Hjem og bolig

Fang mine (bolig)drømme

Drømmefanger

Vi har boet, hvor vi bor nu i knap 7 år og for en tre år siden havde vi en større vandskade, som henviste os til en skurvogn i haven i omkring tre måneder. Det var en tough tid ikke mindst fordi det var sensommer og vi var lidt spændte på, hvordan det kolde efterår ville blive. Vi rykkede tilbage i huset d. 28. november og altså lige i tid til at pynte op til jul. Gulvet var helt nyt over alt og væggene fine hvidmalede. Stue, bad og køkken var nemme at reetablere og er for så vidt stadig en afspejling af den måde vi gerne vil bo på. Så kom Cookie til verden og det ene af i alt tre værelser blev hans. Det andet er “mit” og bruges som en slags walk-in … men det sidste hænger. Soveværelset. Og kender I det … hver gang jeg går ind i det værelse bliver jeg irriteret på det. Det er et miskmask, det småroder og der er ikke sammenhæng i noget som helst.
Der er slet ingen tvivl om, at jeg godt gad at revolutionere hele huset – rive en væg ned her og bygge en ny op der, men det er økonomien ikke til lige nu. Vi købte vores hus, da priserne var på det højeste under sidste opsving, så vi bor dyrt i forhold til kvadratmeter og beliggenhed. Nå, men tilbage til det der soveværelse…. jeg er ikke vanvittig kreativ, når det kommer til bolig og min fantasi rækker til at forestille mig seng, noget skab, kommode, lidt lamper. Jeg har naturligvis søgt efter en masse inspirationsbilleder og det giver da også fantasimæssig pote. Det er bare så svært at komme i gang. Hvad gør I? Altså, hvordan har I indrettet jeres soveværelse?

Læs også:  En togvogn venter og det kribler

11 Comments

 • Bolize

  Jeg synes selv at disse 5 “bud” er rigtig brugbare:
  1. Køb et stoooooort spejl. Tilfører rummet dybde og en følelse af, at det er større, end det reelt er, med et kæmpe stort vægspejl.
  2. Match kasser og bokse. Opbevaring er altafgørende, men sørg for, at alt matcher i farverne, så det ikke bliver en rodet farvelade.
  3. Eksperimenter med grå vægge. Drop de hvide vægge, der hurtigt kan blive kliniske, og skab i stedet en hulestemning, kombineret med det store spejl, med moderne grå vægge.
  4. Tænk i kubikmeter frem for kvadratmeter. Udnyt pladsen helt op til loftet med høje garderobeskabe og reoler. Vælg skydedøre på skabet frem for låger.
  5. Ryd op. Begræns dig, og fjern overflødigt nips, der alligevel bare samler støv.

  Jeg skal i hvert fald have dem i tankerne, når soveværelserne skal have en tur næste gang 🙂 – håber de kan bruges …

  • malsen

   Det er rigtig gode råd! nr. 5 er lige mig i øjeblikket … er nået et punkt hvor jeg bare ikke magter mange ting. De roder og bliver ikke brugt. Det er for dumt 🙂

 • Lene B

  Mit drømme soveværelse skal være lyst, i rolige farver, måske med en enkelt væg med noget flot tapet, gerne en endevæg, så rummet syner større. Lyst rullegardin gerne med struktur i stoffet, men ensfarvet.

  Rolige billeder, lys der kan reguleres i styrke, en enkelt orkide i hvid i vindueskarmen og et fad, hvor jeg samler lidt vaser til en enkelt blomst, og en hyacint eller anden løgplante, og en enkelt fyrfadsstage. En enkel retro kommode, hvor fine gamle smykkeskrin og smykkestativ / bokse kan stå samlet. (Kan godt lide House Doctor smykkebokse i jern + glas ruminddelt).

  Et gulvstort spejl, hvor det er muligt at se hele kroppen. Nul tv. Men gerne et lille anlæg, hvor det er muligt og spille afspændingsmusik. En hylde /lille reol, med plads til lidt bøger der inspirere mig. Og selvfølgelig en seng med lækkert nordisk sengetøj, og et lækkert sengetæppe, og nogle lækre puder. Og et lille sengebord, med et par skuffer, hvor man kan gemme lidt af vejen.

  Det skal være så enkelt som muligt, og skabe ro. Ingen rod. Et mix af 2nd hand og moderne møbler, så det får personlighed.

