Hjem og bolig

Linum

Linum
Svenske Linum, med grundlægger Sven Kempe i spidsen, inviterede i sidste uge til en præsentation af virksomheden og dens produkter. Jeg elsker jo en god virksomhedshistorie, ved I nok, så jeg labbede Svens historie om, hvordan han, for over 40 år siden, rejste til Indien i et andet ærinde og siden endte op med at skabe en virkelig stor virksomhed, som den dag i dag arbejder med hovedsæde i Sverige og fabrikker i Indien, i mig. De indiske tekstiler blev til start kombineret med enkle svenske designs, som siden har udviklet sig til at have et sortiment med over 2.000 varenumre. En gribende historie om medgang og modgang, men også om stædighed, udvikling og vilje til at ville lykkes. Den vilje omfavner tilsyneladende stadig Linum i dag, hvor der er 65 medarbejdere fordelt rundt om i Europa og i Indien.

Når man har fået historien fortalt og derefter bliver sluppet løs i tekstil-slaraffenland, så mærker man på tingene anderledes. Eller jeg gør i hvert fald. Jeg tjekkede ubevidst detaljerne ved håndværket og mange af de ting, som Sven tidligere havde præciseret (som fx måden syninger afsluttes på, så de holder), kunne jeg godt se. Med andre ord blev det altså rimelig tydelig for selv en lægmand med absolut minimum kendskab til det at sy. (Ahem, fik jo faktisk altså heller ikke det der symaskinekørekort i Folkeren.)

Linum laver sådan set tekstiler til det hele. Soveværelse, køkken, bad, stue, havemøbler etc. Og derudover en række forskelligt dufttilbehør så som sæber, æteriske olier mm.
Selve materialerne og farverne rammer mange forskellige målgrupper og formål. Der er alt fra skandinavisk minimalisme i form af lette hørduge i mørkegrå nuancer og sengetøj i enkle snit og farver til stribede sommerlette farver, som egner sig til havestue, sommerhus eller den varme terrasse. Personligt, forelskede jeg mig helt og aldeles i den stribede liggestol (695,-) og det smukke smukke sengetøj. Og puderne. For pokker de var pæne mange af dem. Var så heldig at få en smuk en med hjem med orkidée-print. Uha, den er fin. Det var super fint at opleve det hele – og praktisk, for vi står faktisk foran at skulle ændre en del herhjemme, så super at få lidt inspiration med på vejen.

Læs også:  Funktionel og komfortabel indretning

Kendte I mon Linum i forvejen? 🙂

6 Comments