Skriblerier

2010 – om bloggen, oplevelser og det der 2011

Som jeg nævnte i går i mit indlæg om de bedste køb fra 2010, så ville der komme yderligere 2 indlæg om året der gik. Dette indlæg er lidt en blandet landhandel, hvor jeg også gerne vil se lidt fremad….altså bruge 2010 som et konstruktivt afsæt for 2011. Håber at I kan holde til et lidt teksttungt indlæg – jeg ved godt, jeg har det med at lade “pennen” løbe nogle gange og det her indlæg kræver måske lidt flere ord end mange andre indlæg ville gøre. Så hent lige kaffe/te/vand whatever inden du går i gang med at læse…. 🙂

Om bloggen 2010
Er det at have en blog en del af privatlivet? Eller er det arbejdslivet? Mange vil sikkert mene, at fordi det er noget man (læs: de fleste) gør ganske frivilligt, gratis og i fritiden, så er det en del af privatlivet. Det ville jeg helt sikkert have været enig i, hvis det var 2009 jeg skulle have gjort status over, men der er sket meget i 2010.
Først og fremmest, så er der kommet utrolig mange nye læsere til min blog, antallet af besøgende stiger støt og det forpligter….. Jeg vil gerne have at I, læsere, har en god oplevelse ved at læse med hos mig; jeg vil gerne have at I møder en hyggelig og god blog/blogger og jeg håber, at jeg kan give en vis form for inspiration.
På et tidspunkt havde jeg lidt en “krise” – I var mange der kom med rosende ord og opbakning til, at jeg skulle fortsætte bloggen og det endte jeg også med at gøre. I bund og grund handlede krisen om, at jeg nok lige præcis stod i det blog-vadested, der markerede overgangen mellem privatliv og arbejdsliv. Jeg kunne mærke, at jeg var begyndt at bruge utrolig mange timer på indlæggene og jeg følte, at jeg lagde en stor del af mine sparsomme fritimer i det her projekt…..jeg stillede mig selv det spørgsmål om jeg egentlig vidste, hvorfor jeg bloggede….og i et stykke tid, var jeg ikke i stand til at svare på det….derfor holdt jeg lidt lav profil. Om man derfor kan gå så langt som til at sige, at bloggen er en del af arbejdslivet, ved jeg nu ikke, men det er i hvert fald en stor mængde energi, som jeg investerer.
Chelsea spurgte, om bloggen har udviklet sig, som jeg havde tænkt mig.
Det er et super godt spørgsmål, for det kan jeg ikke svare på. Haha 🙂 Grunden til, at jeg ikke kan svare på det, er, at jeg ikke havde opstillet nogle mål ved årskiftet sidste år, så jeg ved ikke hvad jeg skal evaluere ud fra. Men jeg synes min blog har fået mere fokus og samtidig er den blevet lidt bredere, forstået på den måde, at der er mere af mit liv i indlæggene.
Jeg har video-blogget hele to gange, hvilket jeg ikke troede jeg ville komme til og søde RijaH mener endda, at det bør være et fast indslag. Det er for mig en kæmpe kompliment! Da jeg på et tidspunkt spurgte jer, hvad I mente om blog+indhold, var der en lille håndfuld, som mente, at jeg burde skifte layout. Det overvejede jeg, men layoutet er en del af mig, så jeg lod det være som det er…for now.
Nogle af de bedste oplevelser i forbindelse med bloggen i 2010, har klart været, at jeg føler at “det rykker nu”. Ikke lige så hurtigt, som man måske har set andre blogs med samme alder som min gøre, men jeg er ret sikker på, at den her måde er god…..for jeg kan følge med. Det gør da nas, når jeg kan se at der er læsere der falder fra, men sådan er det jo og det kan der være 1000 grunde til…..ville dog ønske at de fortalte hvorfor og især ikke gjorde det lige efter en v-log! 😀 For så er jeg ikke så sikker på at det skal være et fast indslag alligevel, RijaH 😀 Haha…..
Jeg har haft kontakt med nogle virksomheder i 2010, som har sponseret præmier til jer og jeg har da stadig nogle i ærmet stadig, så det har også været spændende. Hvad angår alle de her forskellige PR-ting, som mange bloggere refererer til, når de har deltaget, så er det ikke fordi jeg ikke har været inviteret…det har jeg, men jeg er faktisk meget genert, så ….sagt rent ud af posen…..så har jeg været lidt tilbageholdende med at tage afsted.
Men det allerbedste ved blog 2010 er, at jeg føler jeg er kommet tættere på en stor del af jer, som læser med – både bloggere og ikke-bloggere og det er priceless! Så dejligt! 🙂

Læs også:  Mistrivsel. Om at træffe den tunge beslutning om skoleskift og om hjerteenergi som er på vej tilbage

Bloggen i 2011
I punktform, for overskuelighedens skyld (læser du stadig med?).