  Pøj pøj med projektet.

  smil Lene :0))

  • malsen

   Det lyder som et smukt værelse, Lene og især det store gulvspejl bliver klart også noget der skal være i vores – dels mangler det sådan rent praktisk, men det skaber også bare en større rumfølelse 🙂

   Mange tak,
   Kh Marlene

 • Mille

  Vi havde brug for opbevaringsplads, da vi på samme tid som jer købte småt og dyrt 🙁
  Vores løsning blev IKEA´s “BESTÅ” med blanke hvide låger. Vi fik samlet sektioner så vi kunne dække en hel væg rundt om en dør. Det gode er at de ikke er så dybe, men kan rumme en del.
  Ellers vil jeg sige at rådet med enkelthed og ikke for meget nips er det du skal holde dig til.
  P.s. Undgå lange støvsamlende gardiner 😀

  • malsen

   Det er en god ide! Jeg så faktisk et billede med noget lignende, som jeg parkerede i min inspirationsmappe, for vi mangler sindssygt meget skabsplads 🙂
   Og helt enig … gardiner kommer ikke ind her 😀

   • Mille

    Lige et ekstra tip herfra 😀
    Ved ikke hvordan det er med antallet af rum hos jer? Vi har ikke rigtigt et rum/værelse hvor man kan gå ind og lukke døren(udover soveværelset),så vi har en polstret sengegavl som man kan sidde op ad.
    Når manden eks. har drengene på besøg, kan jeg gå i “hulen” med den bærbare og en stak dameblade 😉 Bruger det også tit hvis jeg skal læse, der er ikke alt muligt forstyrrende i soveværelset. Ofte kører fjernsyn, radio o.l. i stuen så man har ikke rigtigt ro på… Sengegavle kan købes færdige og ellers er de supernemme selv at lave.

 • Sascha

  Åhhh mit soveværelse er også noget der halter.
  Man nedprioterer det lidt fordi det ikke er et rum man normalt viser frem for gæster, men det burde ikke være sådan.
  Hos mig er problemet, at vi er begrænset af pladsen og at altan døren er placeret på en måde, der gør det lidt svært at indrette.

  Jeg har lidt svært ved at give dig konkrete råd, når vi ikke rigtigt kender din boligstil, fordi det ikke er noget du rigtigt har vist frem på bloggen 🙂

  • malsen

   Ja, du har ret i, at bolig ikke er det jeg har vist mest af … tror nu heller ikke det bliver sådan i fremtiden, ha ha 🙂 Men indimellem er det faktisk meget rart at vise lidt inspiration/ få inspiration i den genre også.
   Og du har helt ret … man viser netop ikke det værelse frem så ofte, så derfor bliver det lidt nedprioriteret.

 • Lullumut

  Åh, den der vandskabe har vi også haft 🙁 Det husker du måske. Dog uden at blive huset andre steder end vores 3 ugers sommerferie.
  Vi købte også på det dyreste tidspunkt har har en 47kvm med 2 små rum, haha 😀 Nå, men vi havde skrivebord i soveværelset, som nu endelig er kommet ind i stuen. Så der er et stort skab i den ene ende og 2 elevationssenge i den anden. Jeg skal have malet det hele hvidt snart og så et sengebord på hver side. Måske et billede op. Ville gerne have bagenden bag ved sengene i en anden farve. Men vi påtænker snart at sætte til salg, og så er det nemmere med hvide vægge 🙂

 • Karen

  Efter 10 år i samme hus, byggede vi ovenpå og fik 85 kvm mere. Luksus og totalt overflødigt, men på daværende tidspunkt troede vi, at vi skulle være flere end de 3, vi bliver.
  Nå, soveværelset: Efter flere år med svale, andeægsblå vægge, spejle, teaktræ og lettere retroromantisk stil, blev det sandfarvede vægge naturmaterialer, flet, mosquitonet og safari-stil til jeg til sidst malede hele dynen hvidt igen.
  NU er det rum så mit walk-in closet/syrum/rode/Karenrum og det er bare bonus.

  Ovenpå har vi så fået 20 helt hvide skrabede kvm, der kun rummer vores monster af en sort jernseng i noget, min far kalder “fransk bordel-stil” hihi, en lav, enkel, hvid kommode med gemalens tøj i og 2 retrodimser som sengeborde – mit ligner noget, der er nappet på et hospital, sådan en høj rullevogn og gemalens er en rød Panton plasticskammel. Den er den eneste farveklat – resten er næsten klinisk og råt.
  Der er rullegardiner, en enkelt vase i vinduet og Antons elskede vinkekat, han scorede i Kina. Ingen billeder eller noget på væggene.
  Skrabet og bart og jeg elsker det. Det er det rum, jeg har sovet bedst i til dato. Der er intet, der forstyrrer mit øje, ingen skærme eller spejle – bare ro. Stort set alt sengetøjet er blevet ensfarvet hvidt eller svagt mønstret – alene voldsomt mønstret sengetøj gav mig uro.

  Så mine råd/input skal være at få luget ud i rod, fjernet voldsomt mønstret sengetøj for det “larmer” rent visuelt, ud med tv/spejle og andet, der kaster lys rundt – det flimrer (hos mig i hvertfald) og få rene flader. Undgå skrammel under sengen, så hellere smide ud. I mine øjne er et soveværelse til at sove i og … – ikke til make-up, tøj, skrammel, strygejern og opbevaring. Jeg ved godt, at jeg har en luksussituation med 5 rum til 3 personer i husstanden og at det ikke er alle, der har den mulighed, men meget kan klares med organisation i resten af husets rum.

  God weekend.