Louis Vuitton

Louis Vuitton AW11 – I’m in awe!

Desværre kunne jeg ikke sidde og se Louis Vuittons show live her til morgen kl. 10, men ved først givne lejlighed hapsede jeg en pc og satte mig i et stille hjørne. Showet varede lidt over 15 minutter og jeg tror aldrig at et fashion show har sat gang i så mange tanker hos mig, som dette gjorde. Seriøst. Altså, jow-jow det er jo LV og jeg ved da godt at jeg på den konto måske er en smule forudindtaget, meeeen for pokker – det her var altså særklasse. MJ (Marc Jacobs, red.) har da virkelig lavet nogle lækre kollektioner for LV igennem tiden og der er flere der er værd at fremhæve, men dette her topper i mine øjne dem alle.
For det første, fordi der var ekstremt meget Vuitton-historie i showet….og det er lige noget for sådan en nørd som mig.
Det hele udspillede sig i en iscenesat gigantisk hotellobby med skakternede marmorgulve og med 4 centrale og udsmykkede elevatorer midt på gulvet. På hver side en trappe med messingknopper. Foran hver af de fire elevatorer stod en Bell-boy. Allerede her er man jo som LV-entusiast solgt, for netop Bell-boy eller Groom er jo en ikonisk LV-figur. Vi rejser og vi opholder os på hoteller, i lobbyer og kommer til og fra. Det med at komme og gå til og fra var da også netop, hvad modellerne gjorde – de kom enkeltvis ud af elevatorerne, som konstant var i bevægelse og fragtede dem op på scenen. Herfra skridtede de i lidt forskellige retninger ud mod hjørnerne, hvorefter de runderede for til sidst at tage trappen ned igen. Konstant bevægelse og nye indtryk…..akkurat som i en virkelig lobby.

Læs også:  Louis Vuitton rygsæk - når man har ønsket sig noget i 100 år

Men LV-historien stopper ikke her. Taskerne var mere eller mindre allesammen baseret på den ikoniske Lockit, som gennem tiden har været lavet i forskellige materialer og størrelser. I dag var der oversize, mini, bi-colore, vertical, horizontal osv. men klart en genkendelig form. “Normalt” er der en Speedy i en eller anden form, men den er tilsyneladende slet ikke tænkt med i denne kollektion….eller også så jeg den bare ikke. Dejligt at de andre ikoniske tasker end Speedyen får nyt liv og vi på den måde også bliver introduceret til mere LV end det vi ser så rigeligt af i gadebilledet. Speedyen er jo til d.d. LV’s mest populære model.
Et par eksempler på de nye tasker og nederst et sammendrag af de Lockits som pt er i handlen.

Okay….så langt så godt, men mine tanker er slet ikke færdige….for vi har slet ikke talt om hele idéen bag kollektionen. Nu kender jeg jo desværre ikke indersiden af MJ’s hoved, men da modellerne steg op og ud og vandrede rundt i “lobbyen”, så kom jeg til at tænke på “Master & Servant”…..sexy. De skarpe outfits med militaristiske rytterlooks, stramme hestehaler og lange lakstøvler i kontrast til de pæne midikjoler med Peter Pan-krav og Mary Janes og ikke mindst til de tjenestefolkslignende kostumer is sort-hvid…og støvekost. Alt i en og samme kvinde i en og samme kollektion. Så mon den lille maske, som var sat på flere af de uniformsagtige kasketter i virkeligheden skulle signalere at vi alle rummer på hemmeligheder og at vi alle kan være flere forskellige kvinder, som også rummer en maskulinitet? Ja, jeg ved det ikke…måske er jeg Waaayyy off, men jeg ved at jeg var vild med universet, vild med alt historien, vild med at Kate Moss lukkede og slukkede, vild med det enkle snit og de lækre bløde vinterfarver – varm rød, flaskegrøn, sort, ivory og brun. Især den varme røde…..nøj, den er lækker!

Læs også:  Sådan rengør du din Louis Vuitton Monogram Canvas taske så den ligner en million igen

All pics via Louis Vuitton and Style.com

Lad mig høre hvad I synes om det 🙂

Edit: Vogue har netop nu lagt en artikel ud om showet…..vi er vist rimelig enige, Vogue og jeg, selv om de fortolker noget mere til den sexede side end jeg gør 🙂 Se deres ord her.

11 Comments