Hjem og bolig

Store forandringer – et nyt køkken

 

Hvordan har I det? Håber at I er kommet fint ind i efteråret.

I søndags samlede Silas og jeg kastanjer og kreerede de vildeste tusindben mens vi lyttede til at regnen trummede løs på ruderne. Hyggeligt og jeg ærgrede mig over, at jeg ikke havde købt ind til varm kakao med skumfiduser i! 🙂 Det må jeg lave til os i mit nye køkken så snart jeg får sådan et.
I årevis har jeg nemlig drømt om at stå op om morgenen og være sådan helt lykkelig over at gå ud i køkkenet og lave dagens første kop kaffe fx – mærkeligt? Jeg ved det ikke, men da vi i sin tid flyttede ind i huset og vi kort tid efter havde vandskade som betød adskillige måneder i en af de der skurvogne i haven, så ærgrede jeg mig over at økonomien ikke rigtig var til at skifte køkkenet, som allerede dengang i 2009 trængte til en opgradering. Nu ti år efter er opsparingen ved at være der og min beslutning er truffet. Jeg sætter nyt køkken i huset, ja, jeg gør så.

De første tankespadestik blev taget i begyndelsen af sommeren, men sådan noget er jo en proces i hvert fald for mig, så jeg skal gå og tænke lidt fra møde til møde. Tegne lidt om histen og pisten. Ændre lidt farve her og der. Og bordpladen …. for slet ikke at snakke om den… den har virkelig været det vanskeligste. Hvorfor? Fordi jeg er en dyr dame og selvfølgelig forelsker mig i det absolut dyreste. Men helt ærlig …. sådan en granitbordplade med små glimmerstykker i ikke? Åh suk altså …. den er så flot. Jeg endte med at tænke, at jeg forhåbentlig ikke sådan skal ud i den slags investeringer igen foreløbig og gav den gas med bordpladen.

Læs også:  Efterårets små projekter

Så nu er jeg i en fase, hvor jeg godt tør at skrive det sådan for alvor, for de sidste detaljer er faldet på plads omkring hvornår og hvordan og hvorledes, så hvis alt går vel, så har jeg det smukkeste nye rum i huset midt i november. Er det ikke vildt? Det er det for mig 🙂

Jeg har valgt at handle hos Elgiganten i Næstved, hvor jeg ved et tilfælde så en annonce med et godt tilbud på deres Epoq køkkener. Anede for det første ikke at Elgiganten overhovedet forhandler køkkener  – ej heller at det er nogle virkelig smukke nogle af slagsen. Og sidst men ikke mindst til en ret fin pris. Masser af mulighed for selv at præge ud fra en skandinavisk stilren grundmodel. Sælgeren Morten, som har årevis af erfaring med køkkener, har hjulpet mig i hele processen og været lige dele tålmodig og iderig, når jeg fik en fiks idé. Det har simpelthen bare været så professionelt og fint ind til nu og han får altså mine bedste anbefalinger såfremt I skulle tænke i nyt-køkken-baner også.

Og nu …. nu begynder jeg at glæde mig sådan helt for alvor. Jeg glæder mig så meget til at vise før/efter billeder her på domænet for mit køkken er ikke helt let at lave de store ændringer i, men det er alligevel lykkedes med det meste og det bliver helt og aldeles anderledes end det er nu, hvor det bare er sådan pænt og jævnt kedeligt med elementer langs alle vægge og ingen kreativitet (eller plads for den sags skyld) overhovedet.

Læs også:  En togvogn venter og det kribler

Så jeg tænker, at næste år ved denne tid, når der atter skal samles kastanjer og kreeres dyr, så bliver det i det nye køkken, hvor der nu også bliver siddepladser og helt bestemt akkompagneret af varm kakao med et overload af skumfiduser.

Har I mon selv været i sådan en proces som denne på et tidspunkt? Hvad lavede i om/ til?