Live fra Antalya Xanadu Resort – vlog

Hej med jer 🙂 Jeg landede igen i gĂ„r fra min lille svip-pressetur til Antalya og var helt fĂŠrdig – stod op kl 03.30 og transfer i Istanbul var rent kaos, sĂ„ jeg tĂžrnede ret tidligt ind i gĂ„r aftes, selv om det egentlig var min mening, at jeg ville have haft lavet dette indlĂŠg til jer. Nu blev det sĂ„ nu i stedet. Da jeg var dernede lavede jeg fredag eftermiddag en lille videohilsen til jer fra smukke Xanadu Resort, som ligger i Belek lige uden for Antalya. Jeg kunne dog ikke fĂ„ streamingen til at fungere fra min iPhone, sĂ„ den kom aldrig online i realtime, men synes alligevel at jeg vil uploade den nu her, da man fĂ„r en ret god fornemmelse af resortet. Eller i hvert fald min udsigt, hvilket var mere end begejstrende! LĂŠs mere om turen under videoen! Jeg undskylder et lidt trĂŠt look, startbillede med glad-gris-fjĂŠs og halvvĂ„dt hĂ„r, men nĂ„r nu videotrangen lige melder sig, sĂ„ mĂ„ man jo ofre sig 😀 ha ha 😀 NĂ„, men se med her:

**

**
Jeg er en ren novice ud i all inclusive og har kun fĂ„ femstjernede hoteller i bagagen. Da Antalya municipality inviterede mig pĂ„ den her pressetur til, havde jeg da forventet pĂŠn indlogering – nuvel – men da ikke som det her, ha ha 🙂 Det er jo totalt Resort-luksus med alt hvad hjertet begĂŠrer. Jeg mener bare …. Egne bowlingbaner, bio, fitness, butiksarkader, restaurant (hvor jeg ind til flere gange har spurgt hvad et eller andet koster ha ha ….. NĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„ nej, det er jo gratis, sorry) – for slet ikke at tale om de udendĂžrs faciliteter sĂ„ som masser af forskellige pools, bĂžrneland (ogsĂ„ indendĂžrs …. Med legetanter og – onkler), strand, vand, spa osv osv. Faktisk behĂžver man slet ikke bevĂŠge sig uden for resortet, hvis man bare skal slappe af. Hvis man synes det er kedeligt med det samme sted hele tiden, sĂ„ er den fine gamle by Belek kun 7-10 derfra i minibus og Antalya er ca 30-35 km derfra, hvis man Ăžnsker storby. PĂ„ ruten mellem Antalya og Xanadu, ligger den store temapark The land of Legends hvor man kan boltre sig i vand og meget andet hele dagen. Det er paradis pĂ„ jord for bĂžrnene og jeg er sikker pĂ„ at Silas ville have elsket det og ikke vĂŠret til at drive ud derfra, men jeg havde ham ikke med af hensyn til os begge. Han mĂ„ jo heller ikke vĂŠre i direkte sol og det ville have vĂŠret synd for ham.

EXPO 2016 er ogsĂ„ pĂ„ vejen og her er jeg bare nĂždt til at sige “GO VISIT” – nu. Det er det jeg bl.a. siger noget om i videoen. Det er fuldstĂŠndig fabelagtigt og magisk om aftenen med futuristiske lys og et hav af oplevelser. Der kommer et sĂŠrskilt indlĂŠg om EXPO fordi jeg var helt bjergtaget og der er sĂ„ meget at fortĂŠlle. Lukker slut oktober, sĂ„ det er nu, hvis du skal opleve det.

Antalya Aquarium er ogsÄ ved byen og er man til smuk arkitektur, havdyr, inspirerende nytÊnkning, 130 meter tunnel under vandet og en wild park med reptiler, sÄ kan det kun anbefales til bÄde bÞrn og voksne, men ogsÄ mere om det lidt senere.

Jeg har lyst til lige at lave en lille note og spring bare afsnittet over, hvis det ikke er interessant. Men. Der er jo mange holdninger til Tyrkiet i Þjeblikket og selv om jeg pÄ mange mÄder er rasende pÄ landets politiske ledere, sÄ er jeg mÄske lidt forudindtaget hvad angÄr Tyrkiet, da min tidligere bedre halvdel er derfra og jeg har selv har boet og arbejdet der. Det er mit andet hjem og det vil det altid vÊre, for den tyrkiske almene befolkning er overhovedet ikke at sammenligne med de politiske overhoveder.
Den tyrkiske gĂŠstfrihed og glĂŠde ved at dele og tage imod udlĂŠndinge, er enestĂ„ende. De er nĂŠrvĂŠrende, de elsker bĂžrn og bĂžrnefamilier, er interesserede i at hjĂŠlpe og lĂŠre en at kende. IsĂŠr kan denne fĂžlelse opleves i storbyerne som fx Antalya og hvis man selv sĂžger lidt ud og vĂŠk fra hotellerne og turistomrĂ„derne, sĂ„ tag en dolmus (udtales ‘dĂ„lmush’ og er en minibus) ud af byen og stĂ„ af i en tilfĂŠldig (ikke turist)by … en flĂŠkke. SpĂžrg sĂ„ efter bedste sted at spise eller fĂ„ noget at drikke og sĂ„ har I allerede skabt de fĂžrste nye venner. Der vil vĂŠre masser af fremstrakte hĂŠnder, som er klar til at hjĂŠlpe og det skulle sĂ„mĂŠnd ikke undre mig, hvis I endte i en eller anden families hus til mad eller te. Det er sket for mig flere gange.
For den brede befolknings skyld, sĂ„ hĂ„ber jeg af hele mit hjerte, at det demokratiske sammenhold som demonstrationerne i isĂŠr Istanbul og de andre store byer har vist, kan fĂ„ deres politikere til at forstĂ„, at folket pĂ„ ingen mĂ„de Ăžnsker at afgive magten til lederne og at demokratiet er kommet for at blive. Hvordan man som borger i resten af den vestlige verden vĂŠlger at udtrykke sin ĂŠrgelse, mĂ„ vĂŠre den enkeltes anliggende. Jeg mener – om man vĂŠlger at rejse dertil eller ej og der er mange vinkler. SikkerhedsmĂŠssigt er der i hvert fald ikke mindre sikkert end andre steder og i turistbyerne opleves der ikke konflikter, sĂ„ det er ikke den vinkel der skal vĂŠre grunden i hvert fald. NĂ„, men nok om det 🙂

Antalya har sĂ„ meget at byde pĂ„ og jeg hĂ„ber at hĂžre mere og mere om at danskere vĂŠlger dette omrĂ„de som deres rejsedestination – hvis ikke nu sĂ„ senere. Jeg vil rigtig gerne tilbage dertil nĂŠste Ă„r, nĂ„r jeg mĂ„ og kan lidt mere … gerne pĂ„ samme hotel (manner, det er jeg slet ikke kommet mig over) og sĂ„ lige sĂ„dan en uges driverliv … mums.

Og sÄ bare lige for at at have helt rene linjer, sÄ var dette en pressetur, men uden nogle krav til indhold. Alle mine oplevelser dernedefra beskrives med egne ord, fÞlelser og oprigtighed.

This entry was posted in On the go, personal, Travelling and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Live fra Antalya Xanadu Resort – vlog

  1. rijaH says:

    Det ser fedt ud… Men snapchat har jeg altsĂ„ ikke set noget pĂ„ 😼 Har du fĂ„et en ny mon?

Comments are closed.