Luksusliv og drømme,  Ønskelisten,  Shopping og Inspiration

Inspiration til AW12 i korte træk

Dette efterår/ vinter er ret så lækkert i mine øjne. Hvor jeg normalt helt klart er en sommerpige, så har de kommende lunere kollektioner sneget sig ind på mig og jeg har en ønskeliste så lang så lang især fra de mærker, som normalt også er mine favoritter.
Som jeg dog har fortalt jer, så er der desværre nogle lidt tunge poster, så som overtøj og en dyr taske, på min skal-købe-liste, så derfor vil det nok blive relativt få items, som jeg vil få råd til i sidste ende. Alligevel vil jeg forsøge at ridse de tendenser op, som tiltaler mig mest. Jeg skriver links til de enkelte ting, som kan findes nu, i teksten nedenfor.

Først og fremmest så dominerer læder endnu engang modebilleder – både i form af jakker og bukser. Det fortsætter med at være rigt på lækre detaljer, så som kviltede ærmer, snake effect, lynlåse mm. Bikerjakkerne er stadig et hit men har fået følge af jakker med almindelig udskæring. Heldigvis er det muligt at gøre rigtig gode læderkup i slutspurtsudsalget netop fordi det er en “gen-trend”. Jeg er især vild med kvilt og snake effect og har da også allerede erhvervet mig jakken med de kviltede ærmer og læderbukser med snake effect.
Links: Jakke øverst i venstre hjørne på model (Zara), jakke i øverste højre hjørne med lynlåse (Mango) og alm. hals, læderbukser med snake effect (Style Butler).

Pels kommer vi heller ikke uden om – fake eller real. Det må være op til den enkelte forbruger at afgøre, men kollektionerne gør det meget i især pelsveste. I forskellige længder. Jeg kan især godt lide de modeller, hvor der sker lidt ekstra og den røde strudsevest og den “plettede” lidt lange pelsvest er mine favoritter.
Links: rød strudsefjersvest (Ilse Jacobsen), tie-dye kort pelsvest (Style Butler), gråblå vest med detaljebånd (Munthe Plus Simonsen) og lang “plettet” vest (Style Butler)

Læs også:  Pink blazer og påskeplaner

Camo/Army-tendensen ses efterhånden allevegne og spøjst nok, så har der faktisk været camo de sidste par år – det har bare ikke været vægtet på samme måde som i år. Jeg synes godt om det, men i små mængder så som en taske eller en jakke/ vest. Jeg skal ikke ud og købe noget fra denne gruppe. Jeg har allerede både en taske, maxikjole og jakke (faktisk to….fra armyoverskudslager….den ene relativt nyindkøbt), så det er fint nok til at dække mit camo/army-behov.
Links: Vest med guldnitter (River Island), camo-jakke (Army overskudslager), sort armyjakke (Style Butler)

Lun rummelig strik/ponchoer i både pasteller, klare og mere mørke farver bliver et af de helt store hit og jeg synes der er begyndt at dukke nogle seriøst lækre bud op rundt omkring. Strik er noget af det jeg skal have lidt af, men jeg er temmelig hys med materialesammensætningen, så helt nemt er det aldrig. Jeg har allerede tilføjet en pink Acne-sag, men ville gerne have en mørkere model også.
Links: grå og oliven strik med vidde forneden (Cos), hvid strik (Mango), lyserød strik med små slidser i siden (Designers Remix), poncho i mørkeblå (Munthe plus Simonsen)

Smukt print er stadig i billedet.
Links: Grøn tunika (Heartmade Julie Fagerholdt), top med træprint (har desværre glemt at gemme linket og husker ikke mærket), tunika med sølvstænk og draperinger (Munthe plus Simonsen)

Den lille nederdel/pencilskirt holder også stadig.
Link: nederdel med draperinger (Ilse Jacobsen)

Den pæne blazer….holder.
Link: Grøn blazer (H&M)

Og sidst men ikke mindst….favorittrenden med dyreprint igen-igen-igen. Dejligt! Det var svært at begrænse sig, da jeg skulle finde egnede items til collagen, for der er så meget godt derude, men bukser med leopardprint fortsætter og det gør snake print/effect også. Loafers, creepers og ballerinaer kører igen og tasker/ tørklæder lige så. Tasken på collagen er så skøn. Er ikke kommet i butikken endnu, så har ikke set den live, men jeg kan saaaagtens forestille mig lækkerheden! 🙂
Der er måske leget lidt mere med dyreprintene i nye ferskere og mere stærke farver denne sæson, men ikke desto mindre, så er der masser af det klassiske også. Dalmatinerprint ses også stadig.
Links: Grønne leobukser (by Malene Birger), leo-loafers (Ilse Jacobsen), ankelstøvler med snake (Billi Bi), taske (Louis Vuitton), charms til armbånd (Pandora), dalmatinerkjole (H&M)

Læs også:  Små ting til et sommeroutfit

Derudover, så ser det ud som om, at grå, hvid og bordeaux fortsætter. Electric blue / Kobolt blå er et hit, Peplum toppe og kjoler fortsætter, ankelstøvler fortsætter.

Som sagt, så er ovenstående absolut ikke udtømmende, men et udtryk for, hvilke trends og tendenser, som appellerer til mig og som jeg vil holde ekstra øje med. Jeg håber at indlægget kan være til inspiration for jer inden I skal ud og købe nyt til den nye sæson.
Jeg kommer selvfølgelig til at lave lidt flere AW-collager og mine 5-fra-1 indlæg i takt med at der kommer flere varer frem på hylderne, men dette er da en start 🙂

Noget der frister?

(Jeg er i øvrigt ved at samle en lille bunke herligheder (nye naturligvis) fra goodiebags, egne for-meget-køb osv. sammen til en mini-konkurrence. Håber at kunne sætte den i gang senere i dag.)

22 Comments

  • StyleStories

    Er også helt ekset med jakken fra Zara i øverste hjørne og sad faktisk og lavede en ønske-collage med den i går! Har du prøvet den? I så fald hvordan er den i størrelsen?

    • Malsen

      Den er mega-lækker, Mette …. jeg synes den er ok i størrelsen. Rimelig true to size – måske lidt til den lille side, men det synes jeg generelt Zaras tøj er. 🙂

  • Sascha

    Hele collagen indrammer faktisk rigtig godt min egen stil og de ting jeg selv går efter til AW.

    Er det din soon-to-be Speedy do har taget med??? 🙂

  • Trine Lykke

    Dejligt med inspiration og din udgave af diverse trends 🙂 Er vild med den olivenfarvede strik. Skal ikke ud i noget army, synes det er blevet for stor en trend, men forstille mig at noget i olivengrøn kan give lidt de samme vibes, men samtidig bruges år efter år…

  • Betina

    Jeg har fået mig to af Malene Birger leo jeansne, har en gammel Stylebutler pelsvest, en army skjorte fra Zara og masser af nederdele. Det eneste jeg mangler er faktik læder.

  • Sabina

    Uhhh lækre sager! Den Munthe poncho bliver jeg mere og mere hooked på!! Dyreprint i love 🙂 Har allerede købt MB bukserne i den viste farve, og så “alm” leo farve. LV tasken… MUMS!! Hvad ligger prisen på hvad tasken angår? Uhhha det bliver et dyrt efterår hihi.

  • Katja

    skønt, mange tak for et lille oprids af tendenserne. Jeg har heldigvis allerede læderjakken, en electric bluse nederdel og en bordeaux strikbluse og så er der et par leopard bukser på vej også 🙂

  • Nanna

    Der er så mange fine ting jeg også gerne vil have fat i her til AW12. Jeg går og venter på at modtage en sort læderjakke, som jeg håber er lige skabet. Har længe været på jagt efter en nemlig, men synes det er svært at finde den helt rigtige, når budgettet trods alt er begrænset. Og så er jeg også lidt på jagt efter flere bordeaux og mørkeblå items…

  • Pixelerede finurligheder...

    Jeg er jo 100% AW pige.. Ih, det bliver rart at kunne finde fine sorte sager i butikkerne! Jeg er dog lidt i tvivl, hvad der tiltaler mig, men hvert fald glæder jeg mig til store strik 🙂 Elsker lag på lag!

  • Walkinrunout

    Jeg tror minsandten, at det hele frister mig 🙂
    Men det går jo nok ikke….. tror jeg skal satse på strik – det mangler jeg nemlig rent faktisk 🙂

  • Janne

    Fristet og tak tak for link med armyjakke, det må jeg vist benytte mig af….og Zara jakken øjhhhh altså 😉 Har du gode erfaringer med overskudslager? Formoder det er herre str. 😉 Men tak, jeg prøver mig frem! Juhuuu

  • Guapizimo

    Jeg eeeeeelsker AW kollektioner og hvis ikke jeg styrer min shopping med hård hånd går det helt galt ha ha.

    Leo har jeg ikke brugt så meget på det seneste, så det bliver en fornøjelse at hive frem igen! Blazere og smukt print har jeg længe været fan af, falder nemt for smukke print, så der kunne godt ende mere i garderoben. Selvom jeg er glad for det rå look, vil jeg stadig gerne holde fast i det mere ladylike og gå mere i nederdele og kjoler, evt. ved at købe lidt flere af sidstnævnte.

  • Marie-Louise

    Hold da op.. en lækker kollage! og tilmed med links.. Du er en skattebasse! Men lige netop den sorte armyjakke fra Stylebutler er der ikke link på. Mon du har sådan et? 😉

    • Malsen

      Godt du kan lide den 🙂
      Style butler jakken er ikke kommet online endnu men lover at give et shout out når det sker 🙂

  • Lullumut

    Fedt indlæg 🙂 Elsker når du gør så meget ud af det, fordi du bare elsker det 🙂 Uh, der er mange lækre ting. Især læder og bordeaux. Skal have mig nogle vinterstøvler, så jeg tør heller ikke klatte pengene væk lige foreløbigt. Hvis nu mit tøj ikke stadig lå i sække i stuen (suk), så ville jeg faktisk kunne se, hvad jeg manglede 🙂 Okay, så meget tøj har jeg heller ikke 😉

    • Malsen

      Irriterende at du ikke kan få overblik. Forhåbentlig snart?
      Tak i øvrigt – er glad for at du kan bruge indlægget 🙂

  • Trins

    Jeg vil lige tippe om et par blå leobukser fra Zara (som minder om dem du viser i grønne fra bMB), hvor selve pletterne er i velour. Pletterne ser sorte ud fra siden og blå ud oppefra, og så er pasformen bare så skøn med masser af stretch.
    De er til at finde i Zara(.com) til 459,- lige nu og de er bare så fine. Jeg har lige modtaget mine. Søg på Trousers, blue…
    De kombinerer tre efterårsårstendenser i mine øjne… blåt, velour og dyreprint. Ja, og så skinny jeans med ankel kig. De er must-haves!