Shopping og Inspiration,  Skønhed

5 looks hair & make-up // SS12

Jeg synes altid det er mindst lige så interessant at se på, hvordan designerne forestiller sig makeup og hår for den kommende sæson, som det er at se tøjet de har kreeret. Som inspiration har jeg udvalgt 5 designeres bud på hud og hår.
Først Alexander Wang, som har et look med smokey eyes og wetlook hår. Jeg kan egentlig  meget godt lide kombinationen – specielt fordi huden ellers er holdt rimelig neutral med en let foundation og lidt highlighter. Læberne er naturlige, så der kommer ekstra fokus på øjnene.


Burberry Prorsums SS12 look er nok det som appellerer mest til den type jeg selv er. Jeg bruger aldrig ret meget farve i min makeup og her har de valgt en neutral foundation, lidt highlighter, brune og abrikosfarvede skygger, enkle strøg med mascara eller helt nøgne vipper. Læberne er også neutrale med en næsten transparent læbestift. Og så kan jeg virkelig godt lide håret. Enkelt, bølget og naturligt.


Rick Owens har en fest på læberne og dem som holder af den røde læbestift, kan sagtens beholde den i den kommende sæson. Den orangerøde tone er vel som sådan heller ikke ny, men sammen med et look, som ellers er meget skrabet, kommer der ekstra fokus på den rødorange mund. Frisurerne er avant garde og vi ville vel næsten være skuffede, hvis ikke Owens eller McQueen fandt på funny frisurer. Tror ikke lige det er et look jeg skal efterligne, men jeg kan godt lide ideen om kombineret krøllet og glat hår.


Louis Vuittons “angel-look” med kunstige vipper, shapede bryn, neutral hud og let rouge virker ekstremt feminint, let og samtidig ungt på mig. Der er fokus på øjnene og håret er sat op og skrabet væk fra ansigtet med diademer, tiaraer og hårbøjler. Det er et fint look med lidt ekstravagance, som jeg godt kunne finde på at prøve af.

Læs også:  Årets julebord


Det sidste look jeg har taget med, er et ..well… futuristisk look fra Phillip Lim. Makeup’en er helt neutral med fokus på øjnene. Denne skabes med sølv og en hvid/grå shimmer samt lidt mascara og står fint til de sart-rosa læber. Jeg kan virkelig godt lide dette look og håber, at der findes nogen derude med mod på at føre denne trend ned på gadeplan. Måske lidt vild makeup til hverdag, men det kunne stadig være cool at møde den en helt almindelig torsdag eftermiddag på Strøget.


Hvis man sådan helt overordnet skal konkludere lidt på fællesstræk, så har jeg kigget på en del flere end disse 5 og der er en overvejende tendens til at det er lidt “back to basics”. Neutrale sommeransigter med afdæmpede toner, som emmer lidt af effortlessness. Slet ikke en dårlig ting….tværtimod. For min skyld, må de der farvede læber godt gå lidt i vinterhi, selv det ser kanon ud på rigtig mange. Måske er jeg ene om den holdning. Til gengæld er der heller ikke helt så mange kulørte negle (udover neon) at spotte på catwalken, men det kommer ikke til at afholde mig fra at hive mine pangfarver frem i løbet af sommeren.
Hvilket look appellerer mest til jer? 🙂

13 Comments

  • Marianne P

    Back to basic lyder godt for mig da jeg ikke bruger specielt meget make-up i forvejen. Men et par smoky eyes kunne jeg godt tænke mig at prøve:-)

    • Malsen

      Jeg synes smokey eyes er godt når det er fest eller en aftenanledning man har, men til hverdag bryder jeg mig ikke så meget om det 🙂

  • Guapizimo

    Wang looket, altså makeuppen minder meget om det jeg har brugt hen over vinteren, jeg har stort set holdt mig til de grå farver og vil nok også gøre det lidt endnu: når vejret bliver lysere og varmere synes jeg dog godt den makeup kan virke for “tung” og så bruger jeg mere brune farver.

    Hårmæssigt er jeg mest til Burberry Prorsums, wetlook som Wang bliver det i hvert fald ikke 😉

    • Malsen

      Ja, den kan nemlig godt virke tung…og især om sommeren, hvor kuløren bliver sundere og kinderne får glød 🙂

  • june... @ Pixelerede finurligheder...

    Jeg er vist mest til det første look, da jeg synes, at jeg ligner en på 12 uden makeup 😉 Dog er jeg blevet bedre til at bruge farver, hvor jeg før i tiden altid brugte sort, og kun sort.. Nu har jeg fået sådan en fancy palette med forskellige farver, som er ret gode til min øjenfarve 🙂 men jeg er nok mest til burberry håret 🙂

    • Malsen

      Burberryhåret er lækkert! Det er jeg enig med dig i 🙂 Jeg synes også at du er fin med din mørke makeup, men der er alligevel noget ved sommer og et “nøgent” ansigt, som appellerer stærkt til mig. Tror du ville være cute “au natural” 🙂

  • Miriam

    Jeg er mest til Vuitton-looket. Er lidt skeptisk overfor Wang. Synes ikke, det er et særlig succesfuldt smokey-eye. Og så med håret? Det ligner lidt, at hun har været i bad og fået panda-øjne…

    • Malsen

      Nej, jeg tænkte også at det lignede et “jeg er lige kommet ud fra badet”- look, men alligevel kan jeg godt lide at det er lidt dystert omkring øjnene 🙂

  • Pigebrok

    Jeg er helt betaget af Louis Vuittons look. Jeg elsker det romantiske, feminine udtryk. Det skal jeg helst sikkert kaste mig ud i til foråret/sommeren!

    Therese

    • Malsen

      Det er også et virkelig smukt look….jeg vil også gerne prøve det af inkl. de falske vipper og tiara 🙂

  • Lullumut

    Cool indlæg 🙂 Jeg er klart mest til første og anden designers 🙂 Skal lave nogle vilde øjne, når jeg skal til fest på lørdag 🙂