  • opnå flere læsere, hvilket betyder, at jeg nok må holde op med at være sådan lidt halv-genert og simpelthen få fortalt at jeg blogger. Det har jeg ikke været god til.
  • lave flere v-logs (?)
  • møde nogle af de andre bloggere (læs: overvinde genertheden) Jeg ved at Guapizimo har samme ønske, så måske vi bare skulle se at komme i sving! 🙂
  • fortsætte med at sørge for at min blog er hyggelig og rar at besøge. Det vil jeg ikke miste!
  • flytte til eget domæne

Learn from the English!
Jeg blev også spurgt om jer læsere. Om der var noget jeg kunne ønske mig, at I gjorde.
Nu er jeg jo også selv læser hos mange andre bloggere og jeg har altid lært, at man skal feje foran egen dør og ikke kaste med sten, hvis man selv bor i et glashus. Floskler, vil nogen mene, men ikke jeg. Ordsprog siger meget og lige præcis disse to, er meget rigtige, for det jeg nu vil sige.
Generelt, har vi danske læsere en tendens til at “læse og skippe”. Vi læser interesseret indlæggene rundt omkring og så hopper vi videre til næste blog osv. osv. Men vi er dårlige til at kommentere/reagere!
Jeg har de sidste par måneder lavet lidt research på, hvordan det står til andre steder i blogverdenen og der er jeg bare nødt til at sige at især de engelsktalende blogs læsere, er meget bedre end vi er. Et helt almindeligt indlæg fra en blog som er mindre end fx min, får nemt 2-5 gange så mange kommentarer pr. indlæg.
Det har jeg i hvert fald taget til mig. Jeg har lavet et nytårsforsæt: Hvis jeg læser et indlæg, så kommenterer jeg som udgangspunkt også. Jeg ved jo lige præcis, hvor meget det betyder for den der blogger, så hvis ikke man skal gribe i egen barm først. Seriøst, jeg tror at alle bloggere – store som små – vil give mig ret i at det er fantastisk at modtage de herlige små kommentarer; hvad enten det er en kort lille besked eller et længere svar…..For mig, er det faktisk noget af det der gør, at jeg får lyst til at lave nye indlæg. Nogle er allerede rigtig gode til det, har jeg lagt mærke til rundt omkring, men personligt vil jeg blive til det.
Jeg håber, at I vil følge trop og blive bedre til det også. Ikke kun her på min blog, men over hele blogland.

Læs også:  At sove godt og få mere ud af sin energi

Hvis du har læst med helt til nu, så er jeg meget taknemmelig. Tak fordi du er med til at gøre bloggen levende 🙂

Hvad synes du om hele smøren her? Giver det mening? Noget jeg har glemt at svare på?

Del

27 Comments

  • Marianne P

    Et rigtig godt indlæg, Malsen. Kan fornemme at du har mange af de samme tanker som jeg selv, og andre blogger har. Jeg synes altid det er hyggeligt at læse dine indlæg og glæder mig til at følge med i 2011.
    Kh
    Marianne P

  • Scarlett

    Meget enig mht at kommentere..generelt er jeg lidt dårlig til at gøre det tit, men det er jo det der gør det sjovt at blogge (selv om man siger at bloggen skal skrives for sig selv og ikke for andre). Men ville det ikke også blive lidt svært at kommentere hvis det fx er en outfit post og man er en ud af de hundrede der skriver "flot!"? (uopnåelige nytårsfortsæt længe leve..) 😉

  • Litzy

    Puh ja det er jeg godt nok også meget slem til – det der med at læse og hoppe videre.
    Jeg læser feks. med her næsten hver dag og kigger på dine fede LV ting, men tager mig aldrig rigtig tiden til at lige smide en kommentar.

    Det må jeg prøve at blive bedre til, for det er jo også rart når det går den anden vej 🙂

  • Miss M

    Jeg synes at det er et rigtigt godt indlæg.
    Jeg kan rigtig godt li' din blog, da den er hyggelig og personlig.
    Jeg er så enige mht at skulle overvinde genertheden, jeg har så svært ved at lave dagens outfit på min lille blog. Vi må komme ud af vores skal;-)

  • june...

    Rigtig godt indlæg Malsen :))

    Jeg er rigtig glad for at følge med i din blog, og elsker at du selv er en af dem der kommenterer på min, jeg har det som dig, jeg forsøger at kommenterer på alt jeg læser, for jeg ønsker at mine læsere gør det samme 🙂 Det er nemlig skønt at få noget respons, om det er positivt eller negativt, så længe det er konstruktivt 🙂

    Jeg er også mega genert, fortæller sjældent folk jeg blogger.. Jeg har også haft lidt krise omkring dagens, tænk nu hvis folk genkendte mig? Eller folk for mit arbejde fandt mig og synes jeg var åndssvag? Der er mange tanker omkring det at blogge…

    /June

  • Hanne

    Nu vil jeg skynde mig at svare, for jeg kan desværre godt være lidt dårlig til at læse indlæg og så tænke, at det svarer jeg på senere og glemmer det så desværre. Og du har jo ret – det betyder alt at nogen kommer med små kommentarer. Ellers føler man jo, at man bare sender tankerne ud i det blå.
    Jeg elsker din blog og kan også rigtig godt lide dit design. Synes, at din blog er anderledes end mange andre og nyder meget at følge med.
    Kunne også godt tænke mig at have så meget bredde i designet til større billeder. Hvordan får man det mon?

    Tak fordi vi må følge med Malsen og godt nytår!

  • StyleStories

    Gode tanker, du har gjort dig. Især har du en vigtig pointe i forhold til at kommentere. Ville virkelig også ønske at flere ville smide en kommentar, det hjælper bloggeren til at finde ud af, om læserne kan lide det man skriver, det giver masser af motivation til at blive ved med at skrive, og det giver en stor glæde, når nogen responderer på det, man har brugt tid på. Og det er jo det fantastiske ved blogs som medie, at man netop kan gå i dialog. Så flere kommentarer fremover! 🙂

    /Mette

  • rijaH

    Ih hvor jeg kender det med at kommentere… jeg ville så gerne være bedre til det, men det er bare så uoverskueligt når man efterhånden følger så mange +300 🙁 Jeg er virkelig glad for alle der smider en kommentar på min blog og svarer alt og alle så godt jeg kan og forstå stadig ikke at de overhovedet gider lægge en kommentar når jeg selv er så dårlig til det. Så tror jeg vil lave følge dit gode eksempel og forsøge mig så godt jeg kan at lægge en kommentar når jeg kan. Jeg glæder mig meget til at følge dig med over på dit eget domæne og bloggerdates er jeg også klar på ;D

  • Christina

    Hej Malsen. Følger din blog fast. Der ligger vist en lille LV-fan gemt i mig også 🙂 Og så er du en af de få på "min egen alder", som ikke nødvendigvis flasher shorts, små toppe og outfits jeg selv iførte mig i 80´erne 🙂 Så jeg vil også blive bedre til at kommentere. Det må jo være sjovere at blogge, når man får lidt respons af og til 🙂

  • Tina

    Super godt indlæg og gode ambitioner mht. bloggen 🙂 Jeg vil også gerne selv blive bedre til at kommentere, for hvorfor skulle folk ellers gøre det hos mig? Mht. de engelske blogs, synes jeg ofte kommentarerne også bare er "reklamer" for egen blog – dét er jeg ikke stor fan af.

    Måske man også selv skulle komme lidt ud af busken og fortælle at man blogger. Det har jeg personligt aldrig fortalt til nogen. Måske fordi jeg synes det er lidt "flovt" hvis nogen jeg kendte læste med.. Hmm..

  • Kira

    Lige den med kommentarerne har du nok rigtig nok fat i. Ikke at jeg er bedre end så mange andre, alt for ofte kommer jeg også bare til at suse videre til det næste indlæg. Men det er helt klart også en af de ting, jeg vil prøve at blive bedre til i det nye år, for en kommentar gør jo bloggeren glad, det kender jeg jo fra mig selv. 🙂

  • Malsen

    Marianne, tak 🙂 Jeg tror at det er vigtigt at vi snakker om det – jeg kan se her på kommentarerne at mange jo har det på præcis samme måde.
    Er glad for din aktivitet her på min blog og er glad for at du kan lide den. Tak!
    Kh
    Malsen

    Scarlett – ja, det er rigtigt at man blogger for "sig selv" eller hvad man skal sige, men det er jo et kommunikationsmedie og dermed rigtig rart når der er dialog 🙂

    Litzy, det ville glæde mig i hvert fald 🙂 Er glad for at du får tid til at stoppe op hos mig så tit i hvert fald 🙂

    Miss M, tak 🙂 Sætter stor pris på at du synes min blog er personlig….det forsøger jeg i hvert fald at bevare så godt jeg kan.
    YES! – ud af skallen! 😀

    June, tak skal du ha' 🙂 Jamen, det er jo det! Og jeg mener bare….man blogger og så viser man sit fjæs på nettet…og hvad så? Det er vel i bund og grund kun positivt. Men du har ret….jeg er stadig heller ikke afklaret med genkendelses-faktoren 😉

    Hanne, jamen, du er da ellers en af de flittige til at kommentere? 🙂 Men det er nemlig det der med at man lige hopper rundt. Det betyder jo så meget 🙂
    Brede billeder får du ved at ændre din blogger template/ design…..:)
    Tak og i lige måde 🙂

    Mette, couldn't agree more 🙂

    rijaH, jamen, det kan være jeg skal have lidt hjælp til det der med at flytte…er du "mand" for det??? 😀
    Bloggerdates og kommentarer – det er 2011!

    Christina, tusind tak for at du læser med 🙂 Og det ville glæde mig rigtig meget hvis du indimellem lagde et pip 🙂

    Katja, hep hep! 🙂

    Tina, tak 🙂 Nej, vi skal selvfølgelig ikke have sådanne reklamesøjlebloggerkommentarer, men det er nu mit indtryk at rigtig mange blogs får ægte interesse fra læserne – tjek fx Molly's Maison, som jeg linker til….og det giver bare en super duper stemning 🙂
    Vi skal måske netop ikke være så bange….jeg mener, hvis ikke vi kan stå ved at vi blogger, hvorfor så egentlig gøre det? 😉 Men jeg er i samme båd som dig….vi må tage springet….

  • Malsen

    Kira – tak 🙂 Jamen, det glæder mig virkelig at der er så bred enighed omkring det….det betyder jo at vi nemt kan ændre på det ved blot at være lidt bevidste.

  • Malsen

    Hvilken kommentar, Sandholm? 🙂 Hvis den ikk står her, så er den ikke kommet ind – jeg har ikke moderation på kommentarer, så de kan ses med det samme..Ellers skriv igen 🙂

  • sandholm

    nå men jeg kan se at den første jeg havde skrevet ikke var kommet ind. øv øv men så prøver jeg lige igen.

    jeg er jo en af de nye her på bloggen, men jeg elsker allerede din blog. jeg er herinde og chekke hver dag. jeg elsker at din blog er så personlig som den er og man kan mærke at du bruger meget tid og energi på den. 🙂
    nu har jeg kun set din ene v-log men jeg synes i hvertfald du skal lave flere af dem for det giver et godt indtryk af dig 😉
    jeg kan godt forstå du bryder nogle grænser ved det. jeg er selv meget genert, jeg er en af dem som er så generte så jeg har svært ved bare at lægge en kommentar men jeg vil følge dit indlæg og bruge 2011 på at bryde nogle grænser og helt klart skrive en masse kommentarer.

    Dont be shy, just go for it and live your life 😉

    det vil jeg i hvertfald følge 😉
    godt nytår og jeg glæder mig til et kanon år som fast læser på din blog 😀

  • Lise Jørgensen

    Hold da op som du har faaet kommentarer paa dette indlaeg 🙂
    Som du nok ved, foelger jeg din blog dagligt, er ikke saa god til at komme med kommentarer, nogle gange virker det bare ikke paa min computer og google-kontoen virker generelt ikke paa nogle blogs, hvilket har medvirket til at jeg ikke skriver saa mange kommentarer.
    MEN – saa er det jo godt at man kan skrive kommentarer paa facebook, som jeg ofte har gjort 🙂 Det er saa hyggeligt..
    Keep up the good work!
    Lise Joergensen

  • Guapizimo

    Jeg kan godt forstå hvad du mener med bloggen som privat eller arbejdsliv. Jeg bruger også mange timer på at blogge, ikke kun min egen, men også at læse andre, kommenterer og så en masse surfen og jeg NYDER det og er til tider helt afhængig af det 😉

    Og Malsen hvis jeg nogensinde er heldig at blive inviteret til det samme PR-event som dig, så må vi springe ud i det og tage med!

    Jeg håber også du får eget domæne i 2011, det fortjener din blog 🙂 Jeg kunne bare forstille mig det virker som en stor opgave at skulle få det hele flyttet?

    Jeg har selv et godt stykke tid gjort meget ud af at kommentere rundt omkring, fordi jeg selv ved hvor meget det betyder at få en kommentar – jeg er også OBS på nye bloggere, og fanger de min interesse skal de selvfølgelig også have en kommentar med på vejen, det betyder endnu mere når man er helt ny!

    De andre punkter må vi lige tage over en kop kaffe en dag 😉

  • rijaH

    Joooo det ka vi jo nok godt finde ud af 😛 Det er ikke fordi det er så besværligt igen, det hele er jo bare eksport import 😛 men jeg har da et godt sted jeg kan anbefale at få bloggen hosted i hvert fald 😉

  • 2300 Happiiiness

    Rigtig godt indlæg. Du skriver mange af de tanker som jeg selv har haft ang. det at blogge. Det bliver jo mere og mere en form for et arbejde når man bruger så meget tid på det. Jeg ved ikke selv hvor meget jeg faktisk bruger på min egen blog, men den er da altid i mine tanker "Ej det skal jeg huske at fotografere", "det skal jeg huske at fortælle" osv.

    Mht. kommentarerne har du virkelig ret. Jeg er så dårlig til at få kommenteret. Til dels fordi jeg bare skynder mig videre, men også fordi jeg læser blogs i min reader og så kræver det jo lidt at trykke sig ind på bloggen. Det er virkelig en latterlig undskyldning, så jeg vil også bruge 2011 på at blive bedre til at kommentere.

  • Malsen

    Sandholm, jeg vil glæde mig til dine kommentarer i 2011 🙂 Og så vil jeg lige sige tak også – dine komplimenter er virkelig rigtig dejlige at få.

    Lise, ja, det er lidt overvældende med al den respons – men det er så dejligt at så mange lige pipper med og jeg kan jo se, at nogle af de ting, som jeg nævner, rammer mange andre også – de indlæg burde man kunne "ryste ud af ærmet" hver dag 🙂
    Det er skønt med små kommentarer på FB også! Tusind tak for dem 🙂

    Guapizimo, Ja for pokker! Vi tager da ud til de events sammen 🙂 Ku' være hyggeligt 🙂
    Jeg er også på sin vis afhængig af den her blogverden – den er jo herlig 🙂
    Kaffe? Bestemt! Say when 🙂
    Satser i øvrigt stærkt på at få rijaH til at hjælpe mig med flytningen 😛

    rijaH, du er min helt allerede 🙂

    Happii, tak 🙂 Ja, meget enig 🙂 Jeg læser de fleste blogs i bloglovin' og klikker jo så ind på dem derfra og det er da rigtigt…det er der man skal huske at smide en kommentar….er glad for at vi er så mange som er villige til at give den en skalle her i 2011 🙂 Det bliver super fedt 🙂

  • Miss Jeanett

    Jeg er helt enig mht kommentarer! Jeg bliver glad for dem alle jeg får – både de lange og korte. Og generelt ja, der er de danske blog-piger og læsere dårlige til at kommentere end i udlandet. Både i Sverige, England og Holland kommenteres der SÅ meget mere på blogs end i det danskeblogland. Det kan vi sagtens gøre bedre! 🙂