Min stil,  Skriblerier

Hvem har taget de sidste skumfiduser? Om elevatorvægt og bløde maver

Jeg er en af de heldige kvinder, som aldrig behøver at kede mig når det handler om vægt. Jeg er nemlig udstyret med en aldeles uforudsigelig badevægt, som på mystisk vis pludselig viser adskillige kilo ekstra … i hvert fald i forhold til hvad kroppens ejermand havde regnet med. Eller fornægtet sig til nærmere. For helt ærligt, så er det jo ingen videnskab at se i bagklogskabens lys, at man nok skulle have holdt lidt igen med indhold til “skuffen” aka mit lager af alskens sukkerlige herligheder. Eller. Man skulle nok have holdt lidt igen med at udrydde det for så igen at proviantere fra Faktas tilbudsreoler. Hmm … livet er ikke let når man har en sød tand og lidt for jævnlige sukker-cravings. 

Heldigvis tvinger jeg mig selv til at hoppe på vægten minimum en gang hver 14. dag så det ikke kan nå at gå helt galt, men de sidste 3-4 måneder har jeg ikke været dygtig nok til så at stoppe og komme ned i vægt igen. Nu er jeg så der, hvor jeg begynder at mærke tøjet stramme og hvor M er blevet til L og hvor jeg sætter stor pris på elastan og fleksible materialer. Og nix! Slut. Nu går det ikke mere. Jeg har desværre et par vægtspøgelser i skabet og har to gange i mit liv oplevet at være på den forkerte side af 100 kg. Jeg nægter at linke tilbage til de gamle indlæg, men hvis du leder lidt, så er der bevis for et noget mere omfangsrigt korpus 🙂 

Læs også:  Der er gang i noget godt ...

Efter jeg fødte min søn stabiliserede vægten sig og med en total omlægning af både mad- og motionsvaner kom jeg ned på min ønskevægt – 77 kg. Nu er jeg blevet 5 kg tungere (igen) og det går i den gale retning, så på med motivationsvanten og frem med løbeskoene. Nå ja …. og skovlen. Til at få ryddet op i den der skuffe. Suk. Hej yndlings-vingummismølfer, Hej ahlgrens skumbiler og Hej M&Ms. Vi ses. 

Det er som sådan ikke fordi jeg føler mig tyk eller synes jeg ser tyk ud, men jeg har det ikke godt med mavedellen. Har det bedre når den er mindre for helt væk kommer den nok aldrig og det er også okay 🙂

Nogle af de ting, som altid hjælper mig på vej er:

 • Jeg ved at jeg går kold i løbet af dagen, så har sunde snacks med i tasken. I rigelige mængder. Gulerødder, slikærter, groft knækbrød og altid en eller anden nupo bar. Just in case. 
 • Vandflaske. Jeg drikker ikke nok. Vand giver mæthedsfornemmelse og hjælper huden som altså også bliver grimmere når jeg tager på. Sladrehank, den hud. 
 • Morgenmad. Skyr eller andet som dels indeholde noget protein men også giver mætheds. Og en banan. Hader morgenmad og har altid været så dårlig til at prioritere det. 
 • Målejeans. Som jeg ved hvordan skal sidde. Helt præcist. Elsker når jeg igen kan sige “ah” 🙂
 • Løbeturene. Tvang. Jeg elsker og hader det på samme tid men selv om “shopping is my cardio”, kunne være cool, så er det sgu for dyrt ha ha 🙂 Løber 2-3 gange om ugen og går noget mere med hunden. Tjekker iPhone som en sindssyg og stræber lidt efter de der 10.000 skridt om dagen. 
 • Mindre mad. Lidt mindre portioner. Den der skudefuld pasta som jeg elsker, bliver kun en halv skude og så mere af de grønne der fylder. 
 • NOOOO sugar! Andet end hvad der naturligt er i mad, frugt og grønt. 
Læs også:  En uovertruffen tid

Så i princippet undværer jeg jo ikke rigtig noget, men skruer op for bevidstheden. Det fungerer for mig. 

Kender du det? Hvad fungerer for dig når du skal af med lidt af det overflødige? Del endelig. Så bliver vi inspireret sammen. 🙂
Nederdel Mango, blondebluse Black Swan, taske Kudibal

2 Comments

 • Mette / Sundhedsjagten.dk

  Åh hvor jeg kender det ALT for godt! Jeg svinger også 5-7 kg, og desværre er det blevet sådan efterhånden, at jeg oftest ligger i den høje ende af min skala og desværre også er begyndt at overskride den. Jeg har så svært ved at sige nej til mig selv! Jeg er netop gået i gang med at forsøge at få en sundere livsstil og få tabt de irriterende kilo. Jeg forsøger at arbejde med det mentale, som i store træk går ud på at omvende mig selv. Sådan at i stedet for at det er fastfood og slik, der skal til for at forkæle mig selv, så vil jeg forsøge at finde forkælelse i at fylde sunde ting i min krop og træne den. Så forkælelsen ligger i at holde min krop stærk og fri for sygdom. Men det er så svært, og vanerne er så indgroede! Og derudover prøver jeg også at sætte nogle mål for mig selv, som er realistiske.

  • Marlene D

   Tak for din kommentar 🙂
   Tror du har fat i den lange ende …. en sund krop. Jeg synes tit det hænger sammen med tid også. Dårlig tid, dårlig livsstil. Sådan er det i al fald for mig.