Shopping og Inspiration

Your click = Their education , Sisters, let’s kick some ass!

Nogle af jer, som har klikket ind på bloggen tidligere i dag, opdagede måske at der skete noget alt imens i sad og læste. Teksten forsvandt og en besked fra mig til jer, tonede frem på skærmen.


Jeg er blogunteer
– en lidt fiks ordtwist for volunteer. Jeg bruger lidt spalteplads på min blog i den næste uge til at sætte fokus på noget, som er så uendeligt vigtigt og samtidig så uvirkeligt for os her i Skandinavien at forestille os – vi er nemlig slet ikke i nærheden af den situation og kommer det forhåbentligt aldrig.

Tingen er, at mange piger og kvinder i Senegal ikke kan læse (det gælder for så vidt også mange andre dele af Afrika, men i denne omgang handler det om Senegal). De går ikke i skole og de har ingen udsigt til uddannelse. Dette betyder, at de er dårligere rustet til deres fremtid end hvis de kunne læse. Faktisk (og skræmmende nok) har et barn, som fødes af en læsende mor, væsentlig større chance for at overleve. Vildt ikke?

UNESCO og Always har sammen søsat et kæmpe projekt for at skabe awareness og for at rejse midler til at sætte seriøst ind i kampen mod analfabetisme. En håndfuld skandinaviske bloggere har været i Senegal for at dokumentere virkeligheden og tage de levende historier med hjem i form af oplevelser og billedmaterialer – fra Danmark har vi denne søde pige som talerør for projektet.
MEN der ligger også masser af andre frivillige kræfter i dette projekt – mange danske bloggere … store som små, har taget projektet til sig, fordi de også ser vigtigheden i at sætte uddannelse på dagsordenen.

Læs også:  Leggings til kjoler, leggings til sweats, leggings til alt - coronatidens bedste beklædningsdel

Personligt, går jeg ganske ulønnet ind i dette med to forskellige sko (nu er vi jo på en modeblog) – den ene fordi jeg har et medie, som skaber direkte forbindelse til andre medsøstre (jer), som jeg er sikker på vil synes, at dette er lige så vigtigt, som jeg selv synes. Derudover, så er jeg lærer af profession og kan jo kun lovprise den her slags initiativer. Vi VED, at en mere uddannet verden også vil give bedre levevilkår – én ting er, at vi i Vesten giver en masse til Afrika, men det vi giver allerbedst er evnen til at kunne selv og den evne opnår man bedst ved at lære. Bottom line, så falder det hele ned til én eneste linje. “Kan du læse, så kan du få….”

Du støtter med kliks! For hver gang du klikker på et banner, som det her under, så giver Always penge til projektet og det betyder at en pige kan komme i skole. Målet er at 40.000 piger skal få glæde af projektet, men det kunne jo være SÅ cool om vi kunne nå endnu mere. Sister for Education – GO CLICK –>

Du kan også like og læse mere her på UNESCO/ ALWAYS facebookside, hvor du også kan kreere dit eget støttebadge og deltage hvis du har en blog.

14 Comments