Livet er en fest,  Min stil,  Rejser og ture,  Shopping og Inspiration,  Skriblerier

Hvad giver man en på 90 og fejring af dagen på Monello i Næstved

I mandags var jeg til en af de mere sjældne runde føs’dage – min skønne morfar blev 90 år <3 Han valgte at holde fødselsdagen “ude i byen”, for på trods af, at han er ret frisk i hovedet, så magter han ikke de store strabadser længere. Fysikken følger heller ikke så godt med, så tror han havde det fint med at overlade det hele til andre og så samtidig have en overskuelig tidshorisont på det hele.
Han havde, med min mors hjælp, valgt at fejre dagen på Monello på Næstved Havn – et sted, som jeg faktisk ikke rigtig kendte i forvejen. Der er sket så meget i good ol’ Næstved siden jeg flyttede derfra. Monello er en italiensk restaurant, som har til huse allerøverst i den store kobberbygning ved den gamle havn. Der er et fuldstændig fantastisk view over havnen fra de kæmpestore panoramavinduer. Og så kan det altså anbefales at gå en aftentur langs havnen – der er masser af ting at kigge på, flot kunst og hyggelige (kysse-)bænke. 😀
Jeg havde pyntet op med bl.a. 90-år balloner og flag, så fødselsdagsstemningen blev helt i top. Han blev både glad og rørt og havde en fantastisk aften med hele familien.


Monello har selvfølgelig helt klassiske italienske retter – både antipasta, pizza osv. Men der er også super lækker a la carte, buffet og italienske desserter. Jeg ved ikke præcis, hvad min morfar havde givet for hele pakken, men vi fik velkomstdrink, 3 retter bestående af virkelig lækker tomatsuppe, mør og lækker oksemørbrad med rodfrugter, italiensk is samt kaffe og italienske kager. Kan virkelig anbefales – behagelig betjening og dygtige tjenere.
Jeg skal helt sikkert tilbage på Monello og have (mere) tomatsuppe og så skal jeg smage deres pasta. Elsker pasta. Næsten lige så højt som jeg elsker tomatsuppe. Mums.
Monellos menukort her.

Læs også:  Mistrivsel. Om at træffe den tunge beslutning om skoleskift og om hjerteenergi som er på vej tilbage

Så selve aftenen gik altså over al forventning, men jeg havde godt nok lidt sved på panden i dagene op til for hvad skal man dog give i gave til en mand på 90, som ingenting ønsker sig og som synes han har alt? Faktisk havde jeg nok satset på at finde et eller andet sjovt i Polen, hvor vi jo var dagene op til, men nix ….. der var intet. Tænker at I måske kommer til at stå i samme situation og skal give en gave til en ældre person, så her får I min inspirationsliste og så kan I jo selv tænke videre ud fra det 🙂

 

 

 

 • Abonnementer på deres yndlingsmagasiner/ -aviser
 • Ture i det omfang de kan – både korte ture som fx Knuthenborg, sejlture mm, men også get-aways, staycations osv. Hvis de er alene, som min morfar er det, så kan man jo lave en fælles tur ud af det. Så får man også bonus i form lidt fælles oplevelser og kvalitetstid. Der findes masser af gode dealsites på nettet, så hold øje
 • Gode spiseoplevelser, hvis det er en person med madglæde og god appetit
 • Bestil tid hos frisør, fodterapeut, massage, varme bade osv. Alt hvad der er godt for en gammel krop
 • Inviter til en musikoplevelse eller revy – min morfar fik bl.a. en operette-tur og der var ikke et øje tørt. Han elsker opera og operette
 • Køb hjælp til hjemmet. Rengøring, vinduespudsning, maling af stuen, køkkenet osv. Jeg overvejede længe om det var det jeg skulle købe.
 • Gavekurve med lækkert indhold
 • Familiebilleder til væggen/ skænken. Og dette valgte jeg. Jeg bestemte mig for at give ham et portræt af ham og Silas. Jeg pakkede en ramme ind og beskrev oplevelsen i rammen.
  Oldefar og oldebarn. Jeg har lidt billeder af dem sammen, men ikke sådan nogen “rigtige” og jeg vidste at det ville vække glæde. Så jeg har booket tid hos Annamaria i Korsør (samme fotograf som lavede optagelser af Silas’ ar til forsikringen) – for det første er hun virkelig sød og dygtig og for det andet, så har hun et “bedste-tilbud” på netop bedsteforældre/ børnebørn eller oldere …. Vi laver en tur ud af det og spiser kage i Korsør efter billederne er blevet taget. Glæder mig rigtig meget til oplevelsen sammen med ham.
  Se Annamarias instagram her – så fint altså. Og hendes website her.
Læs også:  Sporty er cosy

Håber at anbefalingerne og ideerne kan bruges – føj endelig gode ideer til i kommentarerne …. det ville jeg blive glad for.