Kvinder jeg kender,  Livet er en fest,  Skønhed

Sanne Degnegaard & Hair Stories – Kvinder jeg kender #1

Den dag i december, da jeg parkerede bilen og langsomt bevægede mig ned ad Amager Boulevard, var det med lige dele glæde over at skulle gense Sanne efter hvad der virkede som for evigt og samtidig være en af de første i hendes nyåbnede frisørsalon. Jeg havde taget cupcakes med. To til hver.
Nogle gange sker der det, at man møder et menneske i en professionel relation, som udvikler sig til at være mere end det uden at ende med at være sådan et rendyrket venindeforhold. Sannes og mit forhold er et sted derimellem og vi tager sagtens en (lang) hyggesnak i chatten uden at at dele så meget som ét hårstrå. Jeg mødte Sanne via bloggen her tilbage i 2011 og blev klippet hos hende senere det år. Første gang var faktisk præcis dagen før jeg tog en graviditetstest for at få min mistanke bekræftet om at Silas lå og skvulpede rundt inde i varmen et sted. Og således har vi været fødslerne af to børn, skilsmisser, kærligheder, boliger og fælles kærlighed til alt for dyre tasker og sko igennem.

Jordbunden, ærlig og ægte

Fordelen ved at være så langhåret som mig, er at en aftale “hos frisøren” tager lang tid, hvilket giver mig tid sammen med hende, så vi kan få indhentet på alt det der er sket siden sidst. En af de bedste grunde til ikke at klippe sig kort! 😀 Men denne gang var der nærmest ikke tid nok, for hun har haft barsel med sin smukke datter Vilje. Og ja …. lad mig bare sige det lige ud. Troede på et tidspunkt aldrig den barsel ville komme til en ende, for når det kommer til mit hår, så er der virkelig kun Sanne, som kan. Jeg rejser gerne til Fyn, hvis hun en dag skulle beslutte at rykke væk fra sit ellers så elskede Amager og igen bo på Fyn, hvor hun oprindeligt kommer fra. Så dygtig er hun. Og så er hun sej. Sådan en af de der seje kvinder, som aldrig giver op. Og som ikke lader sig diktere. Samtidig er hun enormt jordbunden, ægte og ærlig – hvilket nok er nogen af de egenskaber jeg har sat mest pris på i forhold til hendes professionelle side, men også i de mange timelange samtaler vi har haft om alt fra lejligheder til kærlighed. Og mon ikke også det er ægtheden der er en af grundene til at mange af hendes kunder har været hos hende i mange år – uanset hvor hun har været ansat. Vi ved simpelthen, at hun ikke får os overtalt til noget og at hun altid går lige det ekstra stykke for at sikre sig, at resultatet er lige præcis det vi tænkte vi ville have. Og så lidt til.

Men hvad er det egentlig ved hende, som jeg beundrer?
Sanne har altid gerne ville være frisør og selv om mange mente at hun burde blive alt muligt andet, så holdt hun trods en rigtig ung alder på bare 17 år fast, hvilket også gør, at hun er en ret ung kvinde i forhold til, hvor mange års erfaring hun faktisk har. Jeg synes også at det er forbilledligt at have så meget viljestyrke i så ung en alder.
Hun har også altid gerne ville have sit eget og det er der jo mange der vil, men det er nok de færreste, som tør at kaste sig ud i det akkurat samtidig med at en barsel slutter. Det turde hun og det er saftsuseme godt gået. Og det der med at turde følge sine drømme, at leve i nuet og turde sige højt, hvad det er der betyder noget for én, det er i min bog stjernekvaliteter og på den måde er hun en stor inspiration med en spændende personlighed.

Læs også:  Sådan kan du afhjælpe uren hud efter brug af masker
Daenarys Stormborn

I øvrigt …. en lille parentes og en lille fun-fact, så har jeg altid syntes at Sanne lidt lignede hende der dragedronningen fra Game of Thrones. Endnu mere før, da hun var endnu lysere end nu. Hun griner altid når jeg siger det, men jeg mener det virkelig. Så fin og blond og meget målrettet. Er sikker på hun gemmer en lille drageunge et sted enten derhjemme eller i salonen. Eller et æg. Må kigge bedre efter næste gang 😀

Nå, men jeg kom som sagt gående med de der cupcakes og blev så glad på hendes vegne, da det fine vindue med guldbogstaverne “Hair Stories by Sanne Degnegaard” endelig dukkede op. Inden for var hun i gang med at afslutte en tid med en ældre kvinde. Der var smukt, varmt og trygt i det fine lille univers og alligevel trendy på den helt fine underspillede måde. 100% et billede af Sanne.
Jeg havde forberedt lidt spørgsmål til Sanne, fordi jeg vidste, at jeg på den ene eller anden måde ville dele salonnyheden med jer. Nu blev det bare til lidt mere end salonen. Nu blev det Sanne og Salonen. Først lidt fagligt guf og så beder jeg Sanne se lidt på sig selv. Jeg har taget mig den redaktionelle frihed at sammenklippe nogle af Sannes svar. Så, sid med hen til vasken og læs nærmere under billedet.

Mig: Sanne, hvilken type frisør er du egentlig?
Sanne: Jeg tror mest, at jeg er den der frisør der mærker efter. Jeg vil rigtig gerne være sikker på, hvad mine kunder gerne vil have og har oplevet alt for mange gange at folk fortæller, at de har følt at de er gået ud af døren fra deres frisør og har følt at de nærmest ikke var sig selv og at de havde en slags kasse på hovedet, som slet ikke føltes rar. Mine kunder skal synes det er rart at gå ud af døren herfra og det skal føle at de har fået lige præcis det som de kom efter.

Mig: Er der noget specielt indenfor dit fag, som du er særlig talentfuld i forhold til?
Sanne: Jeg synes det er virkelig spændende, at arbejde med farve og jeg var på et tidspunkt med til at tage rundt og undervise frisører ude i salonerne i, hvordan de skulle blande farve for at opnå lige præcis det ønskede resultat til den pågældende kundes hår. Og når det så er sagt, så er jeg faktisk rigtig meget tilhænger af naturligt hår og naturlige farver, men hvis man skal farve – som fx på dig – så er det super vigtigt, at man ved præcis, hvad man gør.
Jeg er rigtig glad for at trenden de seneste år har bevæget sig i retning af mere naturligt hår. Det passer mig så fint!

Mig: Det er min opfattelse, at det lidt er en produktjungle derude – har du sådan et par gode faglige råd i forhold til produkter eller pleje sådan generelt?
Sanne: Det er simpelthen så svært et spørgsmål at svare på, fordi det kommer an på, hvilken type hår man har. Mit allerbedste råd er virkelig at lytte til din frisørs anbefalinger til lige netop dit hår. En fagligt dygtig frisør sætter sig ind i de produkter som salonen bruger, så hun præcis ved, hvad de kan og skal og hvem der kan bruge dem. En frisør klipper ikke kun – hun vejleder også i forhold til lige præcis dit spørgsmål.
Men i forhold til et godt råd, som ikke handler om produkter, så prøv at undgå alt for meget føntørring og glatning af håret. Det slider. Alt varme slider. Uanset hvor mange varmebeskyttende produkter man ellers måtte bruge. Så brug kun varmeapparater når det er absolut nødvendigt.

Læs også:  4 plejetips til læber forud for vintermånederne

Mig: Jeg troede den største synder for os med langt hår var at vaske det for ofte?
Sanne: Ja, det er du ikke alene om at tro. Det er efterhånden den almindelige opfattelse og det gør heller ikke så meget, hvis ens hår og hovedbund har det fint. Men, hvis man lider af fx skæleksem, psoriasis eller andet, så skal man faktisk vaske oftere, så igen – få talt med frisøren om det og få en grundig vejledning der passer til lige netop det individuelle hår.

Mig: Nå, Sanne – man siger jo at frisører får en masse livshistorier fra deres kunder. (Sanne nikker). Og det er jo sikkert både hyggeligt og alt muligt, men hvem er du egentlig? Hvad for en kvinde er du?
Sanne: (Griner) Åh sikke et spørgsmål. Det var et af de svære, hva’? Hmm…. det ved du jo? (Mig: ja, men er det jo ikke mig der er i den varme stol ha ha). Hmmm …. altså jeg synes jeg er ret meget en åben bog. Jeg er den jeg er og det er det folk får. Jeg er ikke så god til for meget filter på virkeligheden og så kan jeg godt lide at snakke med mennesker, men jeg nyder altså også at være alene på sofaen og bare være mig selv. Der lader jeg op og får ny energi og nye ideer.

Fri af morgendagens skygge

Og da de ord var sagt, så kunne jeg godt se på klokken, at der ikke var super meget Sanne-tid tilbage, så jeg lod være med at stille flere spørgsmål. I stedet fik vi snakket lidt om at turde at være selvstændig og om at gribe chancen i stedet for at nøjes med at drømme om det, for som Sanne sagde “Jeg blev bare nødt til at prøve og så sprang jeg ud i det. Og troede på mig selv.”
Det vil jeg gerne selv blive bedre til. Troen på en selv er jo i virkeligheden ofte det der bærer om man føler, at man lykkes. Og at man rent faktisk gør noget i stedet for at nøjes med at drømme om at gøre det. Alt for mange af os lever i morgendagens skygge – hvad er der egentlig galt med i dag?

Jeg håber at I nød mit lille hverdagsportræt af Sanne. Og når nu jeg har jer …. så følg med på hendes smukke instagram lige her og overvej om ikke hun også skal være din frisør. Jeg er sikker på at du vil være lige så begejstret som mig. Og Sanne ….. tak fordi jeg måtte dele dig lidt med mine læsere <3

Kontakt

How to? Jamen se lige her, hvor der kan bestilles tid eller følg med på facebook, hvor du også kan skrive til hende.
Bonusinfo er at det er nemt at parkere i området samt at bus 5C stopper lige foran hendes dør. Bum.

Læs lidt mere om baggrunden for denne serie af nye artikler “Kvinder jeg kender” lige her.

3 Comments