Shopping og Inspiration,  Skønhed

Test: Braun Colour * Satin Hair 7 Straightener // Glattejern

Måske huske I at jeg anmeldte Brauns Silk-Epil epilator for noget tid siden? Jeg blev kontaktet med henblik på en ny test af et nyt produkt for et måneds tid siden – denne gang glattejernet “Satin Hair 7”, som har flere features, som skulle være gode for især farvet hår. Produktet var faktisk lidt kærkomment, for mit gamle glattejern er ikke videre fantastisk og slukker hele tiden uden jeg opdager det…og ja, så bliver håret altså ikke glat så nemt 😉


Jeg har tidligere købt krøllejernet fra samme serie og har været glad for det, så mine forventninger til glattejernet var ret høje.

Der er 4 områder, hvor teknologien skulle være bedre i dette Braun glattejern:

  1. Den særlige ionteknologi (satinioner) beskytter hårets naturlige fugt med op til 50% mere, når det udsættes for høj varme fra glattejernet.
  2. Beskytter hårets farve og fader farven mindre. Giver væsentligt mere shine.
  3. 3 x bedre ceramiske plader med NanoGlide teknologi, som ikke udtørrer og ødelægger de enkelte hårstrå.
  4. Indstillinger til individuelle hårtyper med bl.a boost-funktion til svære totter.

Godt så; det lyder vældig teknisk og rigtig godt, men virker det?
Hvis ikke jeg havde læst de her ting i brugsanvisninger, så ville de første ord jeg kunne sætte på glattejernet være:

  • Let at arbejde med/designet ligger godt i hånden
  • Fedt, at man kan indstille efter hårtype!
    Jeg kunne dog godt have brugt en vejledning til, hvordan man finder ud af, hvilken type hår man har (thick, normal, fine); jeg har nemlig altid været i tvivl om det er mængden af hår man vurderer efter eller det enkelte hårstrås tykkelse….og hvad skal man sammenligne med….
  • God varme hurtigt
  • Boostfunktion er genial til genstridige totter/hvirvler (jeg har en lille en i nakken, der bare elsker at genere mig….den er blevet nemmere at arbejde med)
  • Klart mere shine end mit gamle gav
  • Spidserne ser ikke lige så tørre ud, som de plejer.
Læs også:  Til manden der har alt - et jakkesæt

Jeg blev lidt forskrækket over den knitrelyd der kommer fra jernet og tænkte, at det da ikke kunne være normalt, men … hihi…..det er jo de der ioner der frigives, som knitrer. Det står også i brugsanvisningen, men det havde jeg åbenbart ikke liiiiige fået med mig. Ionteknologien gør også at håret ikke bliver elektrisk og det er i hvert fald rigtigt. Det gør det ikke.


Mit hår bliver ikke glattet hver dag – jeg har det ofte krøllet naturligt jo, men jeg har haft brugt det her jern til også at lave lidt mere styr på krøllerne. Det kan sagtens lave fald og bløde krøller – rent nemt endda. Man drejer bare jernet et halv omgang, når man har lukket pladerne sammen om hårtotten og så kører man forsigtigt dernedaf. Mit hår krøller nemlig ikke ens fra naturen og min venstre side har altid været fladere end højre, så det fikser jeg lige med det her glattejern og specielt i totterne omkring ansigtet, er det super godt.

Bum. Alt i alt, er jeg lige så tilfreds med det her produkt, som med krøllejernet, som jeg selv har købt fra denne serie. Krøllejernet bruger jeg kun nu, hvis jeg skal lave virkelig holdbare og definerede krøller……til de almindelige kan jeg nøjes med glattejernet. Man behøver det ikke, men når jeg glatter, så bruger jeg for det meste en lille smule produkt for at skåne håret maks. Det burde ikke være nødvendigt med den her teknologi, men jeg gør det alligevel for at sikre mig bedst muligt, at mit hår ikke udtørrer. Det har det nemlig en tendens til fra naturens side. Jeg har dog undladt at bruge noget de første par gange med dette jern, for at opleve maksimal virkning fra ionteknologien, så testen ikke blev påvirket af noget.

Læs også:  New Generals - Shopping med omtanke til min søn

7 Comments

  • Guapizimo

    Det lyder smart med den ionteknologi, jeg kan vitterligt få spat af elektrisk hår om vinteren! Og så ser det ud til at være et af dem der er nemmere at bruge til at krølle håret som du også selv er inde på.

    • Malsen

      Man skal selvfølgelig lige lære det at kende og hvordan man bukker det rigtigt for at krøllerne, men det er egentlig ret let, når teknikken er på plads. 🙂
      Nu kan jeg se at Vibeke uddyber selve det videnskabelige omkring ioners funktion og på en eller måde må jernet jo bevare den fugt der er håret når elektriciteten forsvinder…..i kombination med ionerne…. tænker jeg.

  • Vibeke

    Med min naturvidenskabelige baggrund skriger det altså i mine øjne med “satinioner”, for det er ikke noget hedder. Vi ved jo alle sammen at satin er en måde at væve på, så hvordan det kan blive til ioner, har jeg svært ved at se.

    Det der sker, når håret bliver statisk elektrisk (fx når man børster det og plastik bliver gneddet mod hårstråene) er elektroner enten fjernet. Normalt har håret jo ingen ladning, så lige pludselig er det altsammen positivt ladet , og ligesom en magnet så frastøder hvert enkelt hårstrå hinanden. Hvis man så “skyder ” negative ioner(eller elektroner) ind i håret, bliver det så igen uden ladning. Statisk elektricitet opstår lettere i tørre omgivelser da fugt(vand) leder, så man kan også undgå det, ved at holde håret fugtet 🙂

    Undskyld den lange smørre, men jeg er lidt allergisk for den “videnskab”, der er i dullegrej.

    – Vibeke

    • Malsen

      Tak for din uddybning- det er super fint du oplyser om det videnskabelige 🙂
      Vi opfatter det nok forskelligt…. Min baggrund er humanistisk og jeg opfatter ordet satinioner billedligt; altså at de er med til at give satinfølelsen. Det er egentlig lidt pudsigt 🙂 men kan sagtens forstå at du bliver pikeret over ordvalget når det i sin egentlige betydning er urigtigt.
      Men alt andet lige…..uanset teknologi….så er min oplevelse at jernet er godt at arbejde med og giver et pænt resultat.

      • Vibeke

        Jeg har bare set det misforstået før (det er jo ikke din skyld), så nu er jeg begyndt at kommentere det, for overfladisk set er statisk elektrisk hår jo ikke så avanceret.

        Og ja om det er elektroner eller “satinioner” er lige meget, så længe det virker 🙂 Jeg prøvede deres børste på et tidspunkt, den fjernenede også den statiske elektricitet, men til gengæld klæbede mit hår helt til hovedet, så hvis man har meget glat hår, kan det være en fordel, hvis det er en smule statisk 😉

        – Vibeke

        • Malsen

          Synes det er fint at du påpeger det 🙂
          Ja, det kan jeg godt se…..mit hår er ikke så tyndt og har sådan en tendens til at “ugle”, så der er det super at det kan blive lagt ned.