Shopping og Inspiration,  Skriblerier

Rigtig? ……. om det med krop, form eller mangel på samme

Kære læsere,

Fakta: jeg er en str. 42/44/46.

Fakta: jeg er 182 cm. høj

Fakta: jeg vejer ? kg. (Who cares?) og det er helt ærligt – har ikke vejet mig i 100 år. Mærker i stedet efter om jeg har det godt og om tøjet er rart og sidder pænt.

Måske jeg så bare skal tie stille allerede nu, for jeg er uden for normalbegrebet. Vel og mærke normalbegrebet, som det er blevet diskuteret den sidste uges tid. Sjovt nok, følte jeg mig ret så normal ind til da, men kan da godt se og forstå på det hele, at det er jeg måske slet ikke. Av, hvor kedeligt. Eller? Næ, jeg har det fint med den krop og bygning jeg har. Jeg lever sundt og godt, har grin, glæde, succes og kærlighed i mit liv og er på mange måder en helt almindelig (unormal) pige i 30’erne. Så jeg siger “pyt” og ryster lidt på hovedet. Jeg spurgte på min facebookside, om der var brug for mit lod i debatten og overvældende var det, hvor stor opbakning der var til, at jeg skulle skrive det her indlæg.
Når denne her lidt skarpe indledning så er skrevet, så vil jeg faktisk gerne rose Kia for at tage emnet om kropsopfattelser til Danmark efter at hun havde fulgt med på den svenske topbloggers bikiniindlæg. Ros for hendes behandling af emnet både på sin blog og i tv. Det er en vigtig debat, Kia har gjort det godt og jeg håber, at debatten formår at få lidt storhed og ikke bare bliver en storm i et glas blogvand og noget vi sætter fokus på i halvandet minut ad gangen. Som med barnemodellerne fx, Pels fx, anorektiske modeller fx.
Jeg bliver dog imidlertid små-irritabel, når normalitetsbegrebet fastlåses, snævres ind og defineres til at være en størrelse. En str. 38/40. Hvorfor? Fordi det svarer til str. medium? Den fastlåsning forstår jeg ikke at nogen vil udtrykke, ligesom jeg har læst eller hørt: “det er da lige meget om man er en str. 38, 40 eller 42”. Tilsyneladende gør det altså noget at være en 44. Eller en 32 for den sags skyld.
Jeg ville have ønsket, at debatten havde holdt sit fokus på, at det handler om velvære og sundhed uanset kroppens højde og drøjde. Ingen af os hylder, at det at være for tynd eller for tyk er godt, hvis det bunder i usundhed. Skulle bare have ønsket, at man ikke havde sat størrelser på. Jeg nægter personligt at lade mig definere af grænser andre har sat og selv om nogle derude måske vil definere mig som en “plus size blogger”, så gør mig den tjeneste at lade være. Ingen firmaer, medier, læsere, bloggere, modelprogrammer mm. skal låse mig, dig eller andre fast i kategorier, som kun har til sigte at sælge produkter eller at generalisere på, hvad der er glæde og hvilke størrelser, som har det godt.
En af mine gode veninder er en str. 32 og hun er faktisk kurvet (og dermed en “rigtig” kvinde i forhold til debattens toner andre steder), men hey…glemte jeg at sige, at hun er 1.52 og med jævne mellemrum må høre på åndede dværge-jokes? Skidesjovt ikk’.
Pointe: Der er ingen forkerte eller rigtige kvinder. Der er dødssyge gamle etiketter med slidte figurer af fx Betty Boo og Marilyn Monroe på den ene side, Twiggy og Kate Moss på den anden og sikkert nogle helt andre på den tredje side. Kvindeidealet bør være mangfoldigt og lad det dog få lov til at være det!

Læs også:  Til manden der har alt - et jakkesæt

Måske nikker nogle af jer lige nu og erklærer jer enige. Måske ryster nogle på hovedet og mener, at jeg overreagerer på vegne af alle, som ikke lige passer den glassko, som går på omgang pt. Ja, nogle af os må hugge en hæl og klippe en tå for at få lov at lege med, men so be it. Jeg vil gerne lege med og jeg kan godt passe skoen. Også selv om det ikke lige så sådan ud til at begynde med.

