Shopping og Inspiration

Pandora Essence Collection

At smykke sig selv med metaller, sten, perler og andre naturmaterialer er hverdag for de fleste af os og vi bærer smykker med forskellige historier – nogle er døgnfluer, fordi de er indkøbt for at dyrke tidens trend. Andre er måske arvestykker, som minder os om dem som engang var og som vi elsker at have med os i det liv vi endnu lever. Nogle tredje er med stor sandsynlighed givet til os af andre på mærkedage eller bare fordi …..På hver sin måde lever smykkerne et liv med os og når vi tager dem af om aftenen, efterlader vi lidt af os selv på natbordet og næste dag vælger vi måske andre til at komplimentere den nye dag, som vi går i møde eller også kombinerer vi med dem, som igennem tiden er blevet en del af vores egen private signatur. Akkurat som tatoveringer er det.

Jeg blev oprigtigt overvældet af Pandoras nyeste koncept, Essence, da jeg stiftede bekendtskab med det for et par uge siden. Express the Essence of you er en mere præcis betegnelse for et gennemført, nyt og fantastisk koncept, som i al sin enkelhed består af 24 charms og et armbånd. Hvert charm udtrykker en indre værdi, som fx “mod”, “styrke”, “overbærenhed” og 21 andre smukke ord, som kan beskrive et menneske og dermed minde os om kernen i os selv…. det der udgør drivkraften for at vi bliver ved med at gøre det vi er gode til. De 24 værdier er blevet til gennem en lang udvælgelsesproces blandt kvinder fra hele verden og bygger på fire megatrends: behovet for harmoni, forpligtelse, selvstændiggørelse og en følelse af at høre til. Disse fire grundsten viste sig nemlig at være ganske entydige uanset race, etnicitet, status og alder. Så var verden alligevel ikke større … bemærkelsesværdigt og vigtigt. At kvinder, uanset, i virkeligheden hviler bedst, når de samme behov er opfyldt, men at vores facetter er forskellige og formet af det liv vi har levet, den opdragelse vi har fået og den person vi stræber efter at være.

Læs også:  Set i bakspejlet

Når jeg tænker på, hvordan jeg personligt vil bruge konceptet, så er der især to ting, som overskygger alt andet: Muligheden for at “tatovere” mit eget smykke med de indre værdier, som jeg vægter allerhøjest og som jeg selv mener hviler i, men også muligheden for at give den perfekte personlige gave ….at udtrykke den eller de værdier, som jeg mener modtageren besidder.
Armbåndet kan naturligvis ses som en daglig reminder, men tænker også på, at sådan et armbånd nærmest kan fortælle en livshistorie. Fortælle noget om, hvor man har været og hvor man er på vej hen. Om tilblivelsen af den enkelte værdi og vægten af den. Således har Pandora også valgt at præsentere konceptet i kampagnen. 8 kvinder fra alle mulige forskellige steder og med forskellige baggrunde, fortæller om valget af netop deres charm i et sæt af korte fine videopræsentationer – nogle mere rørende end andre, men alle med den dybeste respekt for det, som de fleste af os ønsker: at leve livet og have os selv med hele vejen. De 8 videoer kan ses her, hvor hele konceptet også præsenteres.

Jeg ved, at jeg i virkeligheden ikke behøver at fortælle det , men jeg er jo helt generelt ret stor “fan” af Pandora og har været det i mange år … dette er i mine øjne noget af det allerfineste de nogensinde har lanceret. Det vækker både smykkeentusiasten, men i høj grad også historiefortælleren i mig og jeg har lyst til at fortælle helt almindelige kvinders historier med disse charms som baggrund … og det har jeg fået lov til. Der kommer derfor hen over den næste måneds tid 4 portrætter af kvinder, som fortæller om baggrunden for deres charms-valg. Jeg lover, at der bliver både grin og gråd 🙂 Håber I glæder jer til at læse indlæggene … jeg glæder mig helt sindssygt til at skrive dem.

Læs også:  Hvem hævner sig på mig?

(Og bare for at have helt rene linjer her, så modtager jeg ikke betaling for at skrive hverken det ene eller andet …synes bare det er et smukt koncept og en fantastisk mulighed for mig til at skrive fra hjertet. Pandora har dog sagt ja til at de fire kvinder modtager de(t) charm(s) de har valgt, som tak fordi de vil deltage med deres historier, hvilket jo bare er fantastisk.)

 Skærmbillede 2013-11-04 kl. 9.50.47 PM

pandora-essence-cover2

13 Comments

 • Birthe

  Vildt spændende.
  Får lyst til at købe en portion aktier.
  Og hjerteringen i guld…
  Glæder mig til dine små historier…
  Genlæser af og til din dagbog fra vuittonbesøget.
  B

  • Marlene D

   Haha, jeg vil også have aktier 🙂 Og en guldring! 🙂

   Hvor er det fantastisk at du stadig læser på dagbogen….måske jeg skulle reposte en dag. Mange tak <3

 • Birthe

  Jej skal vist til flensborg eller kbh for at få lov til at købe, det kan ikke købes nettet, tror jeg ikke?
  I sandhed meget eksklusivt?
  B

 • Birthe

  Det er da meget underligt og dumt, jeg er virkelig skuffet.
  Jeg har både tænkt på det som julegaver og til mig selv, men ikke når det skal være så besværligt at få lov til at investere i deres smykker.
  Hm.
  Virkelig skuffet.
  Ved du om armbåndet findes i flere størrelser?
  B

  • Marlene D

   Hmm, ja – jeg kan godt se din pointe, men jeg tror det er fordi ikke bare er en kollektion, men et koncept. Og at man derfor vil have det eksklusivt i koncept-stores.
   Omvendt ved jeg med sikkerhed, at Pandora på Amagertorv (Kbh) er verdens sødeste og vil gå ud deres gode skind for at hjælpe, så måske kunne man give dem et opkald og høre, hvordan man kan blive hjulpet, når nu man bor langt væk fra en butik?

   Armbåndet findes i flere længder … lissom dem, som man normalt bruger til charms. Disse armbånd er dog anderledes. De er smallere og rigtig pæne og enkle.

 • Birthe

  Jeg skal til kbh i weekenden og til hamburg meget snart, men jeg har sjældent tid til at ose rundt som i gamle dage. Alle de små børn og en dyrlæge, der skal holde frokostpause mm hele tiden.
  Nå, man ku jo nok lige nå at suse ind i illum.
  Jeg mener bare, det er jo ikke så vildt dyrt og eksklusivt, eller tar jeg fejl?
  Netop det spinkle tiltaler mig.
  Du er sød og jeg vil prøve at ringe til koncept storen, i lufthavnen er de så sure, eller har jeg været uheldig?
  Knus og tak.
  B