Rejser og ture,  Shopping og Inspiration

House of Amber by Ann Sindlev


Tilbage under modeugen, var jeg smut forbi House of Amber, som præsenterede de smukkeste smykker lavet af Ann Sindlev.
Normalt når jeg tænker rav, så tænker jeg sådan nogle lidt bombastiske klumper af noget gult – omend i flere nuancer. Jeg har et par enkelte meget små ravsmykker, som jeg har arvet og selv om de har høj affektionsværdi, så er det ikke lige dem der kommer ud af smykkeskrinet allerførst, må jeg jo nok indrømme. Jeg blev derfor temmelig overrasket, da jeg så Ann Sindlevs fantastisk ravsmykker – hvem havde troet at rav kunne være grønt, rødt, sort? Ikke jeg i hvert fald og kombineret med ædelmetaller så som sølv og guld i forskellige forarbejdninger, samt smukke glitrende sten, lå de smukke armbånd der og tiggede om at blive taget op, kigget nærmere på og prøvet. De er virkelig smukke – især det dybrøde armbånd ramte mig lidt hårdt. Sådan et gad jeg sørme godt at bære på håndleddet en dag. Jeg nød også at høre Ann fortælle om sine ideer og den passion hun har for at lave unikke og brugbare designs – hendes eget håndled var også temmelig misundelsesværdigt idet hun havde kombineret flere af de forskellige armbånd med forskellige størrelser perler og i varierende farver.
Eftersom alle materialer er ægte, alt er håndlavet og rav jo ikke er noget der sådan bare kan findes i tonsvis, så er priserne også høje og jeg ville i hvert fald skulle spare til sådan en smuksak.

Måske er jeres viden om rav meget større end min og måske vidste I godt at rav findes i så mange andre varianter – men lad mig alligevel høre, hvad I synes om dem?

Læs mere om ravets historie her. Om House of Amber her. Se flere smykker her.

Læs også:  Årets julebord

Husk at klikke! 1 klik = 10 undervisningstimer til én pige!

4 Comments

  • Bolize

    De er søreme smukke … især armbåndene på det næst nederste billede. Det måtte meget gerne bo hos mig 🙂
    Jeg ved heller ikke så meget om rav – kun at rav er harpiks fra millioner af år gamle nåletræer, som slet ikke eksisterer mere. Kendte kun gylden og rød rav, men de andre farver er også rigtig flotte. Har lige som dig fået nyt syn på rav … har aldrig sagt mig det fjerneste … men disse armbånd … suk ♥

  • Guapizimo

    Sikke nogle smukke armbånd, flere af perlerne ville jeg aldrig have gættet på var rav, så spændende at se dem forarbejdet på den måde.