Når alle de her ord så er skrevet og sagt, så ærgrer det mig også, at konklusionen på de mange ord, fordelt over indlæg over hele blogland, mere eller mindre står tilbage i det ene lys, at vi er et produkt af det alt for styrende mediebillede og at det blot handler om at lære at have det godt med sig selv, uanset hvad andre mener. Jeg synes ikke, at det er helt så enkelt. Det er fx ikke nemt, når nogle webshops herhjemme kun bestiller varer til og med str. 40 på trods af at mærket laver større størrelser og så ovenikøbet kalder en str. 40 for en large?! Hvordan var det så, at vi skulle rykke ved noget som helst i Danmark? Hvorfor går de forretningsdrivende modepushere ikke forrest og hylder mangfoldigheden? Jeg har tit overvejet at skrive og spørge, hvad grunden er til at en str. 32, 34 og 42, 44 er ikke-eksisterende på en webshop. Synes det er noget forbandet størrelsessnobberi. Når man tjekker de shops, som rent faktisk har en god gammeldags x-large, så er det nærmest de størrelser, som ryger først, så argumentet kan ikke være, at de ikke kan sælges. Hvad er det så? Ja…jeg kan kun komme i tanke om, at man åbenbart ikke kan være fash som en xl, at man kun ønsker sig det slanke midterste kundesegment og at tøjet fylder for meget på lageret 😉 Ej, det sidste er vist bare lidt galgenhumor, men følg mig lige….det er da mærkeligt. Eller når HM laver designersamarbejder og største str. er 40. Arhmen, altså….og for det ikke er løgn, kommer skoene så også nogle gange kun til og med 40, så lige pludselige bliver vores fødder også gjort unormale. Kom nu ind i kampen, kære firmaer – det er sgu’ ikke fair, at I også gør mine fødder kede af det.

Læs også:  Set i bakspejlet

Så! Jeg kunne sagtens fortsætte, men nu skal jeg nok holde mund. Jeg håber, at I kender min pen godt nok til at vide, at jeg altid skriver med et glimt i øjet og samtidig håber jeg, at I vil give emnet lidt tanker, hvad enten I er smukke i den ene eller anden størrelse. Indlægget endte med at blive billedløst alene af den årsag, at jeg ikke ønsker en debat om, hvem der er rigtig og forkert, om det er mest synd for de tyndeste eller tykkeste.
Tag hellere stilling til, hvordan vi bevarer den kvindelige mangfoldighed. Meninger, synspunkter, tilkendegivelser, enigheder, uenigheder er så hjerteligt velkomne. Ordet er jeres.

Jeres normale Malsen 🙂

70 Comments

  • Kia

    Jeg vil bare gerne lige sige at jeg i bund og grund bare gerne vil frem til at vi alle er smukke og seje, ligegyldig hvilken størrelse vi er og jeg vil egentlig bare gerne være med til at gøre opmærksom på at kvindebilledet i DK er meget mere nuanceret, end det bliver vist i mediebilledet og på webshops, som du jo også siger..

    Så jeg er faktisk ret ked af, at både str. XS og nedefter og str XL og opefter har følt sig overset. Det er ikke min pointe. Jeg kunne i princippet ligeså godt have sagt XL er XXL.

