Shopping og Inspiration

At rejse til Tyrkiet

I samarbejde med Momondo

Når man bliver kontaktet i forbindelse med at lave et skriv om ens yndlingsdestination, så er det svært at takke nej. I ved efterhånden godt, hvor meget jeg har rejst i Tyrkiet …. I har set billeder derfra, fået opskrifter og kan sikkert godt gennemskue min passion for det varme klima og den smukke natur.
Ikke desto mindre er det mig komplet umuligt at anbefale ét rejsemål i Tyrkiet – dels handler det om, hvilke oplevelser man er til (Tyrkiet har ligesom det hele og er virkelig stort), men det handler selvfølgelig også om rejsetryghed og sidst men ikke mindst økonomi. Skulle jeg anbefale en enkelt tur, så er det at flyve til Istanbul, leje en bil derfra og så køre ned langs vestkysten med endestation Cesme og flyve hjem fra Izmir. Billige flybilletter fås altid gennem Momondo, som generer søgeresultater fra et hav af forskellige flyselskaber. Der er masser af hoteller at finde online også – vi rejser stort set aldrig med pakkerejse, fordi vi nyder den frihed det giver at komponere turen selv.

shopping mall istanbul Shopping Center in İstanbul

Turen kan varieres ift længde, men jeg vil anbefale, at man starter med at have 2-3 dage i Istanbul for at få shoppelysten styret i en giga storby som er helt fantastisk og som ligger over to verdensdele (Tax Free fordele, når man handler i den asiatiske del ;)). Derefter ville jeg så køre sydover og besøge øen Gallipoli, som er spækket med historie og smuk natur. Her er bl.a. flere stop, som involverer mindesteder og monumenter for Første Verdenskrig og man kan såmænd også sole sig lidt på de smukke strande, hvis man er til det. Man kan derefter sejle over til Canakkale og så følge kysten ned mod Cesme – jeg vil klart anbefale, at man stopper ved nogle af de små spisesteder, som ligger langs vejene. Her vil man opleve den ægte gæstfrie lokalbefolkning i deres rette element udenfor de alt for turistede områder.

Læs også:  Set i bakspejlet


Der er flere andre stop på ruten, som er “musts”. Det første er Troja! Selv om det er et udgravningssted, så er det ikke svært at forestille sig, hvordan der har set ud og går man lidt op på den største af bakkerne, så har man det smukkeste udsyn over den bugt, hvor flåden gemte sig før overraskelsesangrebet på Troja. Har man ovenikøbet set filmen, så er man godt kørende på den indre film 😉 En trojansk hest er blevet bygget efter det man regner med har været de rigtige mål og den kan man komme op i.


Næste stop bør klart være Ayvalik, som gemmer på en af naturens perler. “Djævlens spisebord” er navnet (på tyrkisk: Seytan Sofrasi) og i dagtimerne er der da ganske smukt. Magien sker imidlertid ved solnedgang, hvor landskabet/vandet, som man står og ser ud over, ændrer karakter fuldstændig! Synet er ubeskriveligt og ikke engang fotos kan gengive det med nøjagtighed.


Sidst på ruten, ville jeg lægge Cesme. En relativ uspoleret perle af et turiststed, hvor befolkningen og turisterne smelter sammen og lever sommerlivet sammen. Der er masser af miniudflugter at tage derfra – bl.a. er der hvide bounty-strande ikke langt derfra 😉 Den lejede bil ville jeg aflevere i Izmir og derfra tage flyet hjem til lille DK. Den beskrevne tur kan sagtens fylde 14 dage ud, eller mere, og har kombineret storby, strand, historie, seværdigheder, natur og lokalbefolkning.

Skulle I have spørgsmål omkring at rejse i Tyrkiet, så spørg endelig – det er ikke alle steder jeg har været, men det er mange! Hjælper gerne og svarer gerne på spørgsmål 🙂

Læs også:  Måske den bedste gave til både mig og min bedre halvdel

4 Comments

  • Bolize

    Jeg har jo kun været der en enkelt gang – men det var en fantastisk dejlig oplevelse 🙂
    Denne rejsebeskrivelse er helt vildt “spiselig” med skønne billeder – meget flottere end et rejsekatalog! ♥

  • Jeanette

    Rigtig fin guide du har lavet 🙂
    Jeg har selv kun oplevet Tyrkiet fra byen Alanya , men ved der er så meget smukkere steder at se i tyrkiet , så håber jeg kan opleve nogle af disse steder engang 🙂