Mad og opskrifter

Et af de sjældne madindlæg: Tyrkiske anretninger

Det er egentlig lidt fjollet at jeg ikke bare indimellem poster nogle madindlæg, for vi får faktisk ret mange lækre ting at spise herhjemme, fordi min mand er ret så ferm i et køkken. Det er jeg ikke. Men jeg er god til at opmuntre 😀 Tror måske jeg skal lave et indlæg om måneden….er det åndet?
I sidste weekend havde vi gæster og serverede en let sommermiddag bestående af små tyrkiske retter. Udover at stort set alt blev spist, så kan jeg godt lide at servere sådan noget “nappe-mad”, hvor man kan sidde længe og snakke ved bordet samtidig med at man småspiser.
Menuen bestod af følgende retter:

Sigara Böregi (en form for butterdej med fyld af saltet hvid ost og persille, samt en lille smule friskkværnet peber. Totalt yndlingsret – de er vanvittig gode!)

Kizartma (peberfrugter, aubergine og kartofler, som er ristet på panden inden de anrettes i skålen og får en hvidløgsrørt yoghurt over sig. Toppen pyntes med frisk chili eller peber alt efter hvad man er til.

Salat (det giver vel sig selv, men tricket er at finthakke alt så det i princippet kan spises med ske. Afslutningsvis er der dryppet presset druesaft henover og en lille smule olivenolie)


Kirmizi et (Rød kødret kort og godt. Kød som simrer i laaaaaang tid sammen med forskellige grøntsager. Der tilsættes intet saft andet end det der selv kommer fra grøntsagerne, så smagen er kraftig og ægte. Ris til, som anrettes i små kugler)

Frugt til dessert (Vandmelon, druer, blommer) – server evt. skiver af den hvide salte ost til…glemte bare at fotografere, men er sindssygt godt!

Læs også:  Bag nemt en smuk og nem hjerteformet kage til Valentinsdag - opskrift

Kaffe og Baklava (Baklava er en meget sød mørdejskage, som er lavet i lag med knuste pistacienødder og sirup. Denne gang lavede vi ikke selv baklava, men købte den hos en grønthandler)

Og så mangler nøddeblandingen faktisk, men den var der også senere.

Hvis der er noget man gerne vil have præcis opskrift på, så skriv endelig, så skal jeg forsøge at udrede 🙂

 

 

32 Comments