    🙂

    • Malsen

      Jeg har ikke været i tvivl om DIN pointe på noget tidspunkt (og er jo i min konklusion ret så enig med det der var dit udgangspunkt), men efterdønningerne har desværre fået en anden lyd. Jeg føler mig ikke overset, nedgjort eller har behov for at pege fingre ad nogen, men har derimod behov for at give et indspark i debatten, som heldigvis stadig har relevans. 🙂

  • Maria - Garderobeskabet

    Godt indspark i debatten, som i det hele taget har været interessant at følge med i. Og vigtig ikke mindst. Jeg har undret mig over præcist det samme, som du er inde på – både i forhold til den nuværende debat, hvor der tit nævnes en størrelse 38 og 40 som ‘normalen’ og så de webshops, der kun sælger op til en størrelse 40/L. Personligt har jeg brugt alt for mange år af mit liv på at føle mig som værende unormal, når man snakker størrelser, men det er jeg heldigvis kommet mig over. Når jeg kigger på mig selv og mine veninder, ser jeg mangfoldighed og smukke, sunde kvinder og ikke størrelser, selvom vi helt sikkert veksler mellem en størrelse 32-34 og en størrelse 46-48.

    • Malsen

      Lige præcis, Maria! Jeg er også for længst kommet videre….en del hænger selvfølgelig sammen med vores alder, men vil alligevel gerne være med til at slå et slag for den smukke mangfoldighed 🙂

  • Mie

    Utolig velformuleret og godt indlæg. Godt gået! Synes du får en anden vinkel på hvilket klæder debatten (som efterhånden er en XXL i blogverden ha ha). Det var bare alt jeg ville sige. 🙂

    • Malsen

      Tusind tak, Mie 🙂 Jeg er virkelig glad for at du ser, hvad det er jeg forsøger at gøre….nemlig at skabe en anden vinkel.

  • AnjaO

    Rigtig godt indlæg Malsen!
    Og jeg har godt nok også tit undret mig over hvorfor H&M en overgang havde fjernet deres XL og hvorfor den umiddelbart nu kun fås online. Jeg oplever nemlig også at det altid er de størrelser der ryger først!

    • Malsen

      Mange tak, Anja 🙂
      Ja…lige netop. Og fedt at der er startet denne debat…..håber at virksomhederned ser glimt af den og at nogen måske er med til at rykke lidt i en anden retning.

  • Bolize

    Du har ordet i din magt 🙂 … flot, flot skrevet ♥
    Vi kvinder kan faktisk lære en hel del af hankønnet, når det kommer til opfattelsen af os selv og vores udseende. Mænd er nemlig langt mere ”udadvendte” end kvinder og de er tilfredse med sig selv, lige meget hvor korte/høje de er eller hvor runde de bliver. Vi kvinder er bare hårdere ved os selv. Vi ER dejlige uanset højde, drøjde og str. DET skal vi huske at sige til os selv! Str. i tøj har ingen betydning overhovedet – det ER og BLIVER den indre glød som skal komme til udtryk. Personlighed, er nøgleordet … Resten er faktisk så inderlig ligegyldig. Jeg kender ’kedelige cigarer’ på 1,80 str. 36 gaaaaaaaaab – jeg kender ’skønne tøser’ på 1,80 str. 46 wow  … Dette handler altså om personlighed og stil og IKKE om vægt og tøjstr.! Vi har en idé om, at det er os selv, der er noget galt med, når noget er galt. Vi tror, at alt bliver bedre, hvis vi bare laver om på os selv – taber os, får lavet et eller andet ved øjnene – fedtsuges – brystopereres o.s.v.. Og den tankegang SKAL der bare gøres op med NU. Når det sker, kommer idealerne til at spille en mindre betydningsfuld rolle i vores liv. OG alle debatter og vanvittige udsagn vil dø ud … Så’damn’! … go for it 😉

    • Joan Ljungmann

      Rigtigt Bolize – det handler om PERSONLIGHED ikke PERSONLIGSTØRRELSE.

      Én ting kunne dog lette gevaldigt og det ville være: BLIV DOG ENIGE OM STØRRELSER kære producenter, eller hvem der sætter dagsorden for disse tal. Så man roligt kan købe hjem fra f.eks. nettet. De standardmål de sætter på der (og efterligner hinanden med) passer IKKE!

