Shopping og Inspiration

Get a life! Ethical Fashion Programme and Vivienne Westwood

Det gode initiativ. Der er et eller andet der rører sig inden i mig, når mode, levevilkår og eco-friendliness pludselig er ord, som kan nævnes i samme sætning – det er da fantastisk.  Jeg bliver ekstra varm om hjertet, når det ikke kun er forbrugerne, som gør noget ved fx at donere, men når der opstår samarbejder og organisationer som fx “Ethical Fashion Programme”. De slår fast at det de laver er: “Not charity. Just work”.
Et stykke arbejde, som bl.a. er med til at sikre, at over 7000 afrikanske kvinders liv igen bliver værd at leve, der skabes arbejdspladser med ordentlige vilkår og der fremtidssikres samtidig – kvinderne skal nemlig ikke kun hjælpes med at komme i arbejde her og nu, men lærer fx et håndværk, som de kan give videre og træne andre kvinder i og på den måde være med til at bygge byens og landets struktur og økonomi op. Vivienne Westwood er en af de designere, som har engageret sig i dette samarbejde – dette er der kommet en produktion at 3 fantastiske “Limited edition” tasker ud af, som alle er lavet af slidte genbrugte vejsidebannere, beduintelte og andet lærred, som så har gennemgået diverse håndværksmæssige økologiske processer, for altså at ende med at kunne blive solgt til os forbrugere og endda blive vist frem sammen med hendes SS11 kollektion på runwayen.
Nettene er pt udsolgt på Vivienne Westwoods egen side, men kan fås hos Yoox.com også. De koster 120 euro.

Læs mere om “Ethical Fashion Programme” her.
Læs mere om initiativet på Westwoods side her.
Find nettene på Yoox her.

Læs også:  Forårsfodtøj

Jeg har tidligere skrevet om det danskejede firma “Neutral”, som også er et mærke, hvor der også tages hensyn til både materialer, økologi og levevilkår – hvis du er interesseret, kan du læse det indlæg her.

Vivienne Westwwod has joined the organisation “Ethical Fashion Programme”, which helps African women to get jobs and to be able to grow a small industry using the tools and handcraftship that they are tought. I love initiativs like this – joining fashion, environmental awareness and help for better living conditions in parts of the world, where it can be life threatening to be jobless….

(kilder – alle de ovennævnte links)

9 Comments