Luksusliv og drømme,  Opskrifter,  Ugen der gik

Opskrift på de bedste cookies, en efterårsferie godt brugt og små drømme

De bedste cookies.
Lad mig bare slå fast fra starten – du ka’ lige så godt lave en dobbelt portion med det samme, for de her cookies går med de lynets hast fra krukke til mave 😀

Når “vi” bager herhjemme, så plejer jeg indimellem at poste udfaldet i stories på instagram og har ved flere lejligheder lovet opskriften på især disse fantastiske cookies. Opskriften er en sammensætning af flere over tiden og jeg ville så gerne krediterer men vi kan simpelthen ikke huske, hvorfra den oprindelige opskrift er fra. Når “vi” er i anførselstegn, så er det jo fordi jeg primært er den der der siger “neeeej”, “uuuhmm” og “øjs, de er gode” – med andre ord den moralske opbakning. Det er min mand der bager. Altid. Hvorfor skulle jeg dog selv kaste mig ud i det, når han er ligesom er det af profession 😀

Gå bare ud og tænd for ovnen med det samme …

Altså. Her kommer den – “vores” opskrift på de bedste cookies. Ever. Den er så god og nem at børnene også sagtens kan være med til at lave dem.
Arbejdstid samlet inkl. tid i ovnen ca 30-35 min.

Triple chocolate chip cookies med peanuts

Til 10-12 styk ca. skal du bruge:
(og jeg siger det lige igen …. lav bare dobbelt med det samme)
170 grader varmluft

 • 60 gram hakket chokolade – 3 forskellige slags. Hak ca. 50% mørk, 25% hvid og 25% lys eller ruby (vi bruger sidstnævnte, som er lyserød)
 • 50 gram saltede peanuts (Toms er de bedste, synes vi)
 • 200 gram mel
 • ½ teske salt
 • 2 teske vaniljesukker eller kornene fra 1 hel vaniljestang (sidstnævnte kan med fordel nulres i en del af sukkeret for at få alle kornene med)
 • 1 teske kanel eller kardemomme (vi foretrækker kanel)
 • 1 teske bagepulver
 • 80 gram brun farin
 • 80 gram sukker
 • 1 mellemstort æg
 • 100 gram smør
Læs også:  Weekendplaner

Smelt smør og bland det/ pisk det sammen med sukker, farin og salt. Herefter tilsættes æg, vanilje og kanel. Pisk sammen igen. Si mel og bagepulver ned i dejen og vend det rundt og sammen. Herefter drysser du chokoladen og peantus i – vend med hænderne eller et redskab.
Vi stiller nogle gange lige dejen lidt på køl inden den deles ud i cookies …. det bliver faktisk bedst, men du kan godt lade være.

Derefter deles dejen ud i ca. lige store stykker (10-12 stykker på denne dej) og rulles til kugler. Placeres derefter på bagepapir og bageplade med god afstand mellem sig. De flader ud efter kort tid i ovnen.

Stil i midten af ovnen og bag dem 12-13 minutter. Vupti 🙂 Lad dem lige vente et øjeblik når de kommer ud af ovnen – de er stadig lidt bløde når de kommer ud, men efter et øjeblik bliver de hårdere og så bør du flytte dem over på en rist for afkøling.

Og ja …. selvfølgelig er man nødt til at prøvesmage mindst én (læs: to) med det samme bagefter for at teste om ikke det er rigtigt det er de bedste cookies 😛

Velbekomme! Der bliver ikke et øje tørt.


Jeg har husket at leve i dag

Og med de ord går efterårsferien på hæld. Det har været en dejlig en af slagsen og jeg synes egentlig, at jeg har fået ny energi, pustet lidt ud, nydt dem jeg holder af og i det hele taget bare været.
Jeg vil så gerne gøre en masse men nogle gange må man også bare erkende at tiden har det med at gå stærkt og hvis man hele tiden lever for det man skal nå i morgen, så glemmer man jo at leve lige nu.

Læs også:  Louis Vuitton rygsæk - når man har ønsket sig noget i 100 år

Louis er der stadig og jeg vil gerne

Dog er der ting, som jeg vil forsøge at prioritere lidt mere. Ting jeg (også) holder af og som jeg simpelthen ærger mig over at jeg ikke har holdt ved lige. Bl.a. min passion og viden om LV. Jeg ved jo, hvordan mange af jer holdt rigtig meget af “Louis Lørdag” osv. Det gjorde jeg sådan set også selv, men på en eller anden måde, så mistede formatet sin værdi. Jeg kan imidlertid mærke, at jeg savner at dele Louis med andre og derfor skal der være plads her også til. Men jeg har også kastet mig over en ny “serie” på instagram …. små lidt korte videoer om Louis, er planen. Fra alle mulige vinkler. Så er der emner ift LV du gerne vil have taget op, så skriv en kommentar eller send mig en mail malsen@malsen.dk så ser vi på det 🙂


Genlæs i Louis Vuitton-arkiverne lige her og Louis-Lørdag skriverierne lige her.