      Hilsen Joan

    • Malsen

      Jeg tror desværre at det er en Uriaspost at tro at vi kan ændre ved hele samfundsnormen, som den har udviklet sig, men jeg synes det er fantastisk at der er kommet hul på debatten og lad den blomstre. I forskellige retninger. og lad den for gud skyld ikke dø. Jeg vil bare gerne væk fra mere rigtigt/mere forkert holdninger og holde fast i at mangfoldigheden er smukkest 🙂

  • Karen

    Godt brølt, løvinde!
    Som en fellow-udenfor-normalbegrebet-kvinde kan jeg kun være 100 % enig. Jeg har tit og ofte skrevet/ringet til firmaer og fået målt tøjet, for jeg kan ikke bare bestille en str, for også jeg svinger fra 38-46, fra M til XXL.
    I en anden forbindelse skulle jeg måles og vejes og mit BMI sagde 29, altså overvægtig indenfor dette begreb. Det, der så er interessant her, er at min fedt/muskel ratio viser, at jeg er veltrænet – at min vægt skyldes muskelmasse og mit “fylden” i verden altså ikke udelukkende skyldes softice! 🙂 Alligevel er der fabrikater og brands, butikker og webshops, jeg går langt udenom, fordi jeg ved, at jeg går tomhændet og lettere nedtrykt derfra, fordi jeg i deres optik er “uformelig”…
    Både sundhedsbegrebet og skønhedsbegrebet er jo til debat i ny og næ – navnlig ovenpå en modeuge;-) og eftersom skønhed og sundhed går hånd i hånd med identitet og udvikling, synes jeg, dit indlæg er både berettiget og sobert.

    Kh Karen

    • Malsen

      Mange tak, Karen 🙂
      Jeg er meget glad for dit ordvalg…sobert. Det var klart min intention. Jeg er langt fra ude på at slå ud efter nogen bestemt, men jeg følte at debatten havde taget en drejning efter at den var blevet eksponeret bl.a i tv, hvor nogle af de reaktioner som er kommet på den, desværre generaliserer for meget.

  • Hannah

    Kære Malsen.

    Har ikke så meget at tilføje – eller jo, det har jeg altid, men vælger at lade være i denne omgang.

    Vil blot fortælle, at en af mange grunde til, at jeg følger netop din blog er, at du ikke er en ‘lille’ pige på 18, der er til de rigtige fester hver weekend! Din livsstil er meget mere ligetil og ‘bare en helt normal’ kvindeblog med tøj og stil fra en som følger lidt mere med end os andre.

    Tak for det!!

    Men lige et enkelt ps.
    Det gør det heller ikke lettere at kende sin størrelse, når nogle mærker (især amerikanske) har lavet L til M og så videre…

    • Malsen

      Kære Hannah 🙂
      Jeg er super glad for at du skriver og fortæller mig, hvorfor du læser med hos mig. Jeg bliver oprigtig glad for din kommentar. TAK! 🙂
      Og helt enig i at det er en størrelsesjungle derude….hvor intet matcher hinanden.

  • Malene

    Først og fremmest, Malsen. Meget velskrevet og en fin vinkel at have på debatten, som jeg absolut også håber fortsætter. Jeg er enig med webshops, designsamarbejder mv, men er også forstående over for at virksomhederne skal sælge mest muligt, og det gør de ved at vælge den normale størrelse (forstået som den, flertallet bruger).

    Men jeg synes også at ordene bliver taget lidt for bogstaveligt. Ja, debatten skulle rykke på at vi skal have det godt med vores krop, så længe vi har det godt og ikke propper os med unødvendigt lort (hvad enten man synes det er fedt, sukker, ikke-økologi – det er jo forskelligt, hvad man går op i). Men… Jeg er 1,83m og er en str. 40/42. Jeg er normal af kropsbygning – altså det hænger fint sammen som det skal og det er jeg udemærket klar over. Men jeg ved også godt at jeg er unormal på mange punkter – jeg er højere end gennemsnittet, jeg vejer mere end den ideelle BMI og jeg bruger str. 42 i sko. Så derfor er jeg ikke normal, fordi ordet normal i hele debatten bruges som gennemsnittet. Jeg synes det er flueknepperi at “hidse” sig meget op over netop ordet normalt, for det er tydeligt at alle mener det mindre hårdt end det lyder. Du Malsen, er højere end de fleste og så kan du sgu ikke være en 32 (for det ville ikke være sundt). Men jeg forstår ikke du bliver så stødt over at være uden for normalen(gennemsnittet) sådan vægtmæssigt og at du nu føler du ikke er normal. For du har det godt, ser godt ud og kan klæde dig som du helst vil.

