikke kørekort og bor i Aalborg, så det er dejlig nemt og frit at komme rundt i byen og på job, på cykel🌸. Men for fornøjelsens skyld, vælger jeg gåture – er svært glad for lyd i ørene og det tør jeg ikke på to hjul 😅

  • Malsen

   Jeg tror heller ikke jeg ville have bil hvis jeg boede i en stor by, men her ude på landet er det svært selv om der er offentligt osv. 🙂
   Har dog en plan om at cykle på arbejde indimellem …. der er 12 km hver vej. Ville jo være herlig motion 🥳
   Kan også godt lide at have lyd i ørene når jeg går …. tør heller ikke når jeg cykler 😅