diverse

Amerikanske billeder

Tidligere i dag var jeg til forestillingen “Amerikanske billeder” i Imperial. Det er et foredrag, som er bygget op med speak, musik og 3000 fotos – alle taget af Jacob Holdt mens han vagabonderede rundt i USA. Han solgte sit blodplasma så han havde råd til kamerafilm og ellers boede han hos de mennesker han mødte på sin vej. Han er selv til stede og præsenterer foredraget – en spøjs mand med en masse på sit store hjerte.
Foredraget prikker til den forudindtagethed, som han mener alle mennesker er i besiddelse af. Han fremsætter en del politiske påstande om USA, systemet og om hvordan regeringer har taget fejl i forbindelse med at prøve at opnå en store sociale lighed i det amerikanske samfund. De fleste pointer og de fleste billeder handler om de sorte og den frihedsberøvelse de stadig er ofre for. Billederne er barske – rigtig barske og han taler bl.a. om moderne slaveri, tvangsinstitutionalisering og hvorfor kriminalitetsraten overhovedet ikke er faldende.
Til tider er hans udsagn næsten “religiøse”, men det gode er, at han formår at provokere samtidig. På den måde opstår der jo en væsentlig mængde refleksion, hvad enten man er enig med ham eller ej. Foredraget varer ca. 4 timer (i to dele), hvilket er lige i overkanten til at jeg kan holde fokus…Jeg kunne godt have klaret mig med del 1.
Anyway, så synes jeg at det var tiden værd og hvis du nu er i nærheden af København og ikke ved, hvad du skal lave en af de næste dage, så kører eventen til og med d. 23. marts. – se mere her.

Læs også:  En omfattende oprydning er i gang

2 Comments

  • Mette

    Jeg skal derind på mandag, men har oplevet ham før, det er meget fascinerende at se hans billeder og høre hans historie.

  • Guapizimo

    Det har jeg oplevet før, helt tilbage i gymnasietiden, det var super spændende, men jeg kan godt huske foredraget tog lang tid 😉