    Det er lidt groft stillet op, ligesom dit selvfølgelig også er. Og jeg synes alle vinkler på debatten er velkomne, men jeg synes også man skal klappe hesten, for man kan ikke sige alt i et tv.indslag, i et blogindlæg, i en artikel mv. Jeg synes at Doves selvværdskampagner er netop den vej debatten skal gå. Den handler om forskellige kvinder, der alle er pissesmukke på hver deres måde og med hver deres figur. Og jeg synes også at den debat der har kørt de seneste dage er på vej derhen.

    Så tak for dit bidrag til debatten, Malsen.

    • Malsen

      Først, tak for rosen – er glad for at du mener at mit bidrag har berettigelse i debatten og fedt du giver dig tid til at reflektere over det hele 🙂
      Dernæst, jeg hidser mig ikke op, men ironiserer lidt over normalbegrebet. Jeg er blevet “for gammel” til at lade mig gå på af ordet i sig selv, men der er mange mange purunge læsere på mange blogs, som læser indlæg i forbindelse med debatten, som måske ikke pr. automatik når at rationalisere. Jeg, personligt, føler mig ikke hinsides normalbegrebet overhovedet, men (som du også selv skriver), så er man nødt til at stille ting lidt groft op, når man vil fremme en point eller to.
      Jeg synes egentlig også at jeg bruger ret mange linjer på at rose den måde Kia har håndteret starten af debatten på og i bund og grund er jeg jo meget meget enig i den pointe, som siger at alle kvinder er skønne. Vil helst ikke bryde mig om, hvis mit indlæg bliver et angreb på hendes startdebat, for det er den slet ikke….nærmere end reaktion på de reaktioner, som har rullet efterfølgende. Giver det mening?

      • Malene

        Jeg indrømmer gerne, at jeg slet ikke har fulgt nok med i den efterfølgende debat. Og er helt enig i, at startdebatten var god, og at den forstsatte debat nuancerer billedet.

        Måske jeg undrer mig over din reaktion fordi jeg netop tænker, at dine læsere er nået samme stadie, som du selv (og jeg for den sags skyld) er – at vi er for gamle til at gå op i opstillede idealer, men i stedet fokuserer på at være tilfreds med os selv. Men måske du også har unge læsere – og hvis bare du har en, forstår jeg bedre din motivation for at råbe op.

        • Malsen

          Jeg har en del yngre læsere også…. 🙂 Indlægget er dog skrevet (især indledningen) med en ironisk distance og jeg skal ikke opfattes så bogstaveligt. Men det ved jeg godt er meget nemt for mig at sige…jeg ved jo hvad jeg mener med hvert et ord….ikke sikkert at læseren gør det. Og det tager jeg til mig 🙂 My bad.

  • Polkapigen

    Et højt amen! Jeg har slet ikke fulgt debatten før jeg læste dit indlæg og blev nysgerrig.. Bedre sent end aldrig eller noget;):)
    Skønhed er mangfoldig og det er så ærgerligt, når det ‘normale’ bliver til det ‘gennemsnitslige’ – for det er jo de færreste, der lander lige dér som ‘gennemsnitskvindekrop’. Jeg elsker, at virkeligheden – kontra medie/modebilledet – viser kvinder i alle former og farver. Nuancer er en god ting:) og det vigtigste er netop at have det godt med sig selv:) Nå ja, og det blev så en gentagelse af noget af det du allerede har skrevet.. men tak for et godt, velskrevet indlæg!:)

    • Malsen

      Nuancer er fantastiske og dem skal vi holde fast i i stedet for at gøre op i mest rigtig/forkert. Tusind tak – er super glad for at du kan bruge indlægget 🙂

  • Lisa

    “Ingen firmaer, medier, læsere, bloggere, modelprogrammer mm. skal låse mig, dig eller andre fast i kategorier, som kun har til sigte at sælge produkter eller at generalisere på, hvad der er glæde og hvilke størrelser, som har det godt.”
    WORD, SISTER! 🙂
    Super-fedt og velskrevet indlæg!

