Shopping og Inspiration,  Skriblerier

Hjælp til at undgå at købe hælervarer på nettet


Jeg modtog (i privat øjemed) en informationsmail  fra Alm. Brand den anden dag, som handlede om at have øget fokus på hælervarer på nettet. Det forholder sig jo sådan, at man som køber faktisk har pligt til at sikre sig, at det man køber er “ærligt og redeligt” – det er ikke altid nemt, for man kan selvfølgelig ikke altid vide sig sikker, men, udover at følge sin mavefornemmelse i forhold til om prisen er lidt for god til at være sand, kan man faktisk også hente en købskontrakt på nettet, som i hvert fald kan være med til at sikre én lidt mere. Faktum er, at der aldrig før har været så mange hælervarer i omløb online og at tyvene har fundet organiserede strategier til at få afsat “varerne” rundt omkring. Hælere vil vel for det meste skynde sig væk, hvis de bliver bedt om at udfylde en række detaljer i en kontrakt omkring varen….går jeg ud fra.
Det er denne købskontrakt jeg har lyst til at linke videre til jer, som måske ikke ved den findes. Derudover kan man læse en del mere om rettigheder, straf og ansvar lige her. Nettet bliver større og større og det er de brodne kar, som ødelægger den grundlæggende tillid imellem mennesker. En tillid, som jo blandt andet også sørger for, at de fleste af os stadig tør at handle med privatpersoner på diverse salgssteder.
Jeg kunne også godt finde på at bruge købskontrakten ved køb af en dyrere taske fx, selv om den ikke som sådan er tiltænkt det formål….. og ikke at det er en garanti for ægthed osv. men det højner da under alle omstændigheder seriøsiteten omkring et køb/salg.

Læs også:  Pink blazer og påskeplaner

Anyway….tippet er hermed givet videre og håber at I får en dejlig weekend 🙂

 

Kilde: taenkoverprisen.dk og Alm. Brand, billede fra crimprev.dk

7 Comments