Barneliv,  Shopping og Inspiration

New Generals – Shopping med omtanke til min søn

Guderne skal vide, at jeg indimellem bander lidt over, hvor hurtigt den dreng vokser og vokser ud af sit tøj. Jeg synes næsten det bliver værre og værre. Det sidste år til halvandet har jeg minimum købt nyt 3 gange. Ikke nødvendigvis nyt-nyt, men også nyt-for-os dvs. genbrug.

En dag bliver det 100% bæredygtigt fra min side

De seneste år er jeg blevet meget mere bevidst om, hvad jeg køber og hvor jeg køber. Og velbevares – jeg køber ikke udelukkende genbrug og jeg køber ikke udelukkende øko-certificeret selv om jeg gerne ville. Det har jeg ikke råd til. Men jeg gør det så godt jeg kan. Hvis man skal tale lidt om procenter, så tror jeg efterhånden at jeg køber ca 40% genbrug og resten fra nyt. Jeg ville gerne blive endnu stærkere … også i forhold til mig selv.

Fra webshoppen

Et par år før Silas blev født, blomstrede et dansk mærke frem, som hed New Generals. Jeg skriver i datid, for mærket stoppede med at producere nyt og holdt pause.
Jeg ærgrede mig så meget over det, da det mærke indeholdt stort set alt det man kan ønske sig af coolness, funktionalitet og enkelthed både ift design og omtanke for miljøet. SÅ da jeg på Insta pludselig så liv i mærket igen sidste år, var jeg saftsuseme ikke længe om at like og gemme og tilmelde og hvad ved jeg …. tal om at være fan 😀
Ganske vist bruger jeg reklamelinks i dette indlæg, men jeg kan love jer at hvert ord er skrevet med den dybeste oprigtighed.

Det her er en vinder – på alle tænkelige måder

New Generals er altså i gang igen og det er akkurat lige så cool, som det var i første omgang. Jeg har lige bestilt til Silas. Et lækkert sæt med sweat og joggers, t-shirt samt sneakers som de laver i samarbejde med Pyk Cph. Og bare lige for at understrege graden af awareness, så bliver skoene først lavet, når de bliver bestilt – for netop at minimere overproduktion og spild. Slow children’s fashion ….

Læs også:  Forbrugsbevidsthed: Sådan gik september og et par tricks til starte en god proces

I sin tid bestemte Silas jo ikke rigtig hvad jeg gav ham på – nu er han en del mere interesseret i at være med til at vælge. Heldigvis syntes han at New Generals er lige så fedt, som jeg synes. “Og så er det altså ikke noget alle de andre har, mor …. de der sneakers er vildt seje!”.

Hvis ikke du kender eller kan huske mærket, så synes jeg du skal tjekke det ud – der er til begge køn og det meste er vel i virkeligheden unisex. Tror i hvert fald det er sådan New Generals har tænkt det. Find hele udvalget her.

Og så lige en sidste ting (for jeg kan tilsyneladende slet ikke styre min begejstring) – det her mærke er så gennemtænkt. Man kan faktisk inde på webshoppen læse om, hvor de enkelte tekstiler kommer fra. Sådan helt præcist og om den pågældende virksomheds baggrund. Det synes jeg er sejt! Velkommen tilbage, New Generals! 🙂

Kan du huske mærket?

Modtag mit nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler på bloggen:

* indicates required