  • Trine Lykke

    Tak for et inspirerende indlæg, bliver lige nødt til at komplimentere hele din snak om glasskoen!
    De fleste har skrevet præcis havd jeg ville skrive, og derfor har jeg ikke så meget mere at sige, end at jeg ved hvordan du har det.
    Jeg er pt str. 40 (tabt mig fra str 42), og synes det er et problem at få fingre i det lækre tøj… Ud over det du skriver med at størrelserne kun går til 40, så er de pågældendet størrelser også blevet mindre. Jeg føler mig ikke tyk, større end gennemsnittet eller noget andet, jeg føler bare jeg har svært ved at skrue kroppen ned i noget alt for smalt tøj lavet til piger på 12 uden bryster 😉
    Nu har jeg jo lige skrevet at jeg taber mig, og ja jeg er i gang med en livsstilsomlægning, men det skyldes ikke min størrelse. Det skyldes min sundhed, fordi jeg har for meget fedt om organgerne, er i for dårlig form, og sad med +15 kg efter graviditeten for snart 1,5 år siden… Og ja, selvfølgelig savner jeg min gamle krop, at det hele sidder hvor det burde og var lidt mere spændsigt. Samtidig var jeg faktisk mindre glad for min krop før mig graviditet end jeg er nu. Det ærgre mig i den grad at jeg ikke bare nød det i stedet for at tænke – aaargh bare 3 kg, bare 5 kg, tænk hvis jeg så sådan ud osv.
    Jeg tror jeg har sluttet fred med min krop nu, ville bare ønske medierne også ville gøre det 😉

    Nu fik jeg skrevet en masse ligegyldigheder alligevel, men jeg håber det varm er at har sat tankerne i gang hos os alle!

    • Malsen

      Absolut ikke ligegyldigheder, Trine! Du rammer jo meget det som er hele kernen…..at have det godt og være fokuseret på sin krop på en god måde. Uden at slå sig selv oveni hovedet.
      Er glad for at du kan lide sprogbilledet med glasskoen…virkelig 🙂 Tak!

        • Malsen

          Det er jeg ret så beæret over at du har, hvis man kan sige det sådan. dejligt, når ens ord får vægt.
          Jeg er helt enig….det er det der er så cool ved blogging…..det kan både være overfladisk og dybdegående 🙂

  • Liselotte

    Kære Maisen,
    Det er et superrelevant indlæg. Jeg blev også en smule overrasket over “normalbegrebet, da jeg så det ellers fine indslag på TV2. Men heldigvis er jeg også gammel nok til at kunne regne ud, at hvis man har en vis højde, mængde knogler, skulderbredde og lignende, så må man være lidt større end en str. medium.
    Min konsekvens er, at jeg trods vægttab faktisk stadig kun handler hos dem, der tilbyder en stor 42 eller en 44. Jeg skal ikke nødvendigvis bruge den, men det skal en masse andre, og jeg vil ikke støtte firmaer eller forretninger, der har fået nykker og ser sig selv som mere trendy, hvis de kun tilbyder små størrelser.
    Tak for dit indspark:-)

    • Malsen

      Kære Liselotte
      Tak for din kommentar…..selvfølgelig er det vigtigt at understrege at denne debat påvirker os forskelligt i de forskellige aldre vi er. Vi handler også forskelligt på det – du vælger bevidst shops fra. Det er da klart et signal der vil noget…. 🙂

  • Karina

    Mangfoldighed – nemlig, præcis, tak for det ord! Man skal være præcis der hvor man er glad..!Jeg har sådan studset over en side af debatten; pludselig er det ikke okay at gå op i sin krop..? – jeg siger ikke at alle skal springe i fitnesscenter 3-4 gange om ugen. Men vi der har det skønt med det, kan det ikke måske være at det faktisk *også* er okay? Mangfoldigheden længe leve, i alle størrelser!

