diverse

Test af Nokia Lumia 1020

nokia lumia 1020

Jeg har testet en Nokia Lumia 1020 … jeg som ellers er en apple-pige om en hals. Faktisk, har jeg haft den længe, men har ikke rigtig kunne skrive noget om den før nu, for først nu har det været naturligt for mig at bruge den og jeg spekulerer ikke længere over, hvad jeg skal eller hvordan den virker.
Som med alle andre tekniske produkter er der pros and cons, men der er klar overvægt af de første. Smartphonens allerstørste force er det sindssygt gode kamera, som holder hele 41 megapixel og windows stores/ nokia apps ret fine billedbehandlingsprogrammer. Jeg har flere gange haft kun den med “i byen” og har kunnet nøjes med den – også i forhold til billeder til bloggen. Alle billeder i dette indlæg undtagen det øverste af selve telefonen er taget med den og jeg har forsøgt at tage billeder med fra forskellige brugssituationer. Udenfor, selfie, med blitz, close-up og i lyskrævende belysninger.
Jeg vil også gerne fremhæve selve skærmen, som er stor og knivskarp på farvesiden … faktisk bedre end min iPhone5, som jeg ellers synes er ret så god. Det er nemt at navigere i Windows-systemet og den downloader apps rigtig hurtigt. Den er også hurtig til at skifte mellem apps og har et “swipe”-system, som gør at man kan bladre tilbage til den app man var i lige før. Dette er enormt bloggervenligt, da man ofte skifter mellem fb, insta, bloggen, kameraet, billedredigering ret meget. Og med swipe sparer man altså en del klik.
På den designmæssige side, så er den jo ret enkel, men uden tvivl stadig sådan en man lægger mærke til – alene i denne weekend har 4 personer spottet den i min hånd og har spurgt, hvilken telefon det var. De syntes den var cool både i udseende og farve. Det tog mig lidt tid at vænne mig til farven, må jeg ærligt erkende, men nu er jeg egentlig ret vild med den. Den fås også i sort, hvis man ikke er så vild med den knaldgule.

Læs også:  Blomster - når den gode følelse ringer på døren

Jeg var skeptisk overfor, om den ville kunne opfylde mine behov i forhold til apps. Ret kort tid efter jeg fik den udleveret til test, blev instagram tilgængelig og nu mangler jeg faktisk kun min netbank for at alt kan køre på lige fod med min iPhone. Det er ikke som sådan noget problem, men jeg håber at min bank får lavet en app til windows store også, så alt kunne være i orden. Nu skal det nok lige præcis passe, at de lancerer den samtidig med at jeg skal aflevere denne tilbage ha ha 😀

Kameraet fylder en del på bagsiden af smartphonen og det skal man lige vænne sig til. Omvendt gør det også at den udmærker sig og ikke bare ligner alle de andre, men udover det er det virkelig småting, som jeg kan finde ved den, som jeg bryder mig mindre om. Den er måske lidt bred, men når man lærer at håndtere den, så er det intet problem. Der er god lyd i den og de medfølgende høretelefoner er faktisk super!
Jeg vil også gerne lige fremhæve dens intelligente ordbog, som er virkelig virkelig god. Man kan til enhver tid klikke på ordet og få forslag nemt og hurtigt, hvilket faktisk gør at man skriver hurtigere. Jeg testede, hvor lang tid det tog mig at skrive nøjagtig de samme tre linjer i en sms på Nokia Lumia 1020 og på min iPhone5 og faktisk var jeg hele 8 sekunder hurtigere om det på Lumia’en. Det er en del, hvis man skriver mange sms’er som jeg.
Der er lidt forfining omkring nogle apps, som jeg savner. Facebook app’en er god, men kører lidt langsomt på 3G. Det samme gør sig gældende på IG, men til gengæld er den som sagt lynhurtigt til at skifte mellem apps. Office-dokumenter kan køre på den og den synkrononiseres via OneDrive (Skydrive), som i mine øjne er meget mere genialt end iCloud. Måske fordi OneDrive (Skydrive) også lader mig gemme apple-filer, hvorimod jeg bakser mere med iCloud og overførsler mellem forskellige brands.

Læs også:  En omfattende oprydning er i gang

Bottom line er, at jeg faktisk har taget den til mig, hvilket jeg ikke havde regnet med ville ske. Det er en supergod smartphone med en særlig luksus til den, som vægter billedsiden højt. Thumbs up, Nokia! 🙂

Er der nogle af jer der har prøvet den eller ejer sådan en? Giv endelig jeres mening til kende, hvis I har lyst. Måske er I enige eller uenige? Eller måske vil I bare tilføje en pointe. Kom frisk 🙂

2013-08-25T22-10-36_5 InstagramCapture_17cdca51-6c52-42eb-843c-b363009b9a0c_jpg WP_20131212_17_57_51_Pro WP_20140219_13_17_00_Pro

WP_20131209_14_44_01_Pro

8 Comments

 • Lene B

  UH, den ser hot ud. Jeg overvejer nemlig at få en ny mobil, har en antik udgave af Nokia med trykknapper endnu, haha, så at få en med et super kamera, kunne være perfekt til min egen blog, så rigtig fin anmeldelse af den.

  har ikke set og prøvet den, men er vant til Nokia, og stor “tryghedsnarkoman”, så det kunne sagtens ske, at det kunne blive den ;)Flotte billeder.

  Smil Lene. :0))

  • malsen

   Synes I hvert fald du bør give den et prøv i butikken …. tror du vil synes om den 🙂 Kh Marlene

 • Chau

  Fik også lov til at teste denne fine telefon. Billederne er fantastiske men savnede også det med app.
  Får lyst til at prøve den igen 😉