Louis Lørdag,  Louis Vuitton,  Luksusliv og drømme

Louis Lørdag #6 – Conte de Fées // Fairytale …..

Jeg havde ikke blogget meget mere end end måned, da jeg første gang skrev om en kollektion, som står mit Louis Vuitton-hjerte meget nær. Det er faktisk et designsamabejde mellem Marc Jacobs og illustratoren Julie Verhoeven, som sammen kreerede en meget limited patchworklinje, som de døbte “Conte de Fées” (Eventyr, red.). Kollektionen bestod af få, men meget smukke pieces samt en håndfuld ready-to-wear styles – primært i silke med forskellige smukke eventyrprints. Alle med udgangspunkt i skoven, stilheden og det som alting udspringer fra. Naturen.
I årene efter, spekulerede “man”, og i høj grad jeg selv, lidt i, om kollektionen i virkeligheden var et slags mæle mod 9/11 (2001), hvor den materialiske sjæl jo blev sønderrevet, da fly tog menneskeliv og finansliv og krøllede hele den vestlige verden sammen til en forskrækket knude af magtesløshed. Naturen forstummer aldrig og måske kunne man også gennem fashion udtrykke håbet og vigtigheden af at huske, at livet må og skal gå videre. Også selv om det må betyde, at vi finder ro i drømmenes og eventyrernes univers for en stund. Indtil vi igen er klar til at rejse os fra støvet. Well, jeg fabler derudaf og med al ære og respekt for MJ og Julie V. så kan mine pointer være way off og helt ude i hampen, men jeg vil have lov at beholde illusionen så. For den er rar 🙂 Og møder jeg MJ en dag, så spørg jeg ham! 😛
Det næste er, at jeg elsker den naive side af kollektionen. Barnetroen og hele det univers, som følger med eventyrerne. Jeg er så heldig at eje hele fire items fra kollektionen. Alle sammen samlet med tiden og kun den lille runde pung er købt da kollektionen var i butikkerne. De andre er købt fra andre samlere via forskellige kanaler.

Læs også:  Opskrift på de bedste cookies, en efterårsferie godt brugt og små drømme

Den ene ting er en sort taske med patchwork. Arbejdet består af flere forskellige af LV’s materialer, som Julie Verhoeven har modelleret til et fabeludtryk. Selve tasken er i sort silkeminimonogram – et materiale, som desværre ikke er blevet brugt længe.


Den anden ting er en lille skuldertaske, som er formet som en ugle og udført i bronzefarvet vernis. Prøv lige at se håndværket! Alle de enkelte syninger og uglens udtryk, som den sidder der og blinker til én! L’Amour! 🙂
Serien bestod af tre slags: en ugle, en frø og en sommerfugl. For ikke så længe siden, var frøen faktisk up for grabs på Lauritz, men jeg havde ikke råd på det tidspunkt, da den løb op i mere end jeg ville/kunne ofre.


Heldigvis har jeg lidt frø fra kollektionen. Nemlig et tørklæde…læg mærke til, hvordan de små frøer er dekoreret med LV’s ikoniske blomster og små logoer!!


Samlet set og med den fjerde lille ting, som er en rund møntpung, udgør dette min Conte de Fées samling. Jeg har altså langt fra de her mængder fra andre kollektioner…haha…..men denne stjal mit hjerte og jeg drømmer om at tilføje endnu en taske en dag.


Louis Lørdag er slut for denne gang, men der er heldigvis ikke længe til næste lørdag, hvor jeg tror, at vi skal se lidt på nogle klassikere. Anyway…..det er stadig lidt på tegnebrættet og husk at I altid er velkomne til at komme med læserønsker til Louis Lørdag.
I morgen er der jo også en heldig kartoffel, som vinder smukke postkort og lys fra Louis Vuitton….hvis ikke du allerede har deltaget, så er konkurrencen lige her, hvor der da stadig er rimelig gode vinderchancer!

Læs også:  Sådan rengør du din Louis Vuitton Monogram Canvas taske så den ligner en million igen

19 Comments