    • Malsen

      Jeg mener klart at det er GODT at gå op i sin krop…..kroppen skal da ikke bare negligeres og forfalde, men det er forskelligt hvilken energi man vil lægge i det. Godt input, du lige kom med 🙂

  • line

    Jeg er så enig! Og jeg blir så pisse irriteret over, når mærker kun laver op til en størrelse L. Jeg havde jo forelsket mig i Ganni Marlene-kjolen, og vidste at de kun lavede tøj op i en str. L. Da jeg står i prøverummet og knapt nok kan få kjolen op over røven, siger ekspedienten undskyldende, at de er små i størrelsen. Så føler man sig virkelig stor. Men det undrer mig virkelig, hvad mærkerne får ud af det. I hvert fald ikke mere salg af tøj!
    frkforsom.blogspot.com

    • Malsen

      Jeg undrer mig over det samme…..og specielt mærker, som jeg aldrig har “problemer” med tidligere….de er pludselig krøbet adskillige cm 🙂

  • Dyveke

    Rigtig fint indlæg du har fået lavet! Efter at have læst lidt af debatten forskellige steder sidder jeg dog lidt tilbage med en undren over hvorfor vi kvinder er så tarvelige over for hinanden. Der har været rigtig mange kvinder der skriver de grummeste kommentarer på bloggeres udseende hvor jeg sidder og bliver lidt flov over at nogle kan få sig selv til at skrive sådan – jeg bliver sur – men mest af alt undrer jeg mig. Hvorfor klapper vi dog ikke hinanden lidt mere på skuldrene? Hvad i alverden bunder det i? Jeg forstår det virkelig ikke!
    Når det så er sagt, så kunne jeg virkelig godt tænke mig, at jeg også kunne købe alt det lækre tøj i min størrelse (som åbenbart er en outrageous 44 😉 )

    • Malsen

      Ja, jeg kan kun være enig, Dyveke….kvinde er kvinde værst. Jeg ærgres også over det…..en manglende pli og den hårde tone, som bliver lagt for dagen indimellem. Jeg vil ikke gætte på, hvad der er grunde til det, men jeg vil i den grad gerne være med til at rose frem for rise.
      Synes faktisk også der er er rigtig rigtig mange læsere derude på alverdens blogs, som er super gode til at skrive smukke og konstruktive kommentarer med masser af positivitet og godhed 🙂 Dem er der heldigvis langt flere af….

  • Beam

    Rigtig fint indlæg, Malsen.
    Har ikke så meget at tilføje, men kan skam også føle mig ret meget uden for “normalen” i og med, at jeg for det første er thai af udseende (men dansk af hjertet), og så lille, at jeg af og til får latterlige kommentarer om min højde (en hel anden diskussion, som jeg ikke skal komme ind på her). Jeg ved jo så også godt, at jeg aldrig bliver en “gennemsnitsdansker” med leverpostejsfarvet hår og str. 38, så jeg tænker nok ikke så meget over størrelserne og hvor forskellige de er i forskellige brands. Der ER jo forskel på menneskers kropsbygning, og folk fra Østen er som regel ikke så store.

    Nå, det blev et lille sidespring, men i hvert fald var det et rigtigt fint og velskrevet indlæg.

    • Malsen

      Mange tak – og tak for dit indspark…..Jeg kan sagtens forstår det du skriver og synes det er skønt du føjer din historie til 🙂

  • Guapizimo

    Jeg synes det er meget fint og velformuleret skrevet og jeg kan godt forstå du gerne vil give dit besyv med til debatten, og ikke mindst give en opfordring til de “forretningsdrivende modepushere”.

