Mad og opskrifter

Smoothie, baby! (god før let til moderat træning)


Jeg poster sjældent madindlæg. Primært fordi det jo ikke er det der ligesom er omdrejningspunktet i bloggen, men også fordi jeg ikke er nogen ørn i et køkken. Der er dog to ting jeg er ret god til, hvis jeg selv skal sige det og det er kager og smoothies.
Vi vil vel alle gerne leve lidt sundere – jeg vil i hvert fald gerne og når man så ikke er den store morgenmadsspiser, så er en smoothie et godt alternativ. Samtidig er det vigtigt at have noget i maven inden man træner og jeg er jo begyndt på at Powerwalke (kan i øvrigt stærkt anbefales! Og gør man det rigtigt, er det stort set ligeså kalorieforbrændende, som at løbe…for slet ikke at tale om opstrammende! Wuhu!), så her falder mit valg også tit på en smoothie.
Man kan sagtens lave smoothies som er meget tunge, men det er jeg heller ikke vild med – jeg vil helst have at jeg kan få en mæthedsfornemmelse som varer 2-3 timer og det får jeg med bl.a. denne her. Plus at den er fyldt med gode vitaminer. For slet ikke at nævne farven! Den er så delish! Mums 🙂 Minder faktisk lidt om den der YSL-neglelak.

Til en stor smoothie, som på billedet, hvor der er en lille hyggerest tilbage:

  • Frugt som på billedet: 1 lille moden banan, 1 skrællet æble, 1 dl. blåbær (helst friske), 1, 5 dl. frosne brombær.
  • ca. 1,5 dl. cheasy vaniljeyoghurt
  • ca. 1,5 dl. minimælk/soyamælk/æblejuice (hvis du bruger æblejuice, så bliver den lidt mere syrlig)
  • 1/2 knivspids fint salt (pas på ikke at overdrive!)
Læs også:  Opskrift på hjemmelavet cremet tomatsuppe serveret med grove baguettes

Kom de friske frugter, halvdelen af de frosne, yoghurt, salt og mælk i blenderen. Tilsæt lidt mere mælk, hvis du vil have tyndere konsistens.
Hæld de frosne bær i til allersidst og blend til du får den ønskede grovhed. Server i stort glas. Hvis du får lidt tilovers, så sæt hæld det i et glas og sæt i køleskabet til efter gå-/løbeturen. Det er lækkert at få sådan en lille snaps, når man kommer hjem igen. Instant energy! 🙂
Hvis du dyrker hård træning er det her altså absolut ikke nok at indtage inden – suppler evt. med et stykke groft rugbrød.

Voila 🙂

14 Comments

  • Patricia

    Uhh, det er utroligt, så lækkert mad kan se ud med sådan et spejlreflekskamera 😉
    Smoothie er bare en af de bedste opfindelser ever. Må prøve din version snart!

    • Malsen

      Ja, billederne bliver altså meget meget bedre! 🙂
      Jeps – den er god…..håber du kan lide den.

  • Guapizimo

    Mums det ser lækkert ud! Jeg skal også prøve at få lavet nogle flere smoothies nu jeg har fået købt mig en stavblender og det er lidt nemmere med opvasken 😉

    Det der powerwalking, jeg er sikker på det er sindssygt effektivt, men er det ikke det der kan se lidt sjovt ud? 😀

    • Malsen

      Ja, det er rigtigt…det giver noget opvask med blender, men det bliver lidt bedre synes jeg, fordi den har nemmere ved at knuse is fx.
      Haha, jo…..det gør det sikkert 🙂 Men det er ikke ligeså slemt som kapgang! Det er jo frygteligt at se på. 😛

    • Malsen

      Haha….nå ja, men man er vel ikke mode-nørd for ingenting 😛
      Tak for tippet! Det vil jeg prøve næste gang.

  • Malene

    Den ser lækker ud og er et tydeligt bevis på, at farver virkelig gør mad meget mere fristende. Mums.

    Men jeg tror nu ikke det er nok at have den i maven inden du skal træne. Så skal du, som Lise siger, have flere proteiner i. Og det er meget frugt du får – min kostvejleder anbefaler at man spise en lille håndfuld mandler for at holde blodsukkeret stabilt (ellers hopper det ned igen når frugten hurtigt er optaget af kroppen).

    Men ingen tvivl om at den er sundere end kager mv.

    • Malsen

      Ingen tvivl om at man skal have mere end denne, hvis man træner hårdt…… 🙂 Men til let træning er den god. Det er dit tip om mandlerne i øvrigt også….det virker i hvert fald også godt på mig med lidt mandler.