All posts

Et nyt soveværelse

Det er vel nok dejligt med det milde forår!
Jeg har gået og ventet af flere grunde – dels så er jeg bare ikke så god til de kolde tider, men et af mine forårsprojekter er også at det er tid til at få malet hele huset – det er efterhånden nogle år siden sidst. Håber det projekt kan klares i løbet af de kommende måneder og senest være færdig den første uge af sommerferien. Jeg vil også gerne have et smukkere soveværelse og min seng er helt ærligt noget gammel og jeg må derfor prioritere en ny seng blandt andet. Så det var en kærkommen win-win situation da jeg blev spurgt om at skrive lidt om netop indretning af soveværelset og søge inspiration her hos Erling Christensen Møbler – se mere her
Jeg har ikke tidligere haft det sådan at soveværelset var specielt vigtigt, men med alderen kan jeg mærke at jeg tænker anderledes. Jeg vil faktisk gerne have et rum, hvor jeg føler mig virkelig godt tilpas og som er hensigtsmæssigt indrettet. Tænker det er forskelligt, hvad man synes man har brug for, samt har plads til, i et soveværelse, men min liste er nogenlunde sådan her:
• en rigtig god seng med opbevaringsmulighed under
• et rummeligt skab med 3 eller 4 fløje
• en god lang kommode
• hyggelig belysning og praktisk belysning
• sengebord
• stol
• pæn lille knagerække evt bagpå/ bagved døren
• rolige billeder på væggen
• sengetæppe og puder
• evt noget spejl
Og når man sådan summerer det op så er det jo alligevel lidt der skal til. Skabet og kommoden har jeg og har ikke tænkt mig at udskifte.
Belysningen er virkelig vigtig og ikke noget jeg tidligere har brugt meget energi på. Men jeg savner pæn og lidt romantisk belysning i stil med denne på billedet. Så smuk, synes jeg og kunne sagtens fungere i et soveværelse.

Læs også:  Når vi engang når dertil


I det hele taget kunne jeg godt lade mig inspirere af dette modelfoto. Det rummer nogle tiltalende elementer både i farve og stil, som sagtens kan overføres til et soveværelse. Også farven på væggen – evt. kun på en væg og så hvidt på resten.
Jeg ved jo godt at en god seng koster og jeg er ved at være der hvor jeg er klar til at være ok med det. God nattesøvn er altså en forudsætning for en god dag, så har lidt kig på en god boxmadras med sengegavl som denne. Der er masser af farver at vælge i mellem – måske en grå, som stolen på billedet. Stolen må også gerne flytte ind! Kan godt lide at den omtalte boxmadras er bastant uden at være for tung. Og overvejer kobberfarvede sengeben – kunne være smukt med det rosa og grå.

Når jeg kommer til slutresultatet skal jeg forsøge at dele før og efter. Det kunne være meget sjovt 🙂
Nogle gode råd i forbindelse med soveværelse?