    • Malsen

      Tusind tak – det er jeg oprigtigt glad for, at du synes! Jeg tænker, at alle jo har ret til at debattere…..og at debatten jo ikke nødvendigvis skal holde ét centrum. Den kan tages videre og der kan dannes nye slutninger 🙂

  • Sara

    Jeg er en lille kvinde på kun 160 cm, men desværre har jeg former (str. 44). Jeg har endelig lært at være tilfreds med min krop og glad for mine former, men på de dårlige dage sniger utilfredsheden sig ind på mig og gør mig noget så ulykkelig. Det er ærgerligt, da jeg generelt er en person, der går ind for, at man skal være sig sig, og at alle skal være forskellige. Jeg er selv blogger, og jeg ved udmærket godt, at det ikke altid er en lille kvabset kvinde man gerne vil se billeder af – men helt ærligt, har vi ikke alle lov til at have en passion for mode, selvom vi er en str. 44?? Anyway, sidespring. Det er i hvert fald skønt at læse et åbent, humoristisk og dog skarpt indlæg fra dig om dette emne. Pga. dette indlæg vil jeg nu holde øje med din blog. Det gjorde stort indtryk på mig, og jeg har nu en fornemmelse af, at du er en blogger med ben i næsen. Jeg glæder mig til at læse mere fra dig 🙂

    • Malsen

      Sara, først og fremmest tak for din ros – jeg er virkelig glad for, at jeg har vakt din interesse for at blive hængende og læse med i fremtiden 🙂
      Og jo! Selvfølgelig skal alle have lov til at synes om mode og gå op i mode – jeg håber at firmaer og medier vil være med til at statuerer nogle eksempler på, at mode og kvinder hører sammen uanset kropsform, højde og drøjde. Det kunne være cool!

  • Lullumut

    Rigtig fint indlæg Malsen 🙂 Jeg har egentlig ikke rigtig fulgt med i debatterne, eftersom jeg har været meget på farten og nu ligger syg. Men jeg vil sige, at jeg også har undret mig over, hvad der var normalt og ikke.. Så rart lige at høre det fra din vinkel også 🙂

    • Malsen

      Er glad for at min vinkel kan bruges også 🙂
      Jeg tror der er flere debatter i debatten….der er hele udgangspunktet om at hylde alle typer kvinder og dertil kom så en usund generalisering på flere blogs, som desværre begyndte at handle om “det normale” og “hvem er pænest”. Det håber jeg at mit indlæg er med til at trække væk fra….

  • june... @ Pixelerede finurligheder...

    Skønt at høre din mening, også det jo kun et plus du er velformuleret 🙂 Jeg kan ikke helt greje, om jeg bør blande mig i debatten på min blog – for i bund og grund, synes jeg ikke, at man skal gå så meget op i størrelser, som jeg lidt synes debatten har gjort nogen steder, men mere fokus på sundhed og det at have det fantastisk 🙂 <3 For det giver skønhed!

    • Malsen

      Mange tak 🙂
      Snakker du nu størelser, som jeg nævner eller størrelser som i lille krop/stor krop? Jeg synes nemlig ikke det er uvæsentligt at tage debatten om at nogle firmaer lidt er størrelsesforskrækkede…..

  • Anette

    Jeg er så, så enig i, at diverse webshops kun tager “medium-størrelser” hjem – og det er så frusterende og træls, når man, som du skriver, gerne vil have det lækre tøj. Man kan fx på Shopbop se, at eksempelvis et par jeans godt kan fås i str. 31 eller 32, og ikke kun i str. 25-30. Og jeg kunne heller ikke være mere enig i, at det stort set ALTID er de “større” størrelser, der ryger først.

    Jeg kommenterer normalt ikke, men du gør virkelig opmærksom på en problemstilling, der ofte irriterer mig, så jeg vil lige give dig thumbs up 🙂

    • Malsen

      Mange tak! Lige præcis den side af størrelsesdebatten synes jeg nemlig også er vigtig, så det er jeg super glad for at du skriver, Anette 🙂