Barneliv,  Livet er en fest,  Mad og opskrifter

Temafødselsdag med Nexo Knights LEGO – børnefødselsdag

Temafødselsdag med Nexo Knights. Forhåbentlig kan dette indlæg inspirere lidt. Min skønne søn blev 5 år i mandags. Med melankolsk indre vækkede jeg ham om morgenen og kunne et øjeblik slet ikke begribe, hvor hurtigt tiden er gået. Så meget er sket, så meget han har udviklet sig. Heldigvis, er han stort set hvert år velsignet med bragende solskin på dagen – både da han kom til verden, men faktisk har alle 5 fejringer budt på mindst 20 grader og dejlige muligheder for at være ude. (Det er en anden måde at sige at jeg godt tør invitere børnehavehorden ….. haven er jo heldigvis ikke en der skal støvsuges ha ha ).

Temafødselsdag med Nexo Knights – mareridtet er startet


Nå, men jeg starter lige et andet sted, for da vi tidligere snakkede om, hvad han ønskede sig, så var der ikke så meget slinger i valsen. “Mor, jeg vil ønske mig en NEXO KNIGHTS kage“. Til de uindviede, kan jeg oplyse, at det er en af LEGOs nyere opfindelser. Vilde riddere med specielle powers som kan scannes på iPad’en og det tilhørende NEXO-univers i app’en, onde gargoilere, tryllebøger, sure jokere, troldmænd og den slags. Der er 5 riddere og man har selvfølgelig en favorit. 


Sidste år ønskede han sig en Batman-kage. Og det fik han selvfølgelig. Nu skal det lige siges, at jeg på ingen måde kan bage og at der i høj grad blev sået tvivl om, hvorvidt jeg faktisk selv havde lavet den der Batman-kage (en af mine veninder mente endda at jeg tog æren for at min kæreste, som er bager, garanteret havde slidt med at lave den ha ha 🙂 ), men som jeg har prøvet at forklare dem, så er det at lave en kage …. sådan i “lagkage-agtig forstand” jo overhovedet ikke det samme som at bage! Hey, det er design! Og det synes jeg er sjovt 🙂 Altså, man kan jo vælge at lade Karen Volf levere kagebundene …. hun gør det så glimrende, så det vil jeg slet ikke dyste udi og så slipper man 100% for varme ovne og decideret bagværk 🙂
Men jeg tænkte, at en kage ikke var nok, så jeg gik i gang med et helt NEXO-tema. Alt lige fra vimpler med de der powers på, muffin-holdere, banderoler til drikkeflasker, sugerør og pinde med onde ildmonstre til at stikke i pølshornene. Man kan ikke købe den slags, men LEGO har det hele klar til udprintning på deres hjemmeside, så man skal bare i gang med kopimaskinen og saksen. (note: Gå i gang i god tid … der er meget klippearbejde)
Jeg forstørrede powers op, så de fyldte lidt mere i stuen og nu hænger de så og pynter på hans værelse. De er meget fine faktisk – googlede bare “nexo Powers” og så kopierede dem over i word, printede ud og satte på snor.
Hans overraskelse var stor om morgenen, da stuen var fyldt med powers på ranker og gaverne ventede på ham. Børnehavens drenge fik serveret tag-selv-bord med masser af NEXO ånd og især de små juiceflasker med banderoler, hvor der kunne skrives navn på, var et hit sammen med sugerørene …. de var sørme også fine, synes jeg.
Vi serverede pølsehorn, chokolademuffins, frygtspyd, rosinboller og vand/ juice – alt sammen faldt i god jord! Heldigvis 🙂 Hans Nexo temafødselsdag med Nexo Knights var et kæmpe hit.

Læs også:  Mistrivsel. Om at træffe den tunge beslutning om skoleskift og om hjerteenergi som er på vej tilbage

temafødseldag med Nexo Knight

Kagen …. ja, den tog så lidt tid, men købte 3×3 lagkagebunde fra føromtalte mester Karen og så gik jeg ellers i gang med at bygge en firkantet kage (lidt større en A4). Brugte chokolademousse og vaniljemousse mellem lagene og tynde skiver af jordbær for at give en smule syrlighed mod alt det søde. Bagefter dækkede jeg hele kagen med smørcreme (frosting) inden marcipanen blev lagt på. Jeg brugte en hel pakke marcipan og vel nok et par dl flormelis og en smule grøn farve for at få den lyse mintgrønne som den endte med at være og så igen masser af flormelis på bord og kagerulle i udrulningsprocessen. Marcipanen blev så fin og jævn. på med den, skære til og derpå et sukkerbillede af de kække riddere. Som særlig feature lavede jeg marcipaneffekter som om en af ridderne bryder op af kagen – selvfølgelig hans yndlingsridder. Samlede bare kun overkroppen og placerede den på kagen. En lille smules flødeskumskant og voila. Der var ikke et øje tørt 🙂

Er spændt på, hvad jeg skal kaste mig over næste gang, men jeg glæder mig også lidt allerede.

Andre temafester

4 Comments