Shopping og Inspiration,  Skønhed

Inspiration til nytårshår // nytårsfrisurer 2012

Et outfit er jo ikke bare tøj – det er i høj grad også hår og makeup og tit føler jeg selv, at jeg har brug for lidt inspiration til at sætte håret måske bare en lille smule anderledes, når der er fest og farver på programmet. I år bliver min nytårsaften dog meget stille og roligt – vi har prioriteret at baby skal kunne sove ordentligt, så vi skal være hjemme sammen med mine forældre. Ganske hyggeligt, for det er virkelig mange år siden, at vi er hoppet ind i det nye år sammen.
Det korte hår giver jo ofte lidt sig selv, da det som regel er klippet i en frisure. Man kan jo evt. peppe håret op med lidt glimmerspray eller med lidt engangsfarve, som fx Kevin Murphy’s Color Bugs.
Det mellemlange eller lange hår har flere muligheder og fotomontagen herunder viser da også langhårsfrisurer. Der er lidt tips til hvordan og hvorledes under billederne.
Skal selvfølgelig skynde mig at sige, at jeg hverken er frisør eller noget, men eftersom jeg har haft langt hår i rigtig mange år, så synes jeg også jeg er ved at have styr på, hvad der virker bedst, når håret skal sættes og holde i mange timer.

https://i1.wp.com/www.malsen.dk/wp-content/uploads/2012/02/Sylen1.jpg?w=800

nytår 2012
For at få de krøller jeg har på det øverste billede, så læs mere i indlægget her. Generelt synes jeg det virker, at glatte håret først – uanset om det skal være glat eller krøllet. Af to grunde: dels får man redt håret i bund, så man ikke render rundt og fælder fælt hele aftenen, dels bliver håret mere glansfuldt og knap så “frizzet”. (Det med frizz kommer vi lige tilbage til).

Læs også:  Gaven til de kære og dem som man aldrig kan finde på til med en FED rabat!

Hvis man ser lidt på hårtrends, så har hestehalen været et hit de sidste par sæsoner og den fortsætter i den kommende periode. Den rykker dog lidt længere ned i nakken, som fx den jeg viste fra Freya Dalsjö showet. MEN det er, i mine øjne et spørgsmål om, hvad man er til, samt hvilket tøj man i øvrigt skal have på. Hestehalen er fuld af muligheder – glattet, høj, lav, med pynt, med kugler osv.
Måske husker I håret fra Designers Remix showet, som jeg viste jer her? Det har jeg stadig til gode at prøve at lave, men lige præcis den frisure er en af de tre, som det ender med på mandag.
Den anden er den i ser på billedet, hvor der er sådan nogle “bobler” i en skæv hestehale. Den frisure er nem at lave – saml håret i den side du vil have hestehalen og sæt en elastik (jeg bruger de der gummibånd). Sæt en ny elastik 8-10 cm længere nede og igen og igen ind til du har en lille tot tilbage. Træk forsigtigt i det øverste afsnit, så du får en “puffet” sektion og arbejd dig ned mod spidsen på samme måde. Voila 🙂
Den tredje frisure er den her. Den har jeg prøvet kræfter med (lidt) og den er ikke så svær som den ser ud (laver den uden pandehåret, som jeg ikke kan lide). Men den er lidt tidskrævende.

Et lille tip, hvis man enten har lidt fladt baghoved eller er lidt tyndhåret, så sørg for at toupere godt inde ved rødderne efter glatning af håret. Løft det øverste lag (på issen) væk og touper ned i resten – bagefter tager man det der ikke er touperet og friserer let henover inden man samler det i den hestehale man skal arbejde videre med. Til at forstærke holdet ved rødderne bruger jeg Volupt Spray fra Sebastian – det er en gelespray, som er vildt god til at give vedvarende hold. Jeg afslutter i øvrigt altid frisurer der skal holde godt med den der guldfarvede hårspray fra Kevin Murphy, selv om det er en anden der er min favorit i hverdagene.
Et andet lille tip for at få et mere casual look i forhold til krøller, er at lade være med at krølle hele håret…nøjes med sektioner indimellem og kram noget hårolie i til sidst, som samler frisuren. Det bliver sådan lidt “beach-agtigt” og falder tungere. Alternativt, så prøv at bruge et stort krøllejern og krøl kun de nederste (fra øret og ned) sektioner…det bliver sådan lidt havfrueagtigt. Som mit i det her indlæg.

Læs også:  Vi sveder jo allesammen

Sidst men ikke mindst, hvis I kan holde til mere læsning, så er der jo den klassiske “bun”, som ser flot ud, hvad enten den sidder højt på hovedet (tilfører lidt glamour, synes jeg) eller lavt, som en ballerina bun (tilfører elegance, synes jeg). Nu det er nytår, så sprøjt den da med noget glimmer eller glitter!

Håber at der er lidt inspiration at hente….spørg endelig! Hvis jeg kan hjælpe, gør jeg det gerne. OG så lige det der frizz……olie, olie, olie (jeg bruger den fra Orofluido) Alternativt, den her, som bør stå på alle kvinders hårhylde.

Er der styr på håret til på mandag? Del gerne tips og trick 🙂

Happy Hair year! 🙂

19 Comments

%d bloggers like this: