Shopping og Inspiration

Berliner-post #1 – secondhand tip "Trendy Army Store"

Jeg var ikke så lang tid i Berlin denne gang – en aften, en hel dag og en morgen, så det er selvfølgelig begrænset, hvad vi har nået…men en ting er sikkert: Jeg havde ømme fødder. Vi er sådan nogle, som stort set aldrig bruger det offentlige, når vi er i en storby. Vi går. Også selv om det er mange kilometer….man får bare set så meget mere og kan stoppe lige når man vil, hvis man får øje på noget fint eller spøjst.
Vi boede i Kreutzberg ikke særlig langt fra Alexanderplatz på et lækkert hotel, som jeg vil bruge et helt indlæg på. Området er i det gamle Øst og det kan man altså stadig se…..synes det er lidt vildt egentlig, når man tænker på, at det trods alt er nogle år siden at muren faldt. Men jeg synes også, at der er en helt særlig charme i det gamle Øst….jeg kan ikke rigtig beskrive det med ord, men der er en anden gadestemning. Berlin er bare en super lækker by. Helt generelt. Og jeg kan kun anbefale et ophold af kortere eller længere varighed. Der er altid noget at se og opleve. Altid et skørt marked eller en fiks mini-festival. Vi røg fx ind i en slags pølse-festival…hvem havde regnet med det 😉 ha ha….


NÅ! Men det her indlæg vil jeg bruge på at tippe om en army-overskuds-secondhand-shop, som vi ret tilfældigt kom forbi. Shoppen “Trendy Army Store” ligger på hjørnet af Skalitzerstrasse ….lige kort efter Oberbaum Brücke ind mod Alexanderplatz. Der er alt hvad et army-hjerte kan begære og fra flere forskellige årstal og lande. Jeg fandt en noget så fiks russisk stribet matrosbluse, som jeg ellers vældig gerne ville have købt, men desværre var den alt alt for stor. Den var ellers fuldstændig perfekt og kostede vist 70 kr. Det er nemlig det næste – shoppen var ufattelig prisvenlig og udenfor hang der masser af jakker (med tysk flag på ærmet) til meget overkommelige priser og fra forskellige årstal.
Indenfor, var der også en del rigtige uniformsjakker med et hav af forskellige emblemer og rangstegn….de var lidt dyrere, men stadig rimelige i pris, når man så på stand osv. Udover jakker, var der alt andet også; baretter, bukser, rygsække, små tasker, tørklæder…..ja, kan vist ikke komme i tanke om noget army-stads, som ikke var der. Ydermere, var der faktisk også en del nye ting, som altså stadig var originale, men som sagt ubrugte. Kærestemanden, som tilsyneladende ved en masse om form, nationalitet osv. på den slags (det vidste jeg så ikke han gjorde…heh), sukkede længe over amerikanske et-eller-andet-shorts.
Der er jo nogle der har fundet fine originale jakker på fx Ebay – bl.a. hende her den søde og mange er glade for især de brugte jakker. Er I til army-secondhand eller?

Læs også:  Træningsbukser , immunforsvar og at komme julen i forkøbet

13 Comments