Hjem og bolig

At bo i ro og orden?

ferm living arrow bed cover

Jeg har læst flere artikler fra bolig- og livsstilsmagasiner omhandlende det at bo i ro og orden. Altså uden kaos i form af bunker og rod – der var flere gode tips til, hvordan man kom i gang med den store sanering af hjemmet.
Jeg vil være ærlig og sige, at jeg nok er et “bunkemenneske” og at jeg faktisk godt kan lide at have en lille bunke af ting liggende hist og her. Men på den anden side, så irriterer de mig også, for de har det med at vokse sig større og det er faktisk begrænset, hvor meget man kan putte i skabe og skuffer. (Man burde have sådan en taske, som Hermione har i Harry Potter bøgerne …. en nødvendighedstaske, som kan rumme alt og som fylder intet! Smart).
Sidste år ved samme tid, satte jeg mig et mål – hold øje med, hvad der bliver brugt det næste år og smid/ kasser derefter alt det (næsten) som ikke har set dagens lys. Av, for en samler og bunker som mig. Men jeg holdt stand, for ind til videre er der blevet brugt 3 ruller sække og der har aldrig været så meget luft i skuffer og skabe. Har endda plads i overskud …. det kan jeg slet ikke arbejde med, for det er altså en first for mig 🙂 Samtidig har vi aldrig rigtig fået gjort noget ved vores soveværelse, så det har mest bare været soveplads og lidt (mere) rod. Nu har vi købt nyt 4-fløjet skab og en lækker stor kommode! Nøj, det bliver fint og jeg begynder langsomt at tro på det der med at der måske kommer lidt mere orden i hovedet i takt med at der kommer orden omkring mig. Måske får jeg det til at lyde lidt som om, at jeg er verdens største rodehovede …. det er jeg altså ikke, men jeg kan godt lide ting og har måske en kende svært ved at organise netop ting. Mit arbejde, mine blogs, aftaler osv. er noget helt andet! Der er fuldstændig kontrol over alt, så lidt en modsætning faktisk.
Nu er jeg imidlertid ved at være ved vejs ende i mit oprydningsprojekt og derfor har jeg forkælet os og vores soveværelse med et fint nyt sengetæppe – et Arrow Bed Cover fra Ferm Living. Det er SÅ smukt, synes jeg og kommer til at passe fint til alt det hvide i rummet. Fandt det HER, hvor der er alle de gode mærker og hvor der er 20% på alt weekenden med da de har holdt ferie. Mangler nu lidt lamper og småting, men regner med at vi kan sove i ro og orden inden for en uge! Klapper mig selv lidt på skulderen, for havde måske helt ærligt ikke den store tro på mig selv i det her projekt 🙂

Læs også:  En handywoman vokser med opgaven

Hvad med jer – er I gode til at holde orden og kassere, når det er tid?

PS: jeg er i gang i min garderobe også og sætter løbende til salg på min trendsalesprofil …. kig endelig forbi.

Adlinks i indlægget

6 Comments

 • Karina

  Skønt at komme til bunds og få lavet noget af det man gerne vil. Herhjemme er jo nærmest i konstant omrokering/optimering/oprydnings-faser. Jeg har planerne for at få det gjort med det er ikke altid det føres ud i livet….
  Mht til bunker og ting der længe ikke bliver brugt, kan jeg kun nikke. Hold nu op hvor er jeg god til det. Ofte med undskyldningen om at det jo er Mikaels papirer og jeg ikke liiiige ved hvad det skal ;)dog har jeg det bedst hvis der er orden i mine skabe (små autist), er ikke typen der kaster det hele ind for at få “ryddede flader” så lever jeg heller med bunker og rod synligt, også nå vi har gæster 🙂
  næste store oprydnings projekt er dog vores garage/værksted, det trænger, kan man vist roligt sige, og det irritere mig at have rod på så store arealer at der ikke er plads til de ting der bør befindes sig i de rum.

  God weekend.

  • malsen

   Det er en fornøjelse når det er overstået, men når man går så grundigt til værks, så kræver det faktisk ret meget omtanke …. og beslutning …. og det er vildt energikrævende, synes jeg 😀
   Hader garager og skure osv. … det er så uoverkommeligt at rydde op sådanne steder – du har helt ret; der er aldrig plads til det der egentlig skal være der.

   God weekend! Knus

   • Karina

    Enig:-) skal/kan det bruges og til hvad eller hvem. Og så er jeg virkelig dårlig til at smide brugbare ting ud. Er dog blevet god til at smide til genbrug efter jeg så mine svigerforældres loft…
    Vores garage og værksted er STORT og der ER plads men vi flyttede ind og brugte det som aflæsningsrum så det blev aldrig lavet som vi ville, det arbejdes der så på nu.

 • Henriette // blondinemor

  Det er så smukt det sengetæppe 🙂 Åh nej jeg er et kæmpe rodehoved… Og det giver ikke mening for mht studie, job, blog osv er jeg et listemenneske. Men jeg er også sådan en der får mange indskydelser, pludselige ideer og godt kan være liiiidt flyvsk, og det bærer hjemmet præg af. Det bliver ikke anderledes, så prøver at se det som en charme. Men man får altså bare ekstra energi, når der er rent og ryddeligt, så kan godt forstå dit projekt!

  • malsen

   Det lyder som om, at vi er ret ens – jeg er bare nået dertil hvor jeg heller ikke helt har overblik over alt det jeg har og det duer ikke! 🙂

 • Lene B.

  Flot tæppe, og med et nyt skab er der jo også garanteret plads til dine skønne tasker ;0) DRIL.

  Jeg er selv lidt en samler, og det har det med at brede sig. Lige nu, imens min teenager er på ferie, er hans værelse lånt som pulterkammer, men i dag – fordi solen har gemt sig bag skyerne – står dagen på TOTAL rengøring og oprydning. Jeg har indtil på onsdag hvor han kommer hjem, ha!

  Oprydning skaber RO og Harmoni, og derfor har jeg det også bedst med orden, men at sætte gamle papirer i mapper, så kan jeg finde på et hav af overspringshandlinger. Det er verdens kedeligste job! 😉

  Go’ Søndag.
  Smil Lene .0)
  http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/