Rejser og ture,  Skriblerier

Live fra Antalya Xanadu Resort – vlog

Hej med jer 🙂 Jeg landede igen i går fra min lille svip-pressetur til Antalya og var helt færdig – stod op kl 03.30 og transfer i Istanbul var rent kaos, så jeg tørnede ret tidligt ind i går aftes, selv om det egentlig var min mening, at jeg ville have haft lavet dette indlæg til jer. Nu blev det så nu i stedet. Da jeg var dernede lavede jeg fredag eftermiddag en lille videohilsen til jer fra smukke Xanadu Resort, som ligger i Belek lige uden for Antalya. Jeg kunne dog ikke få streamingen til at fungere fra min iPhone, så den kom aldrig online i realtime, men synes alligevel at jeg vil uploade den nu her, da man får en ret god fornemmelse af resortet. Eller i hvert fald min udsigt, hvilket var mere end begejstrende! Læs mere om turen under videoen! Jeg undskylder et lidt træt look, startbillede med glad-gris-fjæs og halvvådt hår, men når nu videotrangen lige melder sig, så må man jo ofre sig 😀 ha ha 😀 Nå, men se med her:

**

**
Jeg er en ren novice ud i all inclusive og har kun få femstjernede hoteller i bagagen. Da Antalya municipality inviterede mig på den her pressetur til, havde jeg da forventet pæn indlogering – nuvel – men da ikke som det her, ha ha 🙂 Det er jo totalt Resort-luksus med alt hvad hjertet begærer. Jeg mener bare …. Egne bowlingbaner, bio, fitness, butiksarkader, restaurant (hvor jeg ind til flere gange har spurgt hvad et eller andet koster ha ha ….. Nååååå nej, det er jo gratis, sorry) – for slet ikke at tale om de udendørs faciliteter så som masser af forskellige pools, børneland (også indendørs …. Med legetanter og – onkler), strand, vand, spa osv osv. Faktisk behøver man slet ikke bevæge sig uden for resortet, hvis man bare skal slappe af. Hvis man synes det er kedeligt med det samme sted hele tiden, så er den fine gamle by Belek kun 7-10 derfra i minibus og Antalya er ca 30-35 km derfra, hvis man ønsker storby. På ruten mellem Antalya og Xanadu, ligger den store temapark The land of Legends hvor man kan boltre sig i vand og meget andet hele dagen. Det er paradis på jord for børnene og jeg er sikker på at Silas ville have elsket det og ikke været til at drive ud derfra, men jeg havde ham ikke med af hensyn til os begge. Han må jo heller ikke være i direkte sol og det ville have været synd for ham.

Læs også:  At sove godt og få mere ud af sin energi

EXPO 2016 er også på vejen og her er jeg bare nødt til at sige “GO VISIT” – nu. Det er det jeg bl.a. siger noget om i videoen. Det er fuldstændig fabelagtigt og magisk om aftenen med futuristiske lys og et hav af oplevelser. Der kommer et særskilt indlæg om EXPO fordi jeg var helt bjergtaget og der er så meget at fortælle. Lukker slut oktober, så det er nu, hvis du skal opleve det.

Antalya Aquarium er også ved byen og er man til smuk arkitektur, havdyr, inspirerende nytænkning, 130 meter tunnel under vandet og en wild park med reptiler, så kan det kun anbefales til både børn og voksne, men også mere om det lidt senere.

Jeg har lyst til lige at lave en lille note og spring bare afsnittet over, hvis det ikke er interessant. Men. Der er jo mange holdninger til Tyrkiet i øjeblikket og selv om jeg på mange måder er rasende på landets politiske ledere, så er jeg måske lidt forudindtaget hvad angår Tyrkiet, da min tidligere bedre halvdel er derfra og jeg har selv har boet og arbejdet der. Det er mit andet hjem og det vil det altid være, for den tyrkiske almene befolkning er overhovedet ikke at sammenligne med de politiske overhoveder.
Den tyrkiske gæstfrihed og glæde ved at dele og tage imod udlændinge, er enestående. De er nærværende, de elsker børn og børnefamilier, er interesserede i at hjælpe og lære en at kende. Især kan denne følelse opleves i storbyerne som fx Antalya og hvis man selv søger lidt ud og væk fra hotellerne og turistområderne, så tag en dolmus (udtales ‘dålmush’ og er en minibus) ud af byen og stå af i en tilfældig (ikke turist)by … en flække. Spørg så efter bedste sted at spise eller få noget at drikke og så har I allerede skabt de første nye venner. Der vil være masser af fremstrakte hænder, som er klar til at hjælpe og det skulle såmænd ikke undre mig, hvis I endte i en eller anden families hus til mad eller te. Det er sket for mig flere gange.
For den brede befolknings skyld, så håber jeg af hele mit hjerte, at det demokratiske sammenhold som demonstrationerne i især Istanbul og de andre store byer har vist, kan få deres politikere til at forstå, at folket på ingen måde ønsker at afgive magten til lederne og at demokratiet er kommet for at blive. Hvordan man som borger i resten af den vestlige verden vælger at udtrykke sin ærgelse, må være den enkeltes anliggende. Jeg mener – om man vælger at rejse dertil eller ej og der er mange vinkler. Sikkerhedsmæssigt er der i hvert fald ikke mindre sikkert end andre steder og i turistbyerne opleves der ikke konflikter, så det er ikke den vinkel der skal være grunden i hvert fald. Nå, men nok om det 🙂

Læs også:  Vi må vente lidt endnu med tålmodighed ...

Antalya har så meget at byde på og jeg håber at høre mere og mere om at danskere vælger dette område som deres rejsedestination – hvis ikke nu så senere. Jeg vil rigtig gerne tilbage dertil næste år, når jeg må og kan lidt mere … gerne på samme hotel (manner, det er jeg slet ikke kommet mig over) og så lige sådan en uges driverliv … mums.

Og så bare lige for at at have helt rene linjer, så var dette en pressetur, men uden nogle krav til indhold. Alle mine oplevelser dernedefra beskrives med egne ord, følelser og oprigtighed.

3 Comments