Shopping og Inspiration

De første skridt med Hans (Canon 600D)

Tusind tak for jeres helt overvældende respons på den lille video – det gjorde mig rigtig glad! 🙂
Først, vil jeg lige sige lidt om, hvorfor jeg valgte Canon 600D frem for Nikon D5100. Det lå egentlig lidt i kortene at det skulle være et Nikon, men de sidste mange dage har jeg forsøgt at få læst så mange anmeldelser som muligt på nettet. Det er ikke fordi Canon som sådan bliver favoriseret, men der er en tendens til at Canon får mini ekstra skulderklap på performance, avancementmuligheder og prisen på ekstraudstyr. Sidstnævnte vejer tungt hos mig, for jeg vil gerne have ekstra objektiver, flashs mm med tiden. Sidst men ikke mindst, så havnede jeg via utallige omveje på en fotogeeks blog og han have sammenlignet uredigerede billeder fra begge kameraer af nøjagtig samme motiver med nøjagtig samme forudsætninger. Forskellene var minimale, men der var bare en “crisphed” over Canonbillederne, som jeg godt kunne lide. Så derfor endte det sådan. Jeg har desværre ikke gemt linket til ham, men hvis jeg finder det igen, skal jeg nok linke op.

NÅ! Vi har bare været hjemme i dag – Hans og jeg – og lært hinanden at kende. Det er ikke første gang jeg bruger spejlrefleks; har to styk stående i skabet fra dengang man brugte “rigtige” film. Det er der nu stadig en charme ved synes jeg, så jeg nænner ikke at gå af med dem. Det betyder også at jeg egentlig ved en del om forskellige manuelle indstillinger, men det er jo så længe siden, at jeg for alvor har haft det i brug at jeg vist har glemt en masse. En del kom dog til mig i løbet af dagen, når jeg sådan lige fik husket ordentligt efter.
Man kan selvfølgelig sagtens bare bruge autofunktionen og så ellers skyde løs, men jeg synes at det er lækkert at bruge alle de manuelle lege-indstilinger, når man har tiden til det…..for man laver fejl…maaaaange fejl, men til gengæld er det en ret fed følelse, når der så er et eller andet der rent faktisk lykkes 🙂 Jeg har en masse at lære endnu, men jeg glæder mig!
Jeg fik ikke fortalt på videoen, at Hans har to objektiver – jeg var så heldig at finde et rigtig godt tilbud, hvor jeg kunne få et ekstra med for ikke særlig meget mere, så det gjorde jeg. Det vil sige at jeg har 18-55 mm og 55-250 mm at vælge imellem – det sidste er det jeg har brugt mest i dag.

Læs også:  Set i bakspejlet

Jeg skal tie stille nu…..hihi…..og så har det overhovedet ikke noget med mode at gøre, men I får lige en ordentlig omgang billeder fra i dag. Jeg har kun været hjemme, så det er min have og mit hood der er location. Alle billeder er uredigerede og lige nu ville jeg næsten ønske at jeg havde sådan en blog hvor billederne fylder det hele! Men hvis I vil se dem større, så kan I klikke på de små billeder i bunden 🙂 Jeg elsker Hans!

 

22 Comments

  • Litzy

    Se det synes jeg er et rigtig rigtig godt køb… og det siger jeg slet ikke fordi jeg selv har Canon *host host* 😛
    Har selv en 7D men 600D var oppe og vende i mine overvejelser. Det skal du nok blive meget glad for, men det er jeg sikker på at du allerede ved.
    Super fine billeder du har taget, men du har så også fundet nogle yderst smukke motiver 🙂

    Endnu engang tillykke med købet.

    • Malsen

      Tusind tak 🙂 Jeg tror nu også at jeg har valgt rigtigt….jeg kan i hvert fald mærke at jeg føler mig ret dus med det allerede, så det er jo super.

  • Lullumut

    Stort tillykke med Hans, hvor er han pæn 🙂 Og hvor var det bare en sød video, du lyder helt vildt skøn og sympatisk 🙂 Charlie er da helt vildt sød <3 og og og 😉 Hvor er det nogle smukke billeder! 🙂

  • Bolize

    Flotte billeder … er vild med “ørnen”, som nu mere ligner en musvåge i min verden :-)))
    Du skal nok få taget masser af “vinder-shots” sammen med Hansemand.
    Endnu en gang tillykke med det flotte kamera … ♥

    • Malsen

      Kan vi lande på at det er en fugl? 😀
      Tusind tak…..jeg er mægtig glad for ham <3

  • Guapizimo

    Skønne billeder Malsen, der kommer MANGE pletskud fra dig fremover, det er jeg sikker på! Det der 55-250 mm, hvad kan det i forhold til standard, kan det zoome bedre ind på ting?

    Endnu engang tillykke med Hans! 😀

    • Malsen

      Tusind tak, hvor er du bare sød 🙂
      Ja, det kan zoome rigtig meget……billedet med både flyet og fuglen siger det meget godt…de var altså laaaangt væk begge to. Det starter jo der hvor det andet slutter, så at sige, så til optagelser i alm. situationer ville jeg ikke tage det på, men til outfits osv. tror jeg det bliver rigtig godt, fordi man kan få virkelig blurry baggrund ret nemt.

  • Signe

    Super smukke billeder Malsen. Vildt “behagelige” (kan man sige sådan om et billede?) og æstetiske. Glæder mig til at se mange flere.. 🙂

    • Malsen

      Tak, Signe, hvor er det en sød kommentar! Glæder mig til at tage mange flere og vise jer 🙂

    • Malsen

      Takker, June! Ja, det er også et godt et tror jeg….det er det som Guapizimo har og som hun tager så fine billeder med. 🙂

  • Hersom

    Det kan man vel kalde kærlighed ved første klik 😉
    Jeg er selv på udkik efter en Canon, mest fordi det var en Canon eks’en lod mig lege med når vi var ude, og derfor kender bedst.

    Billederne er rigtig flotte, jeg er især vild med det sort-hvide closeup af den røde blomst 🙂

    • Malsen

      Haha, ja, det kan man i hvert fald 😀
      Jeg synes det er så fantastisk at fotografere blomster, fordi der åbner sig en helt ny verden af små detaljer, som man ikke rigtigt lægger mærke til, når man bare ser på dem.

  • Den Lille Recessionista

    Dejlige billeder, og tillykke med det. Er selv den lykkelige ejer af et Nikon D7000, aka mit andet barn – og sjovt nok en barselsgave fra min mand… Det er så sjovt og forunderligt at få lov til at lege med et spejlrefleks, og må være endnu sjovere for dig fordi du har gjort det den gang der var film til…

    • Malsen

      Tusind tak 🙂
      Ja, jeg er helt enig – det er nemlig super sjovt og også noget af en tidsrøver 🙂