Home sweet home,  On the go

2. søndag i advent – The oppyntning og en smule nisseskræk :)

Julesind? Det har jeg 🙂 Men for nu at være helt ærlig, så har jeg altid været en lille smule bange for nisser; synes de kan virke noget så frygtindgydende, når der er mange af dem! Min mormor, som desværre ikke er blandt os længere, var meget meget meget glad for nisser (og påskekyllinger) og måske stammer min nisse-klaustrofobi fra spæde barndomsminder om stuer proppet med røde hue-beklædte tandløse og ikke mindst risengrødsspisende skikkelser, som kiggede på mig fra alle vinkler 🙂
I hvert fald har det affødt at mit hjem ikke er specielt overrendt af nisser – jeg har mere kastet min kærlighed på dyr, engle, julelysestager og glaspynt. Der er dog fire nissepar, som er fremme hver jul, men det handler om noget helt andet. De er givet til mig af mennesker, som jeg holder af og derfor er de mere sådan en slags “jeg-tænker-på-dig”- pynt end de er egentlige olme nisser! Faktisk er det meste af min julepynt ting med historie….der er ikke overpyntet – jeg vil hellere have lidt pynt, som betyder noget for mig for for mig handler julen meget om det at man giver sig tid til at mindes, at glædes og at huske hinanden.
Jeg tænkte at jeg ville vise jer min pynt – udover det der er på billederne, er der jo min adventskrans, som I så i sidste uge og så et par lyskæder…og så kommer juletræet selvfølgelig senere 🙂 Juletræet er min “gå-jul-amok-zone” ….kan næsten ikke vente til det skal pyntes!
(Under billederne er der et par stikord omkring historien bag.)

Hvordan har du det med julepynt?

Mit første rigtig dyre stykke pynt, som jeg købte i en kær vens butik. Jeg elsker den måde englen krammer fåret på!

Plastikjuletræet er virkelig gammelt! Jeg var lige flyttet på kollegiegang og boede på 17 kvm. Juletræet ville jeg ikke undvære, så købte den her fætter….har haft den lige siden. Det er ikke videre kønt, men minder mig om en fed tid!
Julemændene flyttede ind for et par år siden – Jeg fik dem gratis, fordi jeg gled på butikkens gulv..og faldt…ikke videre kønt syn…men en øm r**balle og to nye julemænd rigere.
Den svenske Dala-englehest er en gave fra min mor og er bare så fin. Jeg kan rigtig godt li’ hvide juleting…..
 Jeg har efterhånden fået mig en del glasophæng i samlingen, som jeg forsøger at udvide hvert år, fra Holmegaard, Royal Cph, Bing og Grøndahl og normalt plejer de at hænge på en troldegren, som vi henter i sommerhuset, men det har vi endnu ikke haft tid til i år, så ind til videre hænger de i lamper…
Endnu en engel og endnu en gave fra min mor, som jeg fik som værtindegave første år det var mig, som holdt jul for familien 🙂 Det skal jeg igen i år…..eller vi skal….haha 😀
 Ham her fik jeg af min rigtig gode veninde, som er det nærmeste jeg har på en søster.
To stjernestager og et juletræ. Stjernerne bliver tændt for min mormor og min mands far, som begge desværre er væk nu. Juletræet er en gave fra min mormor.
 De små buttede nisser har jeg fået af min morbror, som altid har betydet meget for mig. De er søde og ikke specielt frygtindgydende 😀
Første (og eneste) juledims, som min mand har købt…
 Se, dem her er jeg ikke specielt tryg ved….de ser lidt nasty ud og som om de pønser på noget, men jeg fik dem i gave af mine bedsteforældre, såeh….jeg slipper ikke.
 Købt i Tyskland på en ferie – Berlin er jo julet fuldstændig til i denne tid og man bliver lidt grebet af stemningen…..desuden er det den eneste julepynt, som min mand rent faktisk kan huske vi har. Han spørger hvert år, hvor “de to tykke” skal stå 😛
Min absolut favorit! Hun er vintage og hun er købt da min mormor og morfar flyttede til Danmark fra Norge….. i 1965 mener jeg. Hun kunne engang lyse i kransen på hovedet, men nu kan hun kun dreje rundt imens “Sankta Lucia” sangen bliver spillet. Hun er nusset og lidt affældig, men jeg elsker hende! Hun har været i mit liv altid og stået fremme hver jul så længe jeg kan huske.
 De første (og med garanti sidste) nisser jeg selv har købt – de er glade og enormt julede! Jeg er vild med at nissefar ryger cigar!
 Jeg vandt de her “Babuska-nisser” i en pakkeleg for to år siden og det var min far der havde købt dem 🙂
 Den sidste jeg har er denne engel, som min smukke “låne-niece” har lavet da hun var bare 4-5 år! Hun er 10 nu og den har været fremme hvert år….jeg er vild med den 🙂

Snip snap snude…..

Del

8 Comments

 • rijaH

  Sikke et fint får! Det ligner jo meget dem jeg også har 😛 Og jeg har det ret anstrengt mht. julepynten, for mig gør det ikke noget det ikke kommer op, det er jo for det meste også mig selv der skal pille det ned. Så et enkelt kalenderlys og en nisse her og der er helt fint. Og jeg ejer heller ikke særlig meget grej selv. Det er min kæreste der har fornøjelsen af den slags, selvsagt fordi hans mor har en nissebutik hver jul…. så vi har MEGET når det først kommer op. Heldigvis er det slet ikke kommet op af kælderen i år(endnu) *ber en stille bøn om det bliver der* 😛

 • Katja

  jeg har det heldigvis fint med nisser 🙂 hyggeligt at så meget af dit pynt har en historie…kan især godt historien og nisserne og den ømme numse :-)))
  -Katja

  fashionbysobczak.blogspot.com

 • Malsen

  @rijaH – jeg hjælper dig med at krydse fingre så! Gys…..et helt nisseri?! 😀

  @Katja – Haha….ja, den tror jeg heller ikke går i glemmebogen lige med det første 😉

  @Guapizimo – er du vel ankommet?
  Jeg synes jo egentlig ikke at der er så meget…i hvert fald ikke sammenlignet med mange andre steder, hvor man næsten falder over rensdyrene 😀

 • Echos

  Jeg synes det er SÅ fedt at alt har en historie og er så personligt! Jeg elsker dine sjovt kommentarer som at nisserne er nasty, hah jeg kan jo lige se det for mig når de sidder der og stirrer på en 😀

 • Manja

  Vintage-englen er superfin! Og så er jeg helt vild med Dalar-hesten – den ville passe perfekt hjemme hos mig 🙂 Hvor mon din mor har købt den?

 • Malsen

  @Echos – tak skal du ha' 🙂 De er altså virkelig væmmelige! 😀

  @Tina – Er glad for at du kan se min pointe…..jeg er altså heller ikke helt tryg ved dem 😉

  @Manja – tusind tak. Jeg knuselsker den engel….skal lige huske at spørge min mor mht hesten når jeg ser hende i morgen 🙂

%